Back to Question Center
0

Eksperti i Semalt - Udhëzuesi i Fillestarëve për Scraping në Internet në Python

1 answers:

Scraping web është referuar si një teknikë software që është përdorur për të nxjerrë informacion nga faqet e internetit të ndryshme. Fokusi primar i metodës është të transformojë të dhënat e pastrukturuara (formatin HTML) në të dhëna të strukturuara (spreadsheet ose databazë). Ka mënyra të ndryshme të përdorimit të heqjes së uebit, por metoda e zakonshme dhe e thjeshtë është duke përdorur Python. Kjo është për shkak Python është e pasur në ekosistem si ajo ka një "BeautifulSoup bibliotekë" e cila ndihmon në detyrën e nxjerrjes së informacionit.

Gjatë viteve, ka pasur një rritje të madhe në kërkesën për heqjen e uebit pasi që është vërtetuar se është më e efektshme për shumë. Ka disa mënyra të tjera në të cilat një person mund të jetë në gjendje të nxjerrë informacione të tilla si përdorimi i API-ve në faqet e internetit si Twitter, Google dhe Facebook, por kjo nuk është një metodë e sigurt, pasi ka faqet e internetit të cilat nuk sigurojnë SPI.

Python është një nga burimet më të preferuara në internet që lejon një person të jetë në gjendje të gjejë shumë biblioteka të cilat mund të kryejë një funksion dhe është gjithashtu intuitive dhe e lehtë për t'u menaxhuar - infographic graphs. Dy tipet më të përdorura të modulit Python në të dhënat e heqjes përfshijnë Urllib2 dhe BeautifulSoup. Urllib2 është një modul Python që mund të përdoret për të kërkuar URL. Nga ana tjetër, BeautifulSoup është një mjet që përdoret për të tërhequr informacione të tilla si tabela dhe grafika nga faqet e internetit.

Heqja e një faqe interneti duke përdorur BeautifulSoup

BeautifulSoup është një nga mjetet më të rëndësishme të internetit për kruajtësin..Në mënyrë që të jetë në gjendje të skrap një faqe interneti duke përdorur BeautifulSoup, ka hapa të ndryshme që duhet ndjekur. Ato përfshijnë:

1. Importo bibliotekat e nevojshme - në këtë kërkohet të importohen bibliotekat që kërkohen për të marrë informacionin që u nevojitet

2. Funksioni i përdorimit "prettify

3. Puna me tag HTML - disa prej këtyre etiketave përfshijnë etiketën e supës

4. Gjeni gjetjen e duhur të tabelës, tabela e duhur është e rëndësishme pasi që do të mund të merrni të dhënat e sakta.

5. Ekstraktoni informacionin në Kornizën e të Dhënave- ky është hapi i fundit dhe në këtë mund të merrni rezultatet që dëshirojnë.

Në mënyrë të ngjashme, BeautifulSoup mund të përdoret gjithashtu për të kryer lloje të ndryshme të heqjes së internetit në varësi të preferencave të një personi.

Ka nga ata që mendojnë se mund të përdorin shprehje të rregullt në vend të një rrjete të tillë si BeautifulSoup dhe të marrin rezultate të ngjashme. Kjo nuk është e mundur sepse ekzistojnë shumë dallime midis BeautifulSoup dhe shprehjeve të rregullta dhe rezultatet e tyre përfundimtare janë gjithashtu shumë të ndryshme. Për shembull, kodet BeautifulSoup priren të jenë më të fuqishme se ato të shkruara me shprehje të rregullta.

Prandaj, përdorimi i heqjes së uebit është një metodë shumë efikase pasi mund të jetë në gjendje të merrni rezultatet korrekte

December 8, 2017
Eksperti i Semalt - Udhëzuesi i Fillestarëve për Scraping në Internet në Python
Reply