Back to Question Center
0

Ekspert i Semalt-it shpjegon se si të harxhosh një faqe interneti me supë të bukur

1 answers:

Ka shumë të dhëna që zakonisht janë në anën tjetër të një HTML. Për një makinë kompjuterike, një faqe interneti është vetëm një përzierje e simboleve, karaktereve të tekstit dhe hapësirës së bardhë. Gjëja aktuale për të shkuar në një faqe interneti është vetëm përmbajtje në një mënyrë që është e lexueshme për ne. Një kompjuter përcakton këto elemente si HTML tags - computer user bay area. Faktori që e dallon kodin e papërpunuar nga të dhënat që shohim është softueri, në këtë rast, shfletuesit tonë. Faqet e internetit të tjera të tilla si scrapers mund të përdorin këtë koncept për të gërryer një përmbajtje të internetit dhe për të shpëtuar atë për përdorim të mëvonshëm.

Në gjuhë të thjeshtë, nëse hapni një dokument HTML ose një skedar burimi për një faqe të caktuar interneti, do të ishte e mundur të gjesh përmbajtjen e pranishme në atë faqe specifike. Ky informacion do të jetë në një peizazh të sheshtë së bashku me një shumë të kodit. I gjithë procesi përfshin trajtimin e përmbajtjes në një mënyrë të pastrukturuar. Megjithatë, është e mundur që të mund të organizoni këtë informacion në një mënyrë të strukturuar dhe të merrni pjesë të dobishme nga kodi i tërë.

Në shumicën e rasteve, scrapers nuk kryejnë aktivitetin e tyre për të arritur një varg HTML. Zakonisht ka një përfitim përfundimtar që të gjithë përpiqen të arrijnë. Për shembull, njerëzit që kryejnë disa aktivitete të marketingut në internet mund të kenë nevojë të përfshijnë vargje unike si komanda-f për të marrë informacionin nga një faqe interneti. Për ta përfunduar këtë detyrë në faqe të shumta, mund të keni nevojë për ndihmë dhe jo vetëm aftësitë njerëzore. Rrëmbyesit e internetit janë këto bots të cilat mund të gërshetojnë një faqe interneti me mbi një milion faqe në një kohë të caktuar. I gjithë procesi kërkon një qasje të thjeshtë programore. Me disa gjuhë programimi si Python, përdoruesit mund të kodojnë disa crawlers të cilët mund të gërshetojnë të dhënat e një faqe interneti dhe ta hedhin atë në një vend të caktuar.

Shkarkimi mund të jetë një procedurë e rrezikshme për disa uebfaqe. Ka shumë shqetësime që lidhen me ligjshmërinë e grisjeve. Para së gjithash, disa njerëz i konsiderojnë të dhënat e tyre private dhe konfidenciale. Ky fenomen nënkupton që çështjet e të drejtës së autorit, si dhe rrjedhjet e përmbajtjeve të jashtëzakonshme, mund të ndodhin në rast të heqjes. Në disa raste, njerëzit shkarkojnë një faqe të tërë për përdorim jashtë linje. Për shembull, në të kaluarën e afërt, ka pasur një rast Craigslist për një faqe interneti të quajtur 3Taps. Kjo faqe ka qenë duke grisur përmbajtjen e internetit dhe ribotimin e listave të banesave në seksionet e klasifikuara. Ata më vonë u vendosën me 3 Taps duke paguar $ 1,000,000 në faqet e tyre të mëparshme.

BS është një grup mjetesh (gjuhë Python) si një modul ose paketë. Ju mund të përdorni supë të bukur për të kapur një faqe interneti nga faqet e të dhënave në ueb. Është e mundur që të rreshtohet një vend dhe të merrni të dhënat në një formë të strukturuar që përputhet me rezultatin tuaj. Ju mund të analizoni një URL dhe pastaj vendosni një model të veçantë duke përfshirë formatin tonë të eksportit. Në BS, ju mund të eksportoni në një shumëllojshmëri formatesh si XML. Për të filluar, duhet të instaloni një version të mirë të BS dhe të filloni me disa bazat Python. Dialogu i programimit është thelbësor këtu.

December 7, 2017