Back to Question Center
0

A mund të më tregoni të gjitha rreth optimizimit të Amazon për të renditur më i lartë?

1 answers:

Optimizimi i Amazon është një praktikë e vazhdueshme, e cila kryesisht fillon me marketingun jashtë faqes (për të rritur shitjet), optimizimin e rregullt të listimit (duke eksperimentuar me fjalë kyçe më të mëdha të bishtit dhe fraza për të rrahur konkurrentët tuaj të ngrohtë) pozitiv dhe mikpritës. Dhe do t'ju duhet të vazhdoni të punoni me këmbëngulje për t'u përshtatur me realitetin e tregut në ndryshim të Amazon-së - në fund të fundit, të qëndroni jashtë konkurrencës dhe të merrni drejtimin. Natyrisht, kjo mund të duket një detyrë shumë e frikshme dhe me kohë, por më poshtë unë do të deklaroj një listë të pikave të plumbave rreth optimizimit të Amazon për ju, të paktën të ketë një shenjë nisjeje për të filluar. Me sa duket, çdo produkt i listuar në këtë treg të mbushur me njerëz mund të gjendet vetëm për një kërkesë specifike kërkimi që përmban objektivin kryesor përkatës

fjalë kyçe. Kjo është arsyeja pse procesi i përgjithshëm i optimizimit duhet gjithmonë të fillojë këtu me një kërkim të plotë dhe në thellësi fjalen. Për t'i bërë gjërat pak më të lehtë, ju jeni të mirëpritur të provoni çdo mjet të njohur të kërkimit të përshtatur (Sonar, për shembull). Të ndjehen të lirë të provoni një prej tyre dhe të ndihmoheni me sugjerime të detajuara mbi kërkesat reale të blerësve të vërtetë, si dhe disa njohuri praktike të vëllimeve të kërkimit për fjalë kyçe të caktuara dhe fraza kryesore në Amazon. Përzgjedhja e Fjalorit - mos harroni, ndërsa gati 97% e blerësve kanë më shumë gjasa të vazhdojnë me faqen e parë të rezultateve të kërkimit, diçka rreth 70% e pyetjeve të kërkimit po vijnë si fjali kryesore të bërthamës së gjatë.
 • Zgjidhni vendndodhjen e duhur - shqyrtoni rendin e përgjithshëm të gishtit për vendosjen e fjalëve, si më poshtë: titulli i produktit i pasur me fjalë kyçe relevante dhe sinonime të LSI, pikat e plumbave duke përfshirë fjalë kyçe të gjatë bisht (lidhur me përdorimin, përfitimet, përbërësit produkt, etj).
 • Optimizimi Amazon gjatë bishtit - ndoshta është detyra më sfiduese dhe koha që kërkon këtu, por përqëndrimi i kërkimit tuaj në fjalë në veçanti në frazat e kërkimeve të gjatë është një DUHET - jo vetëm për tekstin tuaj të listës por Pay-Per -Kliko edhe reklama..Le të përballen me atë - çdo fjalë kyçe dhe kombinim i gjatë me bisht në Amazon ka renditjen e vet personale. Kjo do të thotë se CTR gjithashtu përcaktohet gjithmonë individualisht për çdo fjalen dhe renditjen e saj përkatëse. Thënë thjesht, CTR më i lartë është, potenciali më i mirë i renditjes që produkti përkatës do të ketë. Këtu është një listë e shkurtër e faktorëve kryesorë që ngasin CTR:

  • Emri i produktit dhe imazhi
  • Emri i shitësit me etiketë më të shitura
  • Çmimi i dorëzimit
  • FBA, Kryeministri
  • Disponueshmëria dhe vlerësimi
  • Kategoria e produktit, Pamja e funksioneve dhe pjesa tjetër e opsioneve të blerjes
  • Shitjet

   Edhe duke marrë parasysh përditësimin më të fundit të politikës së përgjithshme të rishikimit atje, shqyrtimet mbetën një pjesë shumë e rëndësishme e strategjisë së përgjithshme të Amazon për optimizim. Pse? Për shkak se ata janë të aftë të ngasin CTR-në tuaj. Unë do të thotë që ju duhet të mbani monitorimin e kritikave të konsumatorëve, për të marrë përgjigjet negative në kohën e duhur (për disa arsye këto veprime mjaft të dukshme shpesh neglizhohen nga shumë shitës). Në këtë mënyrë, sigurohuni që të ofroni një mundësi rimbursimi për produktet e dëmtuara dhe / ose të prishura, si dhe për çdo mënyrë tjetër standarde të zgjidhjes së rasteve negative - vetëm për të treguar se ju kujdeseni për përvojën e shëndetshme të blerjeve dhe kënaqësinë e klientit. Duke bërë kështu, mos harroni se Amazon aktualisht përdor marrëveshje të suksesshme si një tregues i fuqishëm i performancës. Mirë, kjo mund të jetë një shqetësim i jo-brainer, por nëse ju keni filluar atje, unë rekomandoj një fokus të fortë në dhurata promovuese, duke reklama PPC, duke ofruar zbritje dhe çdo mjet tjetër për të rritur shitjet, të paktën përmes fazat më të hershme të funksionimit - për të marrë një moment fillestar shitjesh. Dhe drejtimi i vetëm i optimizimit të listave do të ishte mjaft i vështirë për atë periudhë, veçanërisht duke pasur parasysh një garë të vërtetë në fyt Source .

 • December 8, 2017