Back to Question Center
0

Semalt: Lajme Web Scraping Tool

1 answers:

Zhdukja e lajmeve nga faqet e internetit të tjera mund të jetë një strategji efektive për ata përdorues që duan të mbajnë krah për krah të kohës duke analizuar ngjarjet aktuale. Ka miliona faqe lajmesh në rrjet ku përdoruesit mund të monitorojnë informacionin që ata kanë nevojë. Në disa raste, ata mund të dëshirojnë të gërmojnë përmbajtjen e internetit, si artikuj rreth produkteve, kompanive apo njerëzve të caktuar. Disa prej tyre mund të kenë nevojë të nxjerrin informacione nga përmbajtja e uebit. Megjithatë, faqet e internetit të lajmeve kanë faqe të shumta, të cilat nuk mund të analizohen dhe kopjohen me dorë. Ka shumë mjete të cilat një përdorues mund të përdorë për të grumbulluar përmbajtjen e uebfaqes automatikisht - coolcat casino codes no deposit.

Mund të pyesim se cili është metoda më e mirë për të kontrolluar të dhënat. Në thelb, njerëzit duhet të marrin një listë të URL-ve specifike të cilat duhet të fshihen nga përmbajtja. Shumica e mjeteve të scarpering të internetit janë crawlers të cilat kërkojnë të mbledhin informacionin e internetit. Kur ju "ushqeni" këto crawlers me listat e faqeve që ata kanë nevojë për të hequr, ju mund të arrini rezultate fantastike! Në disa situata të ndërlikuara, webmasters tentojnë të mbajnë botët e tyre në serverat e tjerë. Ju mund të keni nevojë të hostoni veglën tuaj të scraping në një server të palës së tretë për të automatizuar disa prej këtyre komandave.

Një nga mjetet më të dobishme të rrëzimit të uebit është Webhose.io. Duke përdorur atë, mund të shkarkoni një faqe të tërë dhe ta ruani në hard diskun tuaj lokal për qasje jashtë linje. Një faqe në hard drive përgjigjet shpejt sepse nuk varet nga shpejtësia e lidhjes suaj të internetit ose nga përgjigjja e brezit tuaj të serverit. Për më tepër, crawlers web shkarkojnë miliona faqe në ditë. Metoda tradicionale e kursimit të faqeve të internetit është shumë e ngadaltë dhe mund të jetë e paefektshme për faqet me faqe të shumëfishta. Për shembull, mund të përdorni bots për të kërkuar lajme si "Vizita e Obamës". Këto mjete kërkojnë të gjithë informacionin që u nevojitet dhe ruajnë një përdorues shumë kohë dhe para.

Mjetet e heqjes së internetit kanë një mundësi automatizimi të disa prej shfrytëzimeve të tyre ekstreme. Për shembull, përdoruesit mund të caktojnë një skemë skrapimi. Gjithashtu, është e mundur që crawlers të mbledhin një informacion në faqen e internetit në disa intervale të paracaktuara. Përdoruesit e një mjeti të tillë gëzojnë disa karakteristika të ftohta, siç janë cilësimet e shkarkimit. Kështu ju mund të përfshini lehtë ose të përjashtoni pjesët e internetit të cilat duhet të shkarkohen.

Përfundim

Heqja e internetit nuk është një shkencë raketash! E vetmja gjë që ju nevojitet është të përdorni një mjet të ri të heqjes së internetit. Përdoruesit mund të marrin të dhëna të strukturuara nga një faqe interneti dhe ta ruajnë atë në një hard disk për ta përdorur atë në të ardhmen. Për shembull, ju keni një mundësi për të marrë artikuj të lajmeve nga faqet e internetit të tjera dhe t'i përdorni ato për faqet e tjera. Ky artikull SEO ofron informacion të detajuar se si të bëni përvojën tuaj të lajmeve të lajmeve aq të këndshme sa të jetë e mundur.

December 8, 2017