Back to Question Center
0

Ekspert i Semalt përpunon në veglat e nxjerrjes së të dhënave të internetit

1 answers:

Heqja në internet përfshin aktin e mbledhjes së të dhënave të një faqe interneti duke përdorur një servil i uebit . Njerëzit përdorin mjete për nxjerrjen e të dhënave të internetit për të marrë informacion të vlefshëm nga një faqe interneti e cila mund të jetë e disponueshme për eksport në një tjetër hard disk lokal ose në një bazë të dhënash të largët. Një software web kruese është një mjet i cili mund të përdoret për të zvarritur dhe të korrni informacionin e internetit si kategoritë e produkteve, të gjithë faqen e internetit (ose pjesë), përmbajtjen si dhe imazhet. Mund të keni mundësi të merrni ndonjë përmbajtje nga një faqe tjetër pa një API zyrtare për t'u marrë me bazën e të dhënave.

Në këtë artikull SEO, ekzistojnë parimet themelore me të cilat veprojnë këto mjete për nxjerrjen e të dhënave të internetit. Ju mund të jeni në gjendje të mësoni se si merimanga kryen procesin e zvarritjes për të ruajtur të dhënat e një faqe interneti në një mënyrë të strukturuar për mbledhjen e të dhënave të internetit - sedie per bimbi. Ne do të shqyrtojmë mjetin e nxjerrjes së të dhënave nga BrickSet. Kjo domain është një website në bazë të komunitetit i cili përmban shumë informacione rreth kompleteve të LEGO-s. Ju duhet të jeni në gjendje të krijoni një vegël funksionale të nxjerrjes së Python, e cila mund të udhëtojë në faqen e internetit të BrickSet dhe të ruajë informacionin si grupe të të dhënave në ekranin tuaj. Ky kruajtës i internetit është i zgjerueshëm dhe mund të përfshijë ndryshimet e ardhshme në funksionimin e tij.

Për nevojën për të bërë një scrapper web në Python, ju nevojitet një mjedis zhvillimi lokal për Python 3. Ky mjedis i zhvillimit është një Python API ose Software Development Kit për të bërë disa nga pjesët thelbësore e softuerit të servisit tuaj të uebit. Ka disa hapa që mund të ndiqni kur të bësh këtë mjet:

Krijimi i kruajtësit bazë

Në këtë fazë, duhet të keni mundësi të gjeni dhe shkarkoni faqet e internetit të një faqe interneti në mënyrë sistematike. Nga këtu, ju mund të jeni në gjendje të merrni faqet e internetit dhe të nxjerrni informacionin që dëshironi prej tyre. Gjuhë të ndryshme programimi mund të jenë në gjendje për të arritur këtë efekt. Serveri juaj duhet të jetë në gjendje të indeksojë më shumë se një faqe në të njëjtën kohë, si dhe të jetë në gjendje të ruajë të dhënat në mënyra të ndryshme.

Ju keni nevojë për të marrë një klasë Scrappy e merimangë tuaj. Për shembull, emri i merimangës është brickset_spider. Produkti duhet të duket si:

instruksioni i instalimit të pip

Ky varg i kodit është një pip i Python që mund të ndodhë në mënyrë të ngjashme si në vargun:

(mkdir brickset-scraper

Kjo varg krijon një direktori të re. Mund të lundroni në të dhe të përdorni komanda të tjera si hyrja e prekjes si më poshtë:

prekni scraper.py

December 7, 2017