Back to Question Center
0

Katër Metodat Nga Semalt Kjo do të ndihmojë Stop Website Scraping Bots

1 answers:

Scraping Website është një fuqi dhe mënyrë të plotë për nxjerrjen e të dhënave. Në duart e duhura, do të automatizojë mbledhjen dhe shpërndarjen e informacionit. Megjithatë, në duar të gabuara, kjo mund të çojë në vjedhje online dhe vjedhje të pronave intelektuale, si dhe konkurrencë të padrejtë. Ju mund të përdorni metodat e mëposhtme për të zbuluar dhe ndaluar grumbullimin e faqeve të internetit që duket e dëmshme për ju.

1 - layout pronto para site gratis. Përdorni një mjet analize:

Një mjet analize do t'ju ndihmojë të analizoni nëse një proces i scraping web është i sigurt ose jo. Me këtë mjet, ju lehtë mund të identifikoni dhe të bllokoni bots scraping site duke shqyrtuar kërkesat strukturore web dhe informacionin e tij header.

2. Punoni në një qasje të bazuar në sfida:

Është një qasje gjithëpërfshirëse që ndihmon në zbulimin e bots scraping. Në këtë drejtim, ju mund të përdorni komponentët proaktiv të web dhe të vlerësoni sjelljen e vizitorit, për shembull, ndërveprimin e tij / saj me një faqe interneti. Ju gjithashtu mund të instaloni JavaScript ose aktivizoni cookies për t'u njohur nëse një faqe interneti vlen të scraping ose jo. Gjithashtu mund të përdorni Captcha për të bllokuar disa vizitorë të padëshiruar të faqes tuaj.

3. Merrni një qasje të sjelljes:

Qasja e sjelljes do të zbulojë dhe identifikojë botët që duhet të migrohen nga një vend në tjetrin. Duke përdorur këtë metodë, mund të kontrolloni të gjitha aktivitetet që lidhen me një bot të veçantë dhe të përcaktojnë nëse është e vlefshme dhe e dobishme për faqen tuaj ose jo. Shumica e botëve lidhen me programet e prindërve si JavaScript, Chrome, Internet Explorer dhe HTML. Nëse sjellja e këtyre botëve dhe karakteristikat e tyre nuk janë të ngjashme me sjelljet dhe karakteristikat e prindit bot, ju duhet t'i ndaloni ato. 4. Duke përdorur robots.txt:

Ne përdorim robots.txt për të mbrojtur një vend nga bobat e grisjes. Sidoqoftë, ky mjet nuk i jep rezultatet e dëshiruara në afat të gjatë. Ajo punon vetëm kur e aktivizojmë duke sinjalizuar bots të këqija se ata nuk janë të mirëpritur.

Përfundim

Duhet të kemi parasysh se rrjepja e uebit nuk është gjithmonë keqdashëse ose e dëmshme. Ka disa raste kur pronarët e të dhënave duan të ndajnë atë me sa më shumë individë të jetë e mundur. Për shembull, faqet e ndryshme të qeverisë ofrojnë të dhëna për publikun e gjerë. Një shembull tjetër i skrapimit të ligjshëm është faqet e grumbullimit ose bloget si faqet e internetit të udhëtimit, portalet e hoteleve, faqet e biletave të koncerteve dhe faqet e internetit të lajmeve.

December 8, 2017