Back to Question Center
0

Si t'i bëni produktet tuaj të dukshme kur dikush po kërkon fjalë kyçe të Amazon në shënjestër?

1 answers:

Sipas shifrave të fundit të industrisë, 55% e të gjitha kërkimeve në produkte online fillojnë në Amazon. Amazon u bë platformë kërkimi edhe më popullore sesa Google në lidhje me kërkimet e produkteve. Vitin e kaluar, kjo platformë botërore e shitjes me pakicë e tejkalonte 107 miliardë dollarë në shitjet totale. Do të thotë se merr mesatarisht mbi $ 12,000,000 në shitje çdo orë. A nuk mendoni se këto shifra tingëllojnë mbresëlënëse? Unë besoj se kjo statikë është mjaft bindëse dhe inkurajon zhvillimin e biznesit në Amazon. Megjithatë, shumë tregtarë online shqetësohen se Amazon do të ulë kufijtë e tyre të fitimit dhe do të kufizojë rritjen e tyre të biznesit. Këto frikë nuk janë të paarsyeshme dhe mund të jetë e vërtetë në varësi të modelit tuaj të biznesit. Megjithatë, ky rrezik i vlen të merret. Mbizotërimi i Amazonit ofron shumë pro-ecommerce që ndihmojnë tregtarët për të bërë pasuri. Amazon bën të mundur që të shfrytëzohen avantazhet e saj për biznesin tuaj. Çdo gjë që ju nevojitet është të ndiqni rregullat e lojës së Amazon.

Këshilla për të rritur dukshmërinë tuaj në Amazon kërko

  • Vendoseni veten në një vend të klientëve tuaj. Kur bleni nga Amazon, çfarë zakonisht shikoni para së gjithash? Natyrisht, shqyrtimet e konsumatorëve të fundit. Duhet të siguroheni që njerëzit e tjerë janë të kënaqur me artikullin që do të blini. Me fjalë të tjera, shumica e konsumatorëve kanë nevojë për prova sociale për të marrë vendimin e blerjes së tyre.

    Pra, ju duhet të shikoni për mundësitë për të marrë komente më pozitive për klientët tuaj të fundit. Ju mund të jepni produktet tuaja ose ofroni klientëve zbritje për të marrë komente të drejta dhe të ndershme. Raportet që përmbajnë imazhe dhe video konsiderohen të jenë më të vlefshme për klientët tuaj potencialë. Ju duhet të kërkoni për shqyrtime në mënyrë efikase dhe shpërbleni klientët pas blerjes për kontributin tuaj. Është gjithashtu e arsyeshme të investosh në përmirësimin e renditjes dhe përmirësimin e shërbimeve të klientëve për të marrë më shumë kritika organike. Dhe së fundi, ju duhet të kuptoni strukturën e çmimeve të Amazon dhe të rregulloni çmimet tuaja për të. Për shembull, ju mund të ofroni klientëve tuaj zbritje dhe të kryeni marrëveshje të përditshme për t'i bërë ata besnikë markës suaj. Kjo strategji e marketingut së bashku me rishikimet e shkëlqyera dhe listën e optimizuar mirë mund të krijojë një strategji fitimprurëse në Amazon. Për më tepër, mund të jetë e fuqishme për të marrë komente mbi platforma të tjera, si burimet e rishikimit, bloget përkatëse dhe kanalet e preferuara të mediave sociale. Duke promovuar rishikimet tuaja në këto kanale, do të keni një efekt të përhershëm, duke rritur dukshëm vetëdijen tuaj të markës.

Amazon kërkimi optimization engine luan një rol të rëndësishëm në marrjen e listën e produktit tuaj para audiencës tuaj të synuar. Amazon ka një shumëllojshmëri të faktorëve të rangimit për të përcaktuar se cilat produkte duhet t'i tregohen përdoruesit individual sipas preferencave të tij dhe historisë së kërkimit. Pra, ju duhet të analizoni faktorët kryesor SEO të Amazon dhe të krijoni listën tuaj sipas tyre.

Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet titullit të produktit. Duhet të përmbajë karakteristika thelbësore të produktit dhe termat e kërkimit tuaj në volum të lartë. Pastaj kontrolloni nëse plotësoni të gjitha pikat e plumbave apo jo. Ato gjithashtu duhet të përfshijnë termat e kërkimit tuaj në shënjestër dhe së shpejti të numërojnë tiparet dhe karakteristikat thelbësore të produktit. Përshkrimi juaj duhet të jetë i plotë dhe me fjalë kyçe të pasura. Sigurohuni që keni shënuar të gjitha përfitimet e produktit tuaj në seksionin përshkrues.

Kushtoj vëmendje kushteve të kërkimit të klientëve tuaj potencialë që do të përdorin për të gjetur produktet tuaja dhe shikoni se cilat fjalë kyçe konkurrentët tuaj të tregut janë duke përdorur. Në shumicën e rasteve, është e arsyeshme të përdoren terma kërkimi gjatë bishtit që përdoruesit mund të përdorin për të gjetur artikuj të veçantë. Këto terma kërkimi do t'ju japin më shumë shanse për të rritur gradën tuaj në SERP.

Ndërkohë që gjithmonë është e rëndësishme për të realizuar vlerën e optimizimit për renditjen e kërkimit, përshtypja e parë duhet të jetë gjithmonë e parë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të investoni kohën tuaj dhe përpjekjet në pamjet me cilësi të lartë për të dhënë përshtypje të parë cilësore. Sigurohuni që lista juaj përmban imazhe cilësore dhe përmbajtje video.

Mos kufizoni mundësitë e biznesit tuaj, duke promovuar produktet tuaja vetëm në Amazon. Ju duhet të mendoni më të mëdha. Ka shumë mundësi promovuese në Amazon. Ju merrni produktet tuaja të paraqitura në shtyp, përdorni postimin në blog dhe bashkëpunoni me ndikuesit e mendimit në kamarin tuaj. Për më tepër, mund të keni një prani të fortë në forume dhe bloge, grupe të mediave sociale dhe kanale të tjera.

Çelësi i suksesit në Amazon është një kuptim i thellë i tregut ku shitet. Pra, duhet të dini se si ta poziciononi markën tuaj në mënyrë të saktë në kërkimin e Amazon për të dalë jashtë turmës. Bëni gjithçka me një klient, dhe do të shihni një rezultat. Jepni klientëve tuaj produkte me cilësi të lartë dhe mbështetje më të mirë për klientët. Duke vepruar kështu, ju do të përmirësoni historikun e shitjeve dhe do të tërheqni më shumë konsumatorë në produktet tuaja.

Nëse jeni shitës Amazon, ju duhet të merrni pjesë në çmimin e luftërave nëse ju pëlqen apo jo. Një çmim konkurrues është një faktor i rëndësishëm në Amazon që ndihmon tregtarët për të fituar një kuti të blerjes. Shitësit më të suksesshëm Amazon përdorin mjete të veçanta rivlerësimi për të monitoruar çmimet e tregut dhe për të qëndruar konkurrues.

Megjithatë, ka edhe mënyra të tjera se si mund të qëndroni në TOP e Amazon e-commerce lojës. Ju mund të përqëndroheni në përmirësimin e vlerësimit duke iu përgjigjur të gjitha mesazheve që kanë rëndësi. Duhet të zotërosh veten si një shitës i mirë dhe t'u ofrosh klientëve tuaj arsyet për të zgjedhur ty mbi konkurrentët tuaj të ngrohtë.

Për më tepër, gjithmonë duhet të bëni paratë tuaja në blerje. Në një mënyrë të tillë, shtimi i shitjeve shtesë do t'ju lejojë të bleni gjithnjë e më shumë koston tuaj ndihmuese në fund të fundit.

Të jetë i vetëdijshëm se dërgesat e vonuara dhe depozitimet mund të ndikojnë negativisht në reputacionin tuaj të markës dhe të zvogëlojnë produktet tuaja në radhët e Amazon. Kjo është arsyeja pse ju duhet të përqëndroheni në zvogëlimin e gabimeve të inventarit si anijet e gabuara, paketat e dëmtuara dhe jashtë stoqeve. Është e domosdoshme që produktet tuaja të jenë gjithnjë në magazinë sepse shërben si faktori përcaktues për të fituar Kutinë e Blej dhe rangun e lartë të Amazon. Nëse mund të dërgoni sendet tuaja shpejt dhe me saktësi, Amazon do t'ju shpërblejë me përparësi të shitësit kryesor.

  • Shikoni për partnerët dhe mundësitë e reja në Amazon

Ka mundësi të shumta për të zgjeruar shitjet në Amazon. Sigurohuni që t'i përdorni të gjithë për të rritur të ardhurat e përgjithshme të biznesit. Ju mund të provoni partneritetin me markat e tjera në Amazon për të zhvilluar fuqinë tuaj të markës dhe për të marrë biznese të reja biznesi Source .

December 22, 2017