Back to Question Center
0

Scraping Websites Me Python Dhe BeautifulSoup - Këshilla të keq

1 answers:

Ka më shumë se informata të mjaftueshme në internet në lidhje me mënyrën se si të gërmoj faqet e internetit dhe bloget siç duhet. Ajo që na duhet nuk është vetëm qasja në të dhënat, por mënyrat e shkallëzuara për të mbledhur, analizuar dhe organizuar atë. Python dhe BeautifulSoup janë dy mjete të mrekullueshme për të mbushur faqet e internetit dhe për të nxjerrë të dhëna. Në scraping web, të dhënat mund të nxirren lehtësisht dhe të paraqiten në një format që ju nevojitet. Nëse jeni një investitor i zjarrtë që vlerëson kohën dhe paratë e tij, ju patjetër duhet të shpejtoni procesin e scraping web dhe të bëni atë si të optimizuar si ajo mund të jetë.

Getting Started

Ne do të përdorim të dy Python dhe BeautifulSoup si gjuhë kryesore scraping - make charts online free.

 • 1. Për përdoruesit e Mac, Python është i paravendosur në OS X. Ata thjesht duhet të hapin terminalin dhe të shtypin python -version . Në këtë mënyrë, ata do të jenë në gjendje të shohin versionin Python 2.7.
 • 2. Për përdoruesit e Windows, ne rekomandojmë instalimin e Python nëpërmjet faqes së tij zyrtare.
 • 3. Pastaj, ju duhet të hyni në bibliotekën BeautifulSoup me ndihmën e pip. Ky mjet i menaxhimit të paketave është bërë veçanërisht për Python. Në terminal, ju duhet të fusni kodin e mëposhtëm:

  easy_install pip

  Rregullat e Scraping:

  Rregullat kryesore të scraping që duhet të kujdeseni janë:

  • 1. Duhet të kontrolloni rregullat dhe rregulloret e faqes përpara se të filloni me grerëzimin e saj..Pra, jini shumë të kujdesshëm!
  • 2. Ju nuk duhet të kërkoni të dhëna nga faqet shumë agresive. Sigurohuni, mjet që përdorni sillet në mënyrë të arsyeshme. Përndryshe, mund ta thyeni faqen.
  • 3. Një kërkesë për sekondë është praktika e duhur.
  • 4. Shtrirja e blog-ut ose faqes mund të ndryshohet në çdo kohë dhe mund t'ju duhet të rishikoni atë faqe dhe të rishkruani kodin tuaj sa herë që është e nevojshme.

  Inspect the Page

  Lëvizni kursorin në faqen e Çmimeve për të kuptuar se çfarë duhet bërë. Lexoni tekstin në lidhje me HTML dhe Python, dhe nga rezultatet, do të shihni çmimet brenda tags HTML.

  Këto tags HTML shpesh vijnë në formën e

  → →. Eksportimi në Excel CSV

  Pasi të keni nxjerrë të dhënat, hapi tjetër është ta ruani atë jashtë linje. Formati Excel Separated Excel është zgjidhja më e mirë në këtë drejtim, dhe lehtë mund ta hapni atë në fletën tuaj të Excel. Por së pari, do të duhej të importoje modulet CSV Python dhe modulet e datës-kohë për të regjistruar të dhënat e duhura. Kodi i mëposhtëm mund të futet në seksionin e importit:

  importi csv

  )

  Techniques Advanced Scraping

  BeautifulSoup është një nga mjetet më të thjeshta dhe gjithëpërfshirëse për scraping web. Megjithatë, nëse keni nevojë të grumbulloni vëllime të mëdha të të dhënave, merrni në konsideratë disa alternativa të tjera:

  • 1. Scrapy është një kornizë e fuqishme dhe e mahnitshme e python scraping.
  • 2. Ju gjithashtu mund të integroni kodin me një API publik. Efikasiteti i të dhënave tuaja do të jetë i rëndësishëm. Për shembull, mund të provoni Facebook Graph API, i cili ndihmon në fshehjen e të dhënave dhe nuk tregon atë në faqet e Facebook.
  • 3. Përveç kësaj, ju mund të përdorni programet backend të tilla si MySQL dhe ruani të dhënat në një sasi të madhe me saktësi të madhe.
  • 4. DRY qëndron për "Mos përsëris veten" dhe mund të provoni të automatizoni detyrat e rregullta duke përdorur këtë teknikë.
December 8, 2017
Scraping Websites Me Python Dhe BeautifulSoup - Këshilla të keq
Reply