Back to Question Center
0

Semalt: Diferenca mes Rrjedhës së Uebit dhe Minierave të të Dhënave. Dy mjetet më të mira për nxjerrjen e të dhënave dhe skrapimin në ueb

1 answers:

Miniera e të dhënave është një proces i zbulimit të modeleve në grupin e të dhënave që përfshin teknologji të ndryshme të mësimit të makinës. Në këtë teknikë, të dhënat janë nxjerrë në formate të ndryshme dhe përdoren për qëllime të ndryshme. Qëllimi i nxjerrjes së të dhënave është për të marrë informacion nga faqet e internetit të dëshiruara dhe për ta transformuar atë në struktura të kuptueshme për përdorime të mëtejshme. Ekzistojnë aspekte të ndryshme të kësaj teknike, si para-përpunimi, shqyrtimi i konkluzioneve, konsiderimi i kompleksitetit, metrikat e interesimit dhe menaxhimi i të dhënave.

Scraping në internet është procesi i nxjerrjes së të dhënave nga faqet e dëshiruara të uebit. Gjithashtu është i njohur si nxjerrja e të dhënave dhe mbledhja e uebit. Mjetet e skrapimit dhe qasja e softuerit në World Wide Web me Hypertext Transfer Protocol, grumbullojnë të dhëna të dobishme dhe merrni atë të nxjerrë sipas kërkesave tuaja. Informacioni ruhet në një bazë të dhënash qendrore ose shkarkohet në hard drive tuaj për përdorime të mëtejshme.

Përdorimi i të dhënave:

Një nga dallimet kryesore në mes të minierave të të dhënave dhe shkarjes së uebit është se si këto teknika përdoren dhe zbatohen në jetën e përditshme. Për shembull, minierat e të dhënave përdoren për të parë se si faqet e ndryshme të internetit lidhen me njëri-tjetrin. Uber dhe Careem përdorin teknologjinë e mësimit të makinës për të llogaritur ETA për udhëtimet e tyre dhe për të dalë me rezultate të sakta. Scraping Web përdoret për qëllime të ndryshme, të tilla si kërkime financiare dhe akademike. Një kompani ose ndërmarrje mund t'i përdorë këto teknika për të mbledhur të dhëna për konkurrentët e tyre dhe për të rritur shitjet e tyre. Gjithashtu, ata luajnë një rol jetësor në gjenerimin e drejtonave në internet dhe duke synuar një numër të madh klientësh.

Themelet e këtyre teknikave:

Të dy skrapimi i internetit dhe nxjerrja e të dhënave nxjerrin nga baza e njëjtë, por këto metodologji janë të zbatueshme në sferat e ndryshme të jetës. Për shembull, minierat e të dhënave përdoren për të tërhequr informacion nga faqet e internetit ekzistuese dhe për ta kthyer atë në një format të lexueshëm dhe të shkallëzuar. Sidoqoftë, skrapimi i uebit përdoret për nxjerrjen e përmbajtjes së internetit dhe informacionit nga skedarët PDF, dokumentet HTML dhe faqet dinamike. Ne mund të përdorim këto metodologji për marketing, reklamim dhe promovim të markave tona dhe mediave sociale është vendi më i mirë për të reklamuar produktet dhe shërbimet tuaja. Ne mund të gjenerojmë deri në 15,000 drejtime për një çast minuta.

Faqet e internetit përmbajnë një pasuri të dhënash dhe të dhënat mund të scraped vetëm me mjete të besueshme të tilla si Import. io dhe Kimono Labs.

1. import. io:

Është një nga programet më të mira të minierave apo programeve të grumbullimit të uebit. import. io ka pretenduar të gris deri në gjashtë milionë faqe web deri më tani, dhe numri po rritet çdo ditë. Me këtë mjet, ne mund të mbledhim informata të dobishme nga vende të ndryshme, ta fshijmë atë në një formë të dëshirueshme dhe ta shkarkoni në hard disqet tona të drejtpërdrejta. Kompanitë si Amazon dhe Google përdorin Importin. io për nxjerrjen e një numri të madh të faqeve të internetit në baza ditore.

2. Kimono Labs:

Kimono Labs është një tjetër program për nxjerrjen e të dhënave të besueshme dhe programimin e uebit. Ky softuer ka një ndërfaqe të lehtë për përdorim dhe transformon të dhënat tuaja në format CSV dhe JSON. Ju gjithashtu mund të grisni skedarët PDF dhe dokumentet HTML me këtë shërbim. Teknologjia e saj e mësimit të makinës e bën Kimonon një zgjedhje perfekte për ndërmarrjet dhe programuesit Source .

December 22, 2017