Back to Question Center
0

Semalt shpjegon se si funksionojnë filtrat Spam

1 answers:

Artem Abgarian, Semalt Suksesi i lartë i klientit Menaxheri, thotë se filtrat e spam mund të pengojnë marketers edhe nëse ata kanë leje dhe dokumente të noterizuara të nënshkruara nga përdoruesit e fundit. Praktika kur mesazhet e ligjshme të email-it të shënohen si spam quhen "pozitive false". Në shumicën e rasteve, situata e tillë ndodh kur marrësit nuk përdorin ISP-të kryesore si Yahoo, Google, Hotmail dhe AOL.

ISP-të kryesore kanë përshtatur filtrat e tyre të spamit drejt përvojës së përdoruesit, ndërsa bizneset e vogla përdorin filtra komercialë të spam. Filtrat e spamëve komercialë punojnë në tre nivele të mbrojtjes: filtrojnë emailet para se të arrijnë në server, duke filtruar emailet pasi kanë arritur serverin dhe më në fund duke filtruar mesazhet në desktopin e përdoruesit.

Këto filtra skanojnë përmbajtjen e postës për të zbuluar spam - scientific drawing software. Pasi që mesazhi juaj të marrë në filtër, vlerësohet në lidhje me këto kritere: fjalët dhe frazat, madhësia e imazhit, lidhjet, etj. Në këtë drejtim, është e qartë që tregtarët duhet të njohin fjalët dhe frazat që krijojnë filtra spam dhe përpiqen t'i shmangin ato . Shumica e zhvilluesve të filtrave të email-it nuk e ndajnë këtë informacion dhe filtrat e tyre vazhdojnë të ndryshojnë për t'iu përgjigjur trendeve aktuale të spam-it. Sidoqoftë, ofruesit si Spam Assassin tregojnë pak informacione të dobishme që mund të jenë të dobishme nëse nuk doni që mesazhet tuaja të kategorizohen si spam. Filtrat me email janë duke u përmirësuar gjatë gjithë kohës për të siguruar që spam-i nuk arrin në kutinë në hyrje.

Disa biznese përdorin filtra që fokusohen në kokë dhe reputacionin e dërguesit. Ata studiojnë sa përfitues kanë shënuar postën tuaj si spam. Filtra të tjerë përpiqen të zbulojnë nëse emailet që u dërgohen punonjësve janë të lidhura me punën ose jo..Një email që nuk arrin testin është dërguar në junk.

Disa filtra mbështeten vetëm në përdoruesit e fundit. Nëse përdoruesit e pranojnë postën tuaj në kutinë e postës, ju mund t'i mbani me postë pa u shqetësuar për filtrat e spamit. Në një rast të tillë, marrja e lejes së përdoruesve të fundit pengon filtrat e spamit nga dërgimi i postës tuaj në dosjen e spam.

Email me imazhet duken më tërheqëse, por jo për filtrat e spamit

Këshilla se si të mos shënohet si spam: . Mjaft e kundërta, në të vërtetë, filtrat e spamit perceptojnë mesazhe të tilla si ato të dyshimta. Pra, gjithmonë rishikoni imazhet tuaja në raportin e tekstit, sepse teksti i gabuar mund të dërgojë e-mailin tuaj në spam.

Fjalët si seksi, falas, ofrojnë, thërrisni tani, Viagra dhe 'blej tani' aktivizoni filtrat e spamit shumë shpejt.

Shumë shkronja të mëdha në linjën tuaj të temës mund të shkaktojnë filtra për të kategorizuar postën tuaj si spam. Gjithashtu, mbani vijën e subjektit konciz dhe të drejtpërdrejtë.

Shmangni bashkëngjitjet

Shtojcat shpesh përdoren për qëllime të poshtërta, kështu që një postë me bashkëngjitjet ka shanse më të larta për tu shënuar si spam nga filtrat. Kjo është gjithashtu për shkak se disa filtra nuk mund të skanojnë bashkëngjitjet për skedarët keqdashës.

Përfundimisht, shmangni dërgimin e lidhjeve që çojnë lexuesit në një faqe që nuk përmban asgjë përveç imazheve. Lërini lidhjet të çojnë në faqet e ligjshme të uljes me tekst. Për të shmangur problemet, mos harroni të dërgoni postë vetëm për ata që janë regjistruar në listën tuaj.

December 8, 2017
Semalt shpjegon se si funksionojnë filtrat Spam
Reply