Back to Question Center
0

Semalt siguron 3 qasje kryesore të skrapimit në internet që duhet të njihni

1 answers:

Scraping në internet, i njohur edhe si mbledhja e të dhënave dhe nxjerrja e të dhënave, është praktika e nxjerrjes së informacionit nga rrjeti. rrjeti i skrapimit i qasen Internetit me Hypertext Transfer Protocol, ose përmes shfletuesve të internetit të ndryshëm. Informacioni specifik mblidhet dhe kopjohet. Ajo pastaj ruhet në një bazë të dhënash të centralizuar ose shkarkohet në hard diskun tuaj. Mënyra më e lehtë për të marrë të dhëna nga një faqe është ta shkarkosh manualisht, por gjithashtu mund të përdorësh softuerin e skrapimit të uebit për të marrë punën tënde. Nëse përmbajtja shpërndahet në mijëra faqe ose ueb faqe, ju duhet të përdorni importin. io dhe Kimono Labs për të marrë dhe organizuar të dhëna sipas kërkesave tuaja. Nëse fluksi juaj i punës është cilësor dhe më kompleks, atëherë mund të aplikoni ndonjë nga këto qasje në projektet tuaja.

Qasja # 1: DIY:

Ekzistojnë një numër i madh i teknologjive të hapura të burimit të uebit. Në një qasje DIY, ju do të punësoni një ekip zhvilluesish dhe programuesish për të marrë punën tuaj. Ata nuk do të vetëm scrape të dhënave në emër tuaj, por gjithashtu do të backup fotografi. Kjo metodë është e përshtatshme për ndërmarrjet dhe bizneset e njohura. Një qasje DIY mund të mos i përshtaten përkthyesve të pavarur dhe startups për shkak të kostos së saj të lartë. Nëse përdoren teknika të scraping web, programuesit ose zhvilluesit tuaj mund t'ju kushtojnë më shumë se çmimet e rregullta. Megjithatë, qasja DIY siguron ofrimin e të dhënave cilësore.

Qasja # 2: Mjete dhe shërbime për scraping në internet:

Më shpesh, njerëzit përdorin shërbime dhe mjete për grumbullimin e uebit për të kryer punimet e tyre. Octoparse, Kimono, Importi. io, dhe mjete të tjera të ngjashme zbatohen në shkallë të vogël dhe në shkallë të gjerë. Ndërmarrjet dhe webmasters madje tërheqin të dhënat nga faqet e internetit me dorë, por kjo është e mundur vetëm nëse ata posedojnë aftësi të mëdha për programim dhe kodim. Rrëmbyesi i uebit, një zgjerim i Chrome, përdoret gjerësisht për të ndërtuar sitemaps dhe për të përcaktuar elementë të ndryshëm të një vendi. Një herë, të dhënat shkarkohen si skedarë JSON ose CSV. Ju ose mund të ndërtohni një softuer të scraping web ose përdorni një mjet tashmë ekzistues. Sigurohuni që programi që përdorni nuk gërmon vetëm faqen tuaj por gjithashtu zvarrit faqet tuaja të uebit. Kompanitë si Amazon AWS dhe Google ofrojnë mjete për scraping , shërbimet dhe të dhënat publike pa kosto.

Qasja # 3: Shërbimi i të dhënave (DaaS):

Në kontekstin e grumbullimit të të dhënave , shërbimi i të dhënave është një teknikë që u lejon klientëve të krijojnë të dhëna me porosi. Shumica e organizatave ruajnë të dhënat e grumbulluara në një depo të pavarur. Avantazhi i kësaj qasjeje për biznesmenët dhe analistët e të dhënave është se i fut ato tek teknika të reja dhe gjithëpërfshirëse të scraping web; ajo gjithashtu ndihmon të gjenerojë më shumë drejtime. Ata do të jenë në gjendje të zgjedhin scrapers të besueshëm, të gjejnë tregime trending, dhe të kujtoj të dhënat për shpërndarjen e tij pa ndonjë problem.

Programi i shkarkimit të uebit

1. Uipath - Ky është një mjet i përsosur për programuesit dhe mund të tejkalojë sfidat e zakonshme të nxjerrjes së të dhënave të internetit, të tilla si navigacionet e faqeve, gërmimi i blicit dhe skrapimi i skedarëve PDF.

2. import. io - Ky mjet njihet më së miri për ndërfaqen e përdoruesit dhe i fshin të dhënat tuaja në kohë reale. Ju mund të merrni rezultatet në format CSV dhe Excel.

3. Kimono Labs - një API është krijuar për faqet e internetit të dëshirës suaj, dhe informacioni mund të scraped nga newsfeeds dhe tregjet e aksioneve Source .

December 22, 2017