Back to Question Center
0

Semalt Rishikimi: Një Amazing Python Web Scraping Tool

1 answers:

Miliona përdorues të internetit kërkojnë një numër të gjërave në internet çdo ditë . Ata synojnë të arrijnë rezultate të veçanta, duke mbledhur sa më shpejt të gjithë informacionin që ata kanë nevojë dhe kështu të bëjnë biznesin e tyre të lulëzojnë. Si rezultat, ata përpiqen faqet e internetit për të mbledhur të gjitha të dhënat që kanë nevojë dhe për ta ruajtur atë në kompjuterin e tyre. Dhe një nga mjetet më të mëdha të gërshetimit të uebit , të cilat mund të nxjerrin të dhëna me një goditje të syrit, është Scrapy!

Scrapy është një amazing mjet nxjerrjen e të dhënave web që mund të përdoret nga individët ose bizneset që mund të merrni punën e bërë në asnjë kohë . Kjo lejon përdoruesit të përqëndrohen në nxjerrjen e të dhënave, duke përdorur CSS selectors. Scrapy është një kuadër Python që u ofron përdoruesve të gjitha opsionet e avancuara për të përfunduar punën e tyre dhe për të marrë të gjitha të dhënat që duan pa shpenzuar shumë kohë. Përveç kësaj, ju mund t'i ruani në formate të caktuara në kompjuterin tuaj.

Përdoruesit e internetit duhet të kujtojnë se Scrapy është një platformë mahnitëse që i ndihmon ata të nxjerrin të gjithë përmbajtjen përkatëse, si dhe të lundrojnë nëpër faqet përkatëse.

Instalimi

Para së gjithash, duhet të instaloni Python në sistemin tuaj operativ. Pastaj mund ta shkarkoni këtë kornizë nga faqja e saj zyrtare.

Krijo një projekt

Gjëja tjetër që duhet të bëni është që të krijoni një projekt Scrapy pasi të gjeni direktoriumin që dëshironi të ruani. Pastaj mblidhni të gjitha të dhënat e tyre dhe ruani në një vend për ta gjetur atë sa herë që dëshironi.

Shell Scrapy

Mënyra më e mirë për ju për të mbledhur të dhëna në masë me Scrapy është që të përdorin shell Shell. Ju mund të përdorni Xpaths për të zgjedhur elementë të ndryshëm nga dokumentet HTML. Më konkretisht, një merimangë Scrapy është përgjegjëse për përcaktimin e mënyrës se si ndiqni lidhjet specifike duke zvarritur nëpër një faqe interneti. Përveç kësaj, mund të nxjerrësh të gjithë informacionin e nevojshëm nga faqet në struktura të ndryshme të të dhënave Python.

Përdorimi i merimangave

Duke përdorur një program spider, ju mund të shkarkoni çdo përmbajtje që dëshironi. Ju vetëm duhet të shkruani merimanga doganore për një shumëllojshmëri të faqeve të internetit. Gjithashtu, duhet të shkruani kodin për të kthyer të dhënat e mbledhura në një format të mirë të strukturuar dhe ta ruani në kompjuterin tuaj Source .

December 14, 2017