Back to Question Center
0

Cila është radhitja e bestsellerëve të Amazon?

1 answers:

Amazon është platforma më e madhe globale e shitjes me pakicë në internet ku çdo faqe produkti ka rangun e saj në një faqe të rezultateve të kërkimit. Amazon përdor algoritme të ndryshme të rangimit për të përcaktuar se pse ky ose ai produkt është vendosur në një faqe të veçantë kërkimi. Një nga algoritmet më të njohura të rangimit të Amazon është Selling Rank (Rank më të mirë).

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se si punon Amazon Rank Selling. Kjo do t'ju japë një mundësi për të ndërtuar një fushatë efektive të marketingut dhe t'i tejskajni konkurrentët tuaj.

Para se të vazhdojmë në thelbin e rangut më të mirë të Amazon, do të doja të theksoja se Amazon nuk zbulon një sekret se si llogaritet rangimi më i mirë. Kjo është arsyeja pse të gjitha informatat e paraqitura në këtë post të shkurtër bazohen në hulumtimet dhe përvojën time - phone queue management.

Si e shitet shitja në Amazon?

Kur po shkoni poshtë faqes Amazon të produktit, mund të shihni një seksion "Detajet e produktit". Ky seksion tregon rangun më të mirë të Amazon. Ky gradë përditësohet çdo orë dhe lidhet me numrin e shitjeve të fundit të produktit, në krahasim me produktet e tjera brenda kësaj kategorie. Renditja më e mirë në Amazon gjithashtu merr parasysh të dhënat historike të shitjeve dhe faktorët e ndryshëm të sjelljes.

Në përgjithësi, gradën e parë do të thotë se një produkt ka shitur kohët e fundit më shumë se çdo produkt tjetër në një kategori të veçantë. Është një keqkuptim i zakonshëm që shitja e Amazon është e bazuar në shitjet, por në numrin dhe cilësinë e kritikave apo vlerësimeve. Në të vërtetë, ajo merr parasysh vetëm shitjet (aktuale dhe të fundit). Kjo është arsyeja pse nuk ka kuptim që të gjeneroni shumë komente të falsifikuara ose të paguara rreth faqes tuaj të produktit, sidomos pas përditësimit të fundit të algoritmeve të Amazon, sipas të cilit të gjitha komentet e marra në mënyrë jo të natyrshme duhet të hiqen menjëherë. Pra, mund të themi se Amazon Bestsellers Rank tregon se si një produkt i veçantë është shitur kohët e fundit në krahasim me produktet e tjera brenda së njëjtës kategori. Një tjetër mit i zakonshëm që do të heqim është se produktet nuk kanë një efekt të menjëhershëm në radhët e shitjeve

Siç e përmenda më parë, Amazon përditëson algoritmet e tij për çdo orë. Megjithatë, nganjëherë mund të zgjasë një periudhë më të gjatë ndërmjet rritjes së shitjeve dhe përmirësimit të rangut. Si rregull, kjo kohë nuk është më shumë se 3 orë. E gjithë kjo ka rëndësi numri i shitjeve në krahasim me produktet e tjera në të njëjtën kategori.

Për më tepër, vlen të përmendet se një rritje në shitje nuk do të thotë domosdoshmërisht një renditje e përmirësuar. Kjo është ndoshta një nga çështjet më të debatueshme rreth renditjes në Amazon. Shitja e rangut të Amazon varet drejtpërdrejt nga produktet e tjera brenda një kategorie. Kjo do të thotë se vetëm rritja e shitjeve nuk mjafton për të përmirësuar renditjen tuaj. Një rritje e ndjeshme e numrit të shitjeve mund t'ju sjellë një rank më të mirë. Ju duhet të shitni me pakicë më shumë se shitësit e tjerë në kategorinë tuaj. Pra, nëse vëreni një rritje në shitjet brenda kamionit tuaj dhe një kërkesë të lartë për produktet tuaja, kjo nuk do të thotë që ju jeni shitësi më i mirë në kategorinë tuaj. Gjithashtu mund të tregojë se disa nga konkurrentët tuaj fillojnë të shesin më shumë.

December 6, 2017
Cila është radhitja e bestsellerëve të Amazon?
Reply