Back to Question Center
0

Semalt: Python Crawlers Dhe Web Scraper Tools

1 answers:

Në botën moderne, në botën e shkencës dhe teknologjisë, në të gjithë botën të dhënat që na duhen duhet të paraqiten qartë, të dokumentuara dhe të disponueshme për shkarkim të menjëhershëm. Pra, ne mund të përdorim këto të dhëna për çfarëdo qëllimi dhe kurdo që na nevojitet. Megjithatë, në shumicën e rasteve, informacioni i nevojshëm është i bllokuar brenda një blogu ose seli. Ndërsa disa vende përpiqen të paraqesin të dhëna në formatin e strukturuar, të organizuar dhe të pastër, tjetri nuk e bën këtë - oculos dior so real masculino.

Zvarritja, përpunimi, grumbullimi dhe pastrimi i të dhënave janë të nevojshme për një biznes online. Ju duhet të mbledhni informacion nga burime të shumta dhe ta ruani atë në bazat e të dhënave të pronarit për të përmbushur qëllimet tuaja të biznesit. Herët ose vonë, do të duhet t'i referoheni komunitetit Python për të pasur akses në programe, korniza dhe programe të ndryshme për marrjen e të dhënave tuaja. Këtu janë disa programe të famshme dhe të shquara Python për grisjen dhe zvarritjen e vendeve dhe analizimin e të dhënave që ju kërkojnë për biznesin tuaj.

Stapider

Pyspider është një nga scrapers më të mira në internet Python dhe crawlers në internet. Është i njohur për ndërfaqen e saj të bazuar në ueb, e cila na bën të lehtë për të ndjekur crawls të shumta..Për më tepër, ky program vjen me baza të dhënash të shumëfishta.

Me Pyspider-in lehtë mund të rifitoni faqet e internetit të dështuara, zvarritni faqet e internetit ose bloget sipas moshës dhe kryeni një sërë detyrash të tjera. Ajo ka nevojë vetëm për dy ose tre klikime për të bërë punën tuaj të kryer dhe zvarritje të dhënat tuaja me lehtësi. Ju mund ta përdorni këtë mjet në formatet e shpërndara me disa crawlers që punojnë në të njëjtën kohë. Është licencuar nga licenca Apache 2 dhe është zhvilluar nga GitHub.

MechanicalSoup

MechanicalSoup është një bibliotekë e famshme zvarritëse e ndërtuar rreth bibliotekës së famshme dhe të gjithanshëm të shkrimit të HTML, i quajtur Supë e Bukur. Nëse ju mendoni se zvarritja juaj e internetit duhet të jetë mjaft e thjeshtë dhe unike, duhet të provoni këtë program sa më shpejt që të jetë e mundur. Kjo do ta bëjë procesin më të lehtë të zvarritjes. Megjithatë, mund t'ju kërkojë të klikoni mbi disa kuti ose të futni ndonjë tekst. Scrapy është një kornizë e fuqishme e scraping web që mbështetet nga komuniteti aktiv i zhvilluesve të uebit dhe ndihmon përdoruesit të ndërtojnë një biznes të suksesshëm në internet. Për më tepër, mund të eksportojë të gjitha llojet e të dhënave, të mbledhë dhe ruajë ato në formate të shumëfishta si CSV dhe JSON. Gjithashtu, ka disa shtesa të integruara ose të paracaktuara për të kryer detyra të tilla si trajtimi i cookies, spoofet e agjentëve të përdoruesit dhe crawlers të kufizuar.

Mjete të tjera

Nëse nuk jeni të kënaqur me programet e përshkruara më sipër, mund të provoni Cola, Demiurge, Feedparser, Lassie, RoboBrowser dhe mjete të tjera të ngjashme. Nuk do të ishte gabim të thuhet se lista është shumë më pak se përfundimi dhe ka shumë opsione për ata që nuk u pëlqen kodeve PHP dhe HTML.

December 8, 2017