Back to Question Center
0

Rishikimi i Semalt: Çfarë është Scraping në internet?

1 answers:

Scraping në internet është procesi i mbledhjes së informacionit nga uebfaqja. Megjithatë, të dhënat mblidhen për qëllime të ndryshme. Robotët e nxjerrjes ndihmojnë në automatizimin e procesit të grumbullimit të informacionit nga rrjeti më i shpejtë dhe më i saktë. Pra, gërmuesit e uebit ju kursejnë shumë kohë që mund të shpenzohen në aktivitete të tjera.

Shembuj të scraping web

Si një ilustrim se sa të dobishme robots web scraping janë, të marrë një ekip të shitjes për shembull. Për të marrë drejtime të mira, mund të kenë nevojë të bëjnë një thirrje të ftohtë. Por si mund të marrin numrin e të cilëve të telefonojnë? Është një ide e mirë të kërkoni një direktori për të nxjerrë numra. A e dini se sa orë do të shpenzohen vetëm për të marrë numrat e telefonit të një numri të prekshëm të klientëve të ardhshëm? Mund të jetë një kohë e gjatë dhe zhgënjyese.

Kjo është ajo ku një kruajtës web vjen në dobi. Ju mund ta programoni atë për të nxjerrë informacione të caktuara nga një listë e caktuar në internet. Ju mund të ndërtoni një robot dexi.io për të kërkuar një directory të kompanive të listuara publike dhe për të nxjerrë kontakte si numrat e telefonit dhe adresat e emailit. Ky është thjesht një ilustrim i thjeshtë. Rrëmbyesit e uebit mund të aplikohen në detyra të ndryshme të grumbullimit të të dhënave. Faqet e krahasimit të çmimeve gjithashtu përdorin robots të scraping web për nxjerrjen e çmimeve të produkteve të ndryshme si smartphones, hotele, karta krediti dhe sigurime vetëm për të përmendur disa. Në fakt, disa vende krahasuese gjithashtu i grumbullojnë të dhënat nga faqet e tjera të krahasimit. Me fjalë të tjera, krahasimi i çmimeve është një tjetër arsye për scraping web.

Në fakt, të kesh më shumë informacione se sa bookmakers tuaj ju jep një avantazh konkurrues mbi to. Për shembull, nëse vendet A dhe B do të kenë një ndeshje futbolli dhe vendi A ka mundur B në 80 për qind të takimeve të tyre të përgjithshme, shumica e bartësve do të vendosin aksionet e tyre në vendin A. Por nëse vendi i ndeshjes është në vendin B, dhe ju dhe vetëm pak bastet e tjera zbuluan se A nuk e ka rrahur B në shtëpinë e të fundit, ju do të bastni në B dhe fakti që shumica e bastorëve kanë shkuar në favor të vendit A do të ju japin edhe më shumë para nëse fitoni. duke pasur qasje në më shumë të dhëna se të tjerat. Kjo ju bën të kufizoni rrezikun tuaj dhe gjithashtu të maksimizoni fitimin tuaj.

Scraping në internet është gjithashtu një mjet i dobishëm hulumtues

.

Hulumtuesit gjithashtu përdorin rrëmbyesit e uebit për aktivitetet e tyre. Universitetet, OJQ-të dhe qeveritë gjithashtu përdorin rrumbullakimin e uebit. Disa të dhëna të nxjerra janë thelbësore për disa qëllime, si monitorimi i gjendjes së Tokës, ndërtimi i veturave robotike dhe madje edhe për shpikjet e AI-së.

Si të filloni me scraping web

Që nga dexi.io ka ndërtuar një mjet të shkëlqyeshëm për nxjerrjen e të dhënave, ju mund të filloni duke mësuar se si të përdorni këtë mjet. Është shumë efektive për rafinimin e të dhënave, zvarritjen e uebit dhe rrëzimin e uebit. Ndërsa makinat kanë nevojë për të dhëna, dexi.io ndihmon në përpunimin e të dhënave në makina. Si të filloni tani

Gjatë fillimit të scraping-it tuaj të parë të internetit, ju duhet të përdorni termat përpunimi i të dhënave të jashtme ose kërkimi i të dhënave për të shmangur paqartësinë. Ju gjithashtu duhet të prishni inteligjencën pas algoritmit tuaj dhe të dhënave në letër. Më e rëndësishmja, pasi kjo është hera e parë, duhet të jeni të përgatitur të dështoni, të mësoni nga gabimet tuaja dhe të përmirësoni. Sa më herët të filloni, aq më mirë.

Provoni falas

Ju mund të regjistroheni dhe provoni mjetin falas. Për ta vënë atë në formën më të thjeshtë, një robot për grumbullimin e të dhënave bën një detyrë që do të marrë një mijë njerëz disa vjet për t'u përfunduar Source .

December 6, 2017