Back to Question Center
0

Semalt shpjegon se çfarë aftësish keni nevojë të zotëroni Scraping në internet

1 answers:

Nëse jeni duke kërkuar të dhëna për të ushqyer biznesin tuaj online, mundeni nuk do të jetë e mundur për ju të mbledhni të dhëna thjesht duke kërkuar në Google. Ndonjëherë ne duhet të përdorim një çift të crawlers web dhe të dhënat scrapers për të marrë projektet tona bërë, dhe nganjëherë ne kemi për të zhvilluar aftësitë themelore. Është e vërtetë që motorët e kërkimit mund t'ju ndihmojnë të gjeni atë që kërkoni, por ju duhet të zhvilloni aftësitë e mëposhtme për të arritur sukses.

1. Aftësia për të lexuar skedarin robots.txt

Ju duhet të jeni në gjendje të lexoni dhe të redaktoni skedarët robots.txt siç duhet. Ky skedar përdoret për të kufizuar crawlers nga goditja faqen tuaj shumë shpesh. Në të njëjtën kohë, ju ndihmon të mbani cilësinë e të dhënave tuaja të kapitura dhe përmirësoni shpejtësinë e faqes suaj për vizitorët e njeriut. Kjo është arsyeja pse ju duhet të mësoni se si të redaktoni skedarin robots.txt. Kur ta keni redaktuar këtë skedar si duhet, do të jeni në gjendje të heqni qafe botsat e këqija që nuk përputhen me rregullat dhe rregulloret e motorëve të kërkimit. Për më tepër, mund të targetoni faqet e internetit të ndryshme në të njëjtën kohë dhe mund të korrni ose ekstraktoni të dhënat e dëshiruara të përshtatshme.

2..Ngritja e infrastrukturës së të dhënave

Është shumë e rëndësishme të krijohet infrastruktura e të dhënave pasi që do të zhbllokojë të dhënat e cilësisë nga e gjithë faqja e internetit. Për shembull, duhet të mësoni SQL, PHP dhe gjuhë të tjera të ngjashme pasi ato ndihmojnë në ruajtjen e infrastrukturës së të dhënave tuaja në një mënyrë më të mirë. Sigurimi i qasjes SQL dhe krijimi i infrastrukturës së të dhënave do t'ju mundësojë të bëheni analist i vetë-shërbyer, duke ju dhënë më shumë të dhëna të sakta dhe të gërmuara brenda pak minutash.

3. Idetë themelore të HTML, CSS dhe JavaScript

Është e rëndësishme të mësoni HTML, JavaScript dhe CSS në qoftë se doni të rreshtoni të gjithë webfaqen pa kompromentuar cilësinë. Nëse pyes veten se si programuesit punojnë dhe nuk kanë bërë asgjë për të gërshetuar përmbajtjen tuaj të internetit, është koha për të mësuar disa gjuhë programimi dhe për të zhvilluar disa aftësi. Për dikë që nuk kishte koduar më parë, konceptet e HTML, JavaScript dhe CSS do të jenë relativisht të reja. Ju mund të keni për të hall dhënat përsëri dhe përsëri derisa rezultatet e cilësisë nuk janë marrë. Është një proces i komplikuar, por sapo të fitoni njohuri për këto gjëra, do të jeni në gjendje të kapni sa më shumë faqe interneti që dëshironi pa patur nevojë për një mjet për grumbullimin e të dhënave. HTML dhe CSS nuk janë gjuhë të programimit teknik, kështu që ato janë të lehta për t'u mësuar, dhe mund të keni një kontroll mbi to brenda pak ditësh.

4. Aftësia për të shkruar dhe për të shkallëzuar bots

Ju duhet të jeni në gjendje të dalloni bots të mirë dhe bots keq. Bots të mirë të ndihmojë zvarritje faqen tuaj në rezultatet e motorëve të kërkimit, duke ju dhënë të dhëna të strukturuara mirë dhe me cilësi të lartë. Nga ana tjetër, bots keqe janë të dëmshme për faqen tuaj dhe nuk do të merrni ju të mirë-scraped të dhënave. Ju jo vetëm që duhet të dalloni të dy bots të mirë dhe bots keq, por ju keni për të shkruar dhe shkallëzuar bots. Ju duhet të mbani mend se bots janë hapi tjetër në evolucionin e ndërveprimit kompjuterik dhe njerëzor. Kjo do të thotë sa më shumë që dini rreth botëve dhe i shkruani ato rregullisht, aq më i lartë do të jetë shansi juaj për të grumbulluar të dhëna cilësore dhe për të përfituar nga biznesi juaj Source .

December 14, 2017