Back to Question Center
0

Si të renditet mirë në Amazon dhe të bëhet një shitës i suksesshëm atje?

1 answers:
Le të ballafaqohemi - nëse doni të kuptoni se si të rangoni mirë në Amazon si një shitës me të vërtetë i suksesshëm, duhet të merrni deklaratën e mëposhtme për të dhënë. Dua të them se shumë ecommerce dhe anëtarët e komunitetit SEO (madje edhe shitësit në kohë të mëdha) shpesh injorojnë një mundësi të madhe - duke u fokusuar vetëm në motorët e kërkimit të Google. Sigurisht, është gjiganti i kërkimit në botë. Por gjëja është se nëse shitni në Amazon, ky treg i mbushur me njerëz duhet të jetë shumë më i rëndësishëm për ju, në vend se çdo gjë tjetër. Pse? Kryesisht sepse kur bëhet fjalë për kërkimin e produkteve në shitje, Amazon ka diçka rreth tre herë më shumë vëllime të kërkimit. Impresionuese, apo jo? Pra, më poshtë unë do të ndaj një pjesë të njohurive praktike për ju që të dini se si të rangoheni mirë në Amazon, që më në fund të bëheni tregtar me të vërtetë të suksesshëm të shitjes me pakicë që shitet atje.

Para së gjithash, le të shohim dallimet kryesore midis renditjes në motorët e kërkimit më të mëdhenj (si vetë Google), dhe si të renditen mirë në Amazon - të marra në shkallë. Konvertimi dhe Satisfaction User

Para çdo gjë tjetër, pika kryesore e diversitetit në mes të Google dhe Amazon është se motor kërkimi i madh është projektuar kryesisht për të shitur reklama - duke ju dhënë përgjigje të shpejta dhe duke e bërë atë të arsyeshme të ktheheni për një kërkim të përsëritur në mënyrë që të kryeni më shumë kërkime dhe në fund të fundit të jepni më shumë klikime në reklama. Si rezultat, metrics e suksesit të Google po rrotullohen kryesisht rreth kohës mesatare për vizitë përdoruesish, si dhe klikimeve me përqindje. Në të njëjtën kohë, megjithatë, Amazon është përqendruar më shumë në dhënien e më shumë të ardhurave ose marzhit bruto të matur për secilën kërkesë të blerësit për një produkt të caktuar në shitje atje. Kjo do të thotë që Amazon ka më shumë gjasa të korrigjojë rezultatet e kërkimit në mënyrë që më shumë klientë të mundshëm të konvertohen me sukses në blerësit e vërtetë. Kjo është arsyeja pse nëse doni të dini se si të shisni më shumë në Amazon - duhet të përqendroheni në përmirësimin e konvertimit tuaj, para së gjithash. Thjesht sepse nga këndvështrimi i algoritmit të renditjes së kërkimit A9, që ka më shumë konvertime do të thotë të ofrosh më shumë para në platformën e ecommerce të biznesit në Amazon. Faktorët kryesorë të performancës dhe relevancës së Amazon

Më së shpeshti, faktorët kryesorë të rangimit në Amazon janë të ndara në dy kategori të ndryshme - faktorët e performancës dhe faktorët e Lidhja. Dhe këtu më në fund po vijmë në pikëpamje - duhet të bëni një ndryshim të qartë midis këtyre dy faktorëve për të kuptuar se si të renditen mirë në Amazon. Këtu ata janë. Faktorët e Performancës - gjithçka për faktorët kryesorë të performancës (vetë shkalla e konvertimit, si dhe çmimi i produktit dhe imazhet) nuk është në të vërtetë tepër e komplikuar. Thënë thjesht, secili nga këta faktorë do t'i japë një sinjal të fuqishëm Amazon-it që produkti juaj ka më shumë gjasa të shitet mirë, kur renditet mirë. Faktorët Relevance - kjo kategori qëndron për fushat kryesore të listës së faqes tuaj të produktit të përdorur nga A9 për të përcaktuar nëse produkti juaj është me të vërtetë i rëndësishëm për një kërkim të përdoruesit. Këtu janë elementët kryesorë të listës suaj që njihen si faktorë kryesorë të rëndësisë: Titulli i Produktit, Marka, Lista e Pikave të Buletave, Përshkrimi i Produktit, Kushtet e Kërkimit të Backend, Emri i Shitësit, Përcaktimi, Procesi i Përditshëm, Fushat e Filtrave, Përshtypjet e Konsumatorëve, si si dhe gradën tuaj të përgjithshme të shitjeve Source .

December 22, 2017