Back to Question Center
0

Semalt sugjeron skraperin më të mirë të faqeve të internetit

1 answers:
Selenium është një suitë e testimit të automatizuar me burim të hapur për aplikacionet në ueb që përdoren në mënyra të ndryshme platforma dhe shfletues. Selenium ofron infrastrukturë për specifikimin W3C WebDriver, një ndërfaqe programimi që është në përputhje me shfletuesit e internetit. Ky program përbëhet nga biblioteka dhe mjete të ndryshme që mundësojnë automatizimin e shfletuesit të uebit.

Pse software Selenium?

Programi Seleni fokusohet në aplikacionin e automatizuar të bazuar në ueb për nxjerrjen e të dhënave nga një faqe interneti. Ky softuer përbëhet nga një suitë e programeve të dizajnuara për të përmbushur specifikimet të skrapimit të web-it. Programi Selenium ka katër komponentë kryesorë që duhet marrë parasysh.

WebDriver

Selenium WebDriver është projektuar për të ofruar një ndërfaqe të thjeshtë të programimit. Nëse jeni duke punuar në scraping një web faqe dinamike, Selenium-WebDriver është komponenti për t'u marrë parasysh. Ky mjet mbështet ekstraktimin e të dhënave të uebit në faqet e internetit ku përmbajtja mund të ndryshojë pa domosdoshmërisht ngarkimin e faqes.

WebDriver furnizon një API (Application Programming Interface) të orientuar drejt objektit që ofron mbështetje të avancuar për testimin dhe kapjen e uebit. Mjet punon duke bërë thirrje në shfletues duke përdorur mbështetjen e përgjithshme për automatizimin.

Selenium Grid

Selenium Grid është përdorur gjerësisht në shpërndarjen e tekstit mbi më shumë se një makinë virtuale. Me fjalë të thjeshta, Selenium Grid ju mundëson që të ekzekutoni testet tuaja në makina të ndryshme virtuale kundër më shumë se një shfletuesi. Rrjeti ju lejon të kryeni scraping në një mjedis ekzekutimi të shpërndarë.

Koha është një faktor i rëndësishëm kur është fjala për grumbullimin e uebit. Nuk ka qenë kurrë e lehtë të grumbulloheni një faqe dinamike. Hidheni këtë faqe duke shpejtuar ekzekutimin e detyrave tuaja. Këtë mund ta bëni duke kryer teste të shumëfishta në të njëjtën kohë. Gjëja më e mirë për përdorimin e Selenit është fakti që ju mund të përdorni një rrjet të të njëjtit shfletues, version dhe lloj.

Selenium Remote Control (RC)

A jeni duke punuar në scraping JavaScript-enabled shfletues? Selenium Remote Control është një mjet për t'u marrë parasysh. Ky mjet ju lejon të shkruani teste të aplikacioneve të automatizuara në gjuhën tuaj të programimit të preferuar.

Selenium IDE është një skript që funksionon si një zgjerim i Firefox-it që ju mundëson të redaktoni, regjistroheni dhe të debugoni të dhënat

. Për fillestarët, Selenium IDE regjistron dhe luan ndërveprimet e përdoruesve të fundit me shfletuesin e Firefox.

Software Selenium është kompatibil me të dy Python 2 dhe Python 3. Nëse jeni duke punuar në përpilimin e shoferit të Internet Explorer, do t'ju nevojiten përpiluesit 32 dhe 64-bit dhe Visual Studio 2008. Njohja me Ruby 2 është një avantazh i shtuar.

Scraping faqet e internetit me selen

Me Selenium, ju mund të ndërveprojnë në mënyrë efikase me format web të JavaScript. Instaloni një WebDriver në kompjuterin tuaj dhe gjeni formën duke përdorur XPath. Duke përdorur Seleniumin, zgjidhni opsionin tuaj të preferuar duke klikuar në menunë zbritëse dhe jepni shfletuesin tuaj disa minuta për t'u ngarkuar para se të klikoni mbi elementin tjetër.

Faqja juaj e synuar do të shfaqë të dhënat e grisura pasi të gjitha format të jenë plotësuar në mënyrë korrekte. Disa faqe interneti kërkojnë kohë përpara se të ngarkojnë përmbajtjen. Për të kapur këtë lloj faqeje, hapni të gjitha opsionet e zbritjes tuaj, të cilat përmbahen në forma të veçanta të uebit. Është e rëndësishme të theksohet se softueri Selenium është kompatibil me Sistemin Operativ të Windows, Mac OS dhe Linux. Lehtësoni faqen tuaj të internetit me scraping me programin Selenium Source .

December 22, 2017