Back to Question Center
0

Semalt shpjegon se si të kapni të dhënat duke përdorur Lxml dhe kërkesat

1 answers:

Kur është fjala për marketingun e përmbajtjes, rëndësia e scraping web nuk mund të jetë injorohen. Gjithashtu i njohur si ekstraktimi i të dhënave në ueb, skrapimi i uebit është një teknikë e optimizimit të motorëve të kërkimit e përdorur nga blogerët dhe konsulentët e marketingut për nxjerrjen e të dhënave nga faqet e internetit të tregtisë elektronike. Rrëmbimi i faqes së internetit u lejon marketerëve të marrin dhe ruajnë të dhëna në formate të dobishme dhe të rehatshme.

Shumica e faqeve të internetit të tregtisë elektronike zakonisht shkruhen në formate HTML ku secila faqe përmban një dokument të ruajtur mirë. Gjetja e vendeve që sigurojnë të dhënat e tyre në formatet JSON dhe CSV është pak e vështirë dhe e komplikuar. Kjo është ajo ku nxjerrja e të dhënave të internetit vjen. Një kruajtës faqesh ndihmon marketerët të nxjerrin të dhëna nga burime të shumta ose të vetme dhe ta ruajnë atë në formate miqësore - fix clicking hard drive.

Në industrinë e marketingut, lxml përdoret zakonisht nga blogerët dhe pronarët e faqeve për të nxjerrë të dhënat shpejt nga faqet e internetit të ndryshme . Në shumicën e rasteve, lxml nxjerr dokumentet e shkruara në gjuhët HTML dhe XML. Webmasters përdorin kërkesa për të rritur lexueshmërinë e të dhënave të nxjerra nga një kruajtës faqesh. Kërkesat gjithashtu rrisin shpejtësinë e përgjithshme të përdorur nga një kruajtëse për nxjerrjen e të dhënave nga burime të vetme ose të shumëfishta.

Si të nxjerr të dhëna duke përdorur lxml dhe kërkesat?

Si një webmaster, lehtë mund të instaloni lxml dhe kërkesat duke përdorur teknikën e instalimit të pip..Përdorni të dhëna në dispozicion për të tërhequr faqet e internetit. Pas marrjes së faqeve të uebit, përdorni një kruajtës faqesh për nxjerrjen e të dhënave duke përdorur një modul HTML dhe ruani skedarët në një pemë, zakonisht të njohur si Html.fromstring. Html.fromstring pret që webmasters dhe marketers të përdorin bytes si input kështu që është e këshillueshme që të përdorin pemë page.content në vend të page.text

Një strukturë e shkëlqyer pemë është me rëndësi të madhe kur analizohen të dhënat në formën e modulit HTML . CSSSelect dhe XPath janë përdorur kryesisht për të gjetur informacionin e nxjerrë nga një kruajtës faqeje interneti. Kryesisht, webmasters dhe blogerët këmbëngulin në përdorimin e XPath për të gjetur informacione mbi skedarë të mirë të strukturuar si HTML dhe dokumentet XML.

Mjete të tjera të rekomanduara për gjetjen e informacionit duke përdorur gjuhën HTML përfshijnë Chrome Inspector dhe Firebug. Për webmasterët që përdorin Inspektorin e Chrome, klikoni me të djathtën mbi elementin që duhet kopjuar, zgjidhni në opsionin 'Inspect element', 'theksojeni skriptin e elementit, klikoni me të djathtën elementin përsëri dhe zgjidhni në' Copy XPath '.

Importimi i të dhënave duke përdorur python

XPath është një element që kryesisht përdoret në faqet e internetit të tregtisë elektronike për të analizuar përshkrimet e produkteve dhe etiketat e çmimeve. Të dhënat e nxjerra nga një faqe duke përdorur kruajtësin e faqes së internetit mund të interpretohen lehtësisht duke përdorur Python dhe të ruhen në formate të lexueshme nga njerëzit. Ju gjithashtu mund t'i ruani të dhënat në fletët ose dosjet e regjistrit dhe ta ndani atë me komunitetin dhe webmasterë të tjerë.

Në industrinë e marketingut aktual, cilësia e përmbajtjes suaj ka shumë rëndësi. Python u jep marketerëve një mundësi për të importuar të dhëna në formate të lexueshme. Për të filluar me analizën aktuale të projektit, duhet të vendosni se cila qasje duhet përdorur. Të dhënat e nxjerra vijnë në forma të ndryshme duke filluar nga XML në HTML. Shpejt të marrim të dhëna duke përdorur një kruajtës faqesh dhe kërkojmë përdorimin e këshillave të mësipërme.

December 8, 2017
Semalt shpjegon se si të kapni të dhënat duke përdorur Lxml dhe kërkesat
Reply