Back to Question Center
0

Cila është mënyra më e mirë për krijimin e backlinks për SEO?

1 answers:

Krijimi i backlinks për SEO nënkupton ndërtimin e lidhjeve që jo vetëm që japin më shumë trafik organik në faqen tuaj ose blog, por të rritur autoritetin tuaj faqe, autoritetin e domain dhe PageRank në shkallë. Në fund të fundit, krijimin e backlinks për SEO qëndron për ngarje faqen tuaj në krye të listës së SERPs. Por gjëja është se shumë më tepër jo të gjitha lidhjet janë krijuar të barabarta - prandaj shumë webmasters rishtar dhe pronarë biznesi online po përqendrojnë vetëm përpjekjet e tyre për ndërtimin e lidhjeve më shumë në sasinë e tyre, sesa në cilësinë. Megjithatë, duke vepruar në këtë mënyrë ata do të kishin më shumë gjasa të fitonin një dënim të rëndë dhe shpesh të pakthyeshëm, në vend që të përfitonin nga rritja e vërtetë e matshme në renditjen.

 • Websites ose blogs me përmbajtje shumë të hollë faqe, ose një mungon në unike dhe shkrimet origjinale që i japin vlerë reale përdoruesit - montaggio fontana da giardino.
 • Backlinks fshehur brenda përmbajtjes së faqes, në mënyrë që ato të duken të dukshme vetëm për motorët e kërkimit vetëm (për shembull, duke përdorur 0 madhësinë e shkronjave).
 • Duke mashtruar, mashtruar ose fshehur backlinks të parëndësishme vetëm për qëllime të SEO, sesa për përmirësimin e përvojës së përdoruesit dhe indeksimit më të mirë nga motorët e kërkimit.

Krijimi i backlinks për SEO, konsideroni metrics mëposhtme faqen e jashtme:

 • Përqindja e vendit të vizitorëve të vërtetë (ndryshe, demografi live searcher).
 • Mjetet e përgjithshme të angazhimit të përdoruesit (për shembull, norma e fryrjes, koha ditore për vizitë përdoruesi, numërimi i faqeve të shikuara etj.).
 • Raporti i vizitorëve real, i cili vjen direkt nga trafiku i kërkimit organik.
 • Fjalë kyçe më të përdorura dhe konkurrencë fjalësh nga motorët e kërkimit më të mëdhenj, si vetë Google. Duke mbajtur parasysh pikat e lartpërmendura të shqyrtimit, mos harroni të siguroheni se gjithçka është në vend dhe backlinks tuaj do t'ju shërbejnë mirë, veçanërisht në lidhje me trafikun tuaj në shënjestër të uebit

, dhe faqen tuaj rendit autoritetin në shkallë. Dua të them se këtu është analiza e internetit, natyrisht, në qoftë se doni të arrini rezultatet maksimale për secilën lidhje të krijuar rishtaz. Pra, këtu janë tiparet kryesore që duhet të kontrollohen gjatë krijimit të backlinks për SEO:

 • Numri i përgjithshëm i backlinks treguar në domenin e internetit tuaj ose blog.
 • Destinacionet kryesore që ju dërgojnë një trafik të internetit të referimit në shënjestër.
 • Numri mesatar i vizitave të përdoruesve të gjallë që krijohen nga secili link që ju keni në profilin tuaj të lidhjes.
 • Pikërisht cilat pjesë dhe seksione të përmbajtjes suaj të faqes janë më të vizituara nga përdoruesit.

Në këtë mënyrë, sigurohuni që të keni një kontroll të dyfishtë në çdo lidhje të veçantë. Sa për mua, gjatë krijimit të backlinks për SEO, unë përdora disa mjete të kontrollit të backlink check-in të përdorura, si Mozilla's Open Site Explorer, Semalt Analyzer, Majestic SEO dhe Ahrefs. Shumica e tyre kanë një efikasitet të provuar për t'ju treguar vendet e dobëta që kanë nevojë për një rregullim të menjëhershëm, për shembull, për të përjashtuar një lidhje të dyshimtë ose të hapur toksike në një njoftim të shkurtër përpara se të japë një ndikim negativ në renditjen e faqes suaj të internetit ose në blogun tuaj. Pas të gjitha, është vetëm për ju për të vendosur se cili mjet kontrollues online për të zgjedhur. Vetëm sigurohuni që jeni duke monitoruar profilin tuaj të lidhjes, dhe sidomos çdo lidhje të sapokrijuar, në baza të shpeshta. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të mbani gjithçka në vend dhe të ndiheni të sigurt për ndonjë humbje të papritur në trafik ose në renditjen e faqes aktuale.

December 8, 2017