Back to Question Center
0

Cilat janë veçoritë kryesore në SEO në Amazon që të njihet nga çdo shitës?

1 answers:

Këtu janë disa këshilla dhe taktika themelore në SEO për Amazon për t'u bërë një pjesë e pandashme e listimeve të produkteve të përkryer të falsifikuara. Ju mund t'i përdorni ato për të përmirësuar renditjen tuaj të tanishme në tregun më të lartë në botë në këtë botë. Por, para se të fillojmë, le të përballet me atë - marrë në përgjithësi, SEO për Amazon në disa raste është shumë e ngjashme me mjetet më të zakonshme të Search Engine Optimization konvencionale. Në të njëjtën kohë, megjithatë, ekzistojnë disa veçori që gjenden atje, gjë që mund të jetë krejt e kundërta në lidhje me biznesin e-commerce dhe dyqanet e anijeve të anijeve. Vazhdoni të lexoni për të kuptuar se në ç'mënyrë secilit produkt i jepet një pozicion i caktuar i kërkimit në Amazon dhe si të fitoni më shumë nga konvertimet tuaja, si dhe faktorët kryesorë të relevancës dhe qasja më e mirë për të mbajtur produktet tuaja në magazinë dhe pjesa tjetër e gjërave që duhet të dini të zbarkoni në faqen e parë të SERP-ve.

The Basics Shumë rreth SEO për Amazon zbuluar

Tier One: Kuptimi SERPs Amazon

Faqet e rezultateve motor kërkimi në Amazon janë të bazuara në komponentët e mëposhtëm:

 • Lista Shiko (15 rezultate të produktit të cilat zakonisht mbulojnë të gjitha departamentet).
 • Pamja e Galerisë (24 rezultate të paraqitura për çdo faqe me kërkesë për kërkesë të kategorive të veçanta ose të lidhura me departamentin).
 • Fushat e filtrit (janë nën-pjesë të kërkesës së kërkuar fillimisht të produktit, zakonisht të vendosura në anën e majtë të shiritit anësor).
 • Listat e sponsorizuara (janë parë në pjesën e poshtme të SERPs, PPC optimizuar dhe e pasur me fjalë kyçe kryesore të synuar - shumë si e njëjta me Google AdWords gjetur në mesin e rezultateve origjinale të kërkimit).

  Tjetra, për të marrë një pamje të plotë të SEO për Amazon, do të duhet të kesh një shënim të pronave kryesore të kërkimit që kjo platformë është bast..Përveç kësaj, duke qenë se tashmë jeni të njohur me procesin e ndërtimit të URL-ve specifike të pyetjeve të përdorura nga Google, parametrat e mëposhtëm duhet të jenë pothuajse të vetëkuptueshme për ju:

  • Fusha-Fjalë kyçe lidhen me fjalë kyçe të mbushura nga kërkuesit dhe të vendosura nga Amazon në URL-të përfundimtare me rezultatet përkatëse.
  • Nyja është parametri i dytë i rëndësishëm i pyetjes, i cili në të vërtetë qëndron për një ID të kategorisë së Amazonit (ndryshe, një numër numerik që lidhet me atë kategori produkti).
  • Field-BrandTextBin është seksioni i markës, i cili mund të jetë goxha i dobishëm për rishitësit, sidomos kur bëhet fjalë për matjen e produkteve të ndryshme brenda së njëjtës markë.

   Të gjithë faktorët e rangimit në Amazon mund të ndahen në dy kategori kryesore - Faktorët e Bazuar në Performancë (Faktorët e Bazuar në Performancë)

   (sinjalet e rangimit në Amazon bazuar në vlerën potenciale monetare të çdo produkti të renditur atje) dhe Faktorët e Bazuar në Relevance (qëndron për cilësinë e produktit të vlerësuar me kërkesën e kërkimit të përdoruesit). Faktorët kryesorë të Performancës lidhen kryesisht me potencialin e renditjes së produktit që drejtohet drejtpërsëdrejti me marrëveshjet e suksesshme të blerjes (shkalla e konvertimit e marrë në shkallë, sesioni i njësisë dhe blerja përqindja e kutisë, optimizimi vizual, metrika e trafikut, si dhe vetë çmimi i produktit). Faktorët kryesorë të rëndësisë janë mbulimi i aspekteve kryesore të relevancës së kërkimit - dhe janë shumë më të lehta për optimizim (titulli i listës së produktit dhe përshkrimet e lidhura me përshkrimin). frazat kryesore të lidhura me vetë përshkrimin, si dhe markën e produktit, përshkrimin e tij, përmasat ose përmasat, sasinë dhe pikat e plumbit - çdo seksion i pasur me fjalë kyçe të rëndësishme) Source .

December 7, 2017