Back to Question Center
0

Aksionet Ekspert të Semalt 7 Teknikat e Rrjetit të Faqes

1 answers:

Scraping në internet është proces i ndërlikuar që përfshin nxjerrjen e informacionit ose të dhënave nga një site, me ose pa pëlqimin e webmasterit. Megjithëse scraping është bërë me dorë, disa teknika të scraping web mund të kursejnë kohën dhe energjinë tuaj. Këto janë teknika të pavlefshme pa mundësi të paqartësive dhe gabimeve.

1. Google Docs:

Google Sheets përdoret si një mjet i fuqishëm për grerëzim. Kjo është një nga programet më të mira dhe më të njohura të scraping web - human dermatomes. Është e dobishme vetëm kur skraporët kërkojnë që modelet ose të dhënat specifike të nxirren nga një blog ose faqe. Ju gjithashtu mund ta përdorni këtë për të kontrolluar nëse faqja juaj është e pastër apo jo.

Është një shprehje e rregullt e përputhjes së shprehur në konjugimin me komandat grep UNIX që shkojnë me gjuhë programimi të njohura si Python dhe Perl.

3. Scraping manual: copy-paste technique:

Scraping manual është bërë nga vetë përdoruesit dhe merr shumë kohë dhe përpjekje. Shumica e aktiviteteve janë të përsëritura dhe konsumojnë kohë, pasi që ju do të duhet të merrni përmbajtje nga faqet e internetit të shumta pa i lënë web-crawlerët të dinë për aktivitetet tuaja. Një çift i programuesve dhe zhvilluesve të uebit përdorin automatikisht bots për këtë qëllim.

4. Teknika e analizimit të HTML:

Parsing HTML është bërë me ndihmën e HTML dhe Javascript.Kjo kryesisht synon faqet e mbivendosur ose lineare HTML Kjo është një nga metodat më të shpejta dhe më të fuqishme të përdorura për nxjerrjen e tekstit,

5. DOM Parsing technique:

Modeli i objektit të dokumentit (i njohur edhe si DOM) është stili, përmbajtja dhe struktura e një faqeje interneti me skedarë të veçantë XML.Përdoruesit gjerësisht përdorin parsers DOM për informacion të thellë në lidhje me natyrën dhe strukturën e një faqe interneti.Ju mund të përdorni këto parsers DOM për të marrë nyjet e informacionit të dobishme.Os alternativ, ju mund të provoni mjete të tilla si XPath dhe hall faqet tuaja të preferuara të uebit në çast.Shfletuesit e plotë të internetit si Mozilla dhe Chrome mund të futen për nxjerrjen e tërë faqeve të internetit, ose pak pjesë, madje edhe kur artikujt janë të krijuara manualisht dhe janë të natyrës dinamike.

6. Teknika vertikale e grumbullimit:

B kompanitë dhe bizneset gjerësisht përdorin teknikën vertikale të grumbullimit me kompetenca të rënda kompjuterike. Ai ndihmon në drejtim të vertikaleve të specifikuara dhe i drejton të dhënat në pajisjen e saj cloud. Krijimi dhe monitorimi i boteve për vertikale të veçanta bëhet duke përdorur këtë teknikë dhe nuk nevojitet ndërhyrje njerëzore.

7. XPath:

XML Path Language (shkruar së shpejti si XPath) është gjuha e pyetjeve që do të punojë në dokumentet XML në një mënyrë më të mirë. Meqenëse dokumentet XML përfshijnë disa struktura peme, XPath mund të ndihmojë të lundruar nëpër pemë duke zgjedhur nyjet në bazë të varieteteve dhe parametrave të tyre. Kjo teknikë përdoret gjithashtu në lidhjen me analizën e DOM-it dhe analizimin e HTML-së. Është e dobishme për të nxjerrë të gjithë faqen e internetit dhe të publikojë pjesët e saj të ndryshme të ngrënë vendet e dëshiruara.

Nëse nuk doni ndonjë nga këto teknika dhe kërkoni një vegël, mund të provoni Wget, Curl, Import.io, HTTrack ose Node.js.

December 8, 2017
Aksionet Ekspert të Semalt 7 Teknikat e Rrjetit të Faqes
Reply