Back to Question Center
0

Semalt: Si të harxhoni faqet? - Top Këshilla

1 answers:

Scraping është një teknik marketingu i përdorur nga përdoruesit e internetit për të nxjerrë shuma të mëdha të dhëna nga një faqe interneti. Njohur për shumë njerëz si vjelje në ueb, rrumbullakimi i uebit përfshin shkarkimin e të dhënave dhe përmbajtjeve nga faqet individuale ose në të gjithë sitin. Kjo teknikë përdoret gjerësisht nga blogerët, pronarët e faqeve, dhe konsulentët e marketingut për të gjeneruar dhe ruajtur përmbajtjen në protokollet njerëzore të lexueshme. Përmbajtja e kopjimit të kopjimit

Në shumicën e rasteve, të dhënat e marra nga faqet e internetit kryesisht janë në formë të imazheve ose protokolleve HTML. Shkarkimi i faqeve të internetit me dorë është metoda e përdorur zakonisht për të nxjerrë imazhe dhe tekste nga një faqe kruajtëse. Webmasters preferojnë të komandojnë shfletuesit për të ruajtur faqe nga një faqe e korrës duke përdorur një komandë të shpejtë. Ju gjithashtu mund të ekstraktoni të dhëna nga një faqe interneti duke kopjuar përmbajtjen në redaktuesin e tekstit - create a graph online. Përdorimi i një programi për scraping

Nëse jeni duke punuar në nxjerrjen e sasive të mëdha të të dhënave nga një vend, merrni në konsideratë që një skedar i ueb-faqeve. Softueri i skrapimit të internetit funksionon duke shkarkuar sasi të mëdha të të dhënave nga faqet e internetit. Softueri gjithashtu kursen të dhënat e nxjerra në formate dhe protokolle që lehtë mund të lexohen nga vizitorët tuaj të mundshëm.

Për webmasters që punojnë në nxjerrjen e të dhënave nga vendet në intervale të rregullta, botët dhe merimangat janë mjetet më të mira për t'u përdorur. Bots nxjerrin të dhëna nga një vend i grisjeve në mënyrë efikase dhe ruajnë informacionin në skedat e të dhënave.

Pse grisni të dhënat?

Scraping Web është një teknikë e përdorur për qëllime të ndryshme.Në marketing dixhital, rritja e angazhimit tuaj të përdoruesve të fundit është me rëndësi të madhe.Për të pasur një takim interaktiv me përdoruesit, blogerët këmbëngulin në scraping të dhënave nga hall

Disa webmasters dhe blogerët shkarkojnë të dhënat në kompjuterët e tyre për shikim të mëvonshëm.Në këtë mënyrë, webmasters mund të shpejt të analizuar dhe ruajtur të dhënat e nxjerra pa u lidhur me internet.

Testimi i lidhjeve të thyera

Si një zhvillues web, ju duhet të kontrolloni lidhjet e ngulitura dhe imazhet brenda faqes tuaj. Për këtë arsye, zhvilluesit e uebit ekzekutojnë scraping e faqeve të tyre për të provuar imazhe, përmbajtje dhe lidhje me faqet e faqes së tyre.

Google ha s një metodë për identifikimin e përmbajtjes së ripublikuar. Kopjimi i përmbajtjes së një faqe interneti për të publikuar atë në faqen tuaj është e paligjshme dhe mund të çojë në mbylljen e faqes suaj të internetit. Riparimi i përmbajtjes nën një emër tjetër marke shihet si një shkelje e termave dhe udhëzimeve që qeverisin se si veprojnë faqet.

Shkelja e kushteve mund të çojë në ndjekjen penale të blogerëve, webmasters dhe marketers. Para shkarkimit dhe tërheqjes së përmbajtjes dhe imazheve nga një vend, këshillohet të lexoni dhe kuptoni kushtet e faqes për të shmangur penalizimin dhe ndjekjen ligjore.

Rrëmimi i uebit ose vjelja e uebit është një teknikë e përdorur gjerësisht nga marketers për nxjerrjen e sasive të mëdha të të dhënave nga një vend korre. Scraping nënkupton shkarkimin e të gjithë sitit ose faqet specifike të uebit. Në ditët e sotme, rrëzimi i uebit përdoret gjerësisht nga zhvilluesit e uebit për të provuar lidhjet e thyera në faqet e tyre.

December 8, 2017
Semalt: Si të harxhoni faqet? - Top Këshilla
Reply