Back to Question Center
0

Semalt: Të dhënat e internetit të skrape të të dhënave - Mos e humbas!

1 answers:

Kur ju nuk mund t'i merrni të dhënat që kërkohen në një ueb, aty janë metoda të tjera që mund të përdoren për të marrë ato çështje të nevojshme. Për shembull, mund të merrni të dhënat nga ueb-bazat e uebit, të nxjerrin të dhëna nga PDF të ndryshme ose madje edhe nga faqet e internetit të ekranit. Nxjerrja e të dhënave nga PDF është një detyrë sfiduese pasi PDF zakonisht nuk përmban informacionin e saktë që mund të kërkohet. Nga ana tjetër, gjatë procesit të scraping ekranit, përmbajtja që është nxjerrë është strukturuar nga një kod ose me përdorimin e shërbimeve scraping. Marrja e të dhënave të skedarëve të internetit mund të jetë një detyrë e vështirë, por një herë kur dikush ka një ide se çfarë duhet bërë, atëherë bëhet e lehtë.

Një nga qëllimet kryesore të scraping web është që të jetë në gjendje për të hyrë në të dhënat e lexueshme makinë - backup restore in portland. Këto të dhëna krijohen nga kompjuteri për përpunim, dhe disa prej shembujve të formatit përfshijnë XML, CSV, skedarë Excel dhe Json. Të dhënat e lexueshme nga makina janë një nga mënyrat e ndryshme që mund të përdoren për të marrë të dhënat e internetit si ajo është një metodë e thjeshtë dhe nuk kërkon një nivel të lartë të teknikës për të trajtuar atë.

faqet e internetit të skrapimit

faqet e internetit të skrapimit është një nga metodat më të përdorura për marrjen e informacionit që kërkohet. Ka disa raste kur faqet e internetit nuk punojnë siç duhet.

Megjithëse skrapimi i uebit është më i preferuari, ka faktorë të ndryshëm që e bëjnë kapjen më të komplikuar. Disa prej tyre përfshijnë kodin HTML i cili është i formatuar keq dhe bllokimi i aksesit në masë. Barrierat ligjore mund të jenë gjithashtu një çështje në trajtimin e të dhënave të internetit si ka disa njerëz që injorojnë përdorimin e licencave. Në disa vende, kjo konsiderohet të jetë sabotim. Mjetet që mund të ndihmojnë në grumbullimin ose nxjerrjen e informacionit përfshijnë shërbimet e uebit dhe disa zgjerime të shfletuesit në varësi të mjetit të shfletuesit që përdoret. Të dhënat e internetit mund të gjenden në Python ose PHP. Edhe pse procesi kërkon shumë aftësi, mund të jetë e lehtë nëse faqja e internetit që përdoret është e saktë.

December 7, 2017