Back to Question Center
0

A mund të më tregoni të gjitha në lidhje me motorin e kërkimit në Amazon dhe algoritmin e tij të veçantë?

1 answers:

Nuk është një punë e mirë, por ndryshe nga çdo motorë kërkimi tradicional (si p.sh. vetë Google, të cilat janë të dizajnuara për të kërkuar informata të përgjithshme), një motor kërkimi specifik në Amazon është projektuar kryesisht për të ndihmuar blerësit e gjallë për të bërë online blerje në dyqanet e anijeve të shkarkimit. Thënë thjesht, algoritmi i motorëve të kërkimit që ngre Amazon ofron mundësi organike dhe të paguara që lejojnë një kapitalizim të suksesshëm të markës për çdo shitës të zgjuar që shitet atje. Sipas statistikave më të fundit, ka mbi 200 miliardë kërkime reale të konsumatorëve të vlerësuara për platformën më të famshme të e-tregtisë në botë deri më tani këtë vit. Dhe nuk është për t'u habitur fare, thjesht sepse studimi më i fundit ka hulumtuar diçka rreth 55% të blerësve potencialë duke e bërë përpjekjen e tyre fillestare të kërkimit të produktit veçanërisht në Amazon. Pra, pyetja është - cilat janë veçoritë kryesore të sundimit të motorëve të kërkimit mbi Amazon? Dhe në çfarë mënyre tregtarët kryesorë që shesin atje mund të bëjnë që produktet e tyre të shfaqen në mënyrë të dukshme në një rresht përpara pjesës tjetër të shitësve aktivë? Këtu është më e shkurtër, por ndoshta një përgjigje plotësisht adekuate - motor kërkimi në Amazon është patjetër i krahasueshëm me algoritmin e Google. Nga ana tjetër, megjithatë, duket krejtësisht e ndryshme me atë që përdoret nga gjiganti i kërkimit të botës. Më poshtë do të kem një pasqyrë të shkurtër për të mbuluar pronat e tyre plotësisht të ngjashme dhe pikat kryesore të diversitetit. Le të ballafaqohemi me të - të gjithë motorët kryesorë të kërkimit si Google janë duke kërkuar kryesisht për rëndësinë dhe rëndësinë. Amazon nuk është një përjashtim këtu, sepse përdor fjalë kyçe dhe përmbajtje faqe me të gjithë shkrimet tekstuale të tekstit për të përcaktuar dhe krijuar rëndësinë dhe rëndësinë e produktit për kërkimin e artikujve të orientuar drejt blerësit..Përjashtimi i vetëm është se, ndryshe nga Google, motori i kërkimit në Amazon analizon një grup të dhënash shumë më të vogla, për shkak të një ndarjeje më strukturore të ndarë në kategori produktesh dhe mbështetur me atribute të lidhura me kategorinë, për shembull si pesha, madhësia, materialet etj.

Duke pasur një përmbajtje cilësore të pasur me fjalë kyçe kontekstuale dhe frazat kryesore të bërthamës së gjatë, është e rëndësishme për algoritmin e renditjes së Amazon - ashtu si në rastin e ndonjë motorike tradicionale të kërkimit. Vini re, megjithatë, se ka disa prona krejtësisht mospërputhëse për fjalë kyçe të shikuara në atë treg të mbushur me njerëz.

Duke u bazuar në raportin më të fundit në lidhje me Analytics Amazon Retail, këtu janë pikat kryesore për të dhënë një vëmendje më të saktë: me një vëllim të lartë kërkimi, natyrisht po konvertohen mirë në Amazon.

  • Të dhënat e marketingut të performancës për fushatat e PPC zakonisht ndihmojnë për të përcaktuar saktësisht se cilat fjalë kyçe kanë volumet më të larta të kërkimit atje.
  • Më së shpeshti, është vështirë të përcaktohet ose të paktën të zbulohet pjesërisht vëllimi aktual i kërkimit që ekziston për një pyetje të caktuar fjalësh të përdorur nga blerësit aktivë në Amazon.
  • Rishikimet e klientëve dhe deshmitarët janë të një rëndësie thelbësore për motorin e kërkimit në Amazon, pasi pjesa më e madhe e fjalë kyçe potencialisht të reja mund të gjenden direkt në ato seksione reagimi.

    Kur merret veçmas, norma e konvertimit në vetvete mund të duket me siguri më pak e rëndësishme për Amazonin se sa për motorët e kërkimit më të mëdhenj si Google. Thënë thjesht, shumë shitës shohin dëshmi se ato produkte që kanë më shumë trafik (dhe në fund të fundit, shitjet) mund të marrin pozicionet më të larta, duke lënë kështu kthimin pak pas vetes Source .

    December 7, 2017