Back to Question Center
0

Octoparse: Një mjet efektiv i nxjerrjes së internetit - Eksperti i Semalt

1 answers:

Scraping në internet është një mjet shumë efektiv për të dy kërkuesit e uebit dhe korporatat që përpiqen të gjejnë një pjesë e madhe e informacionit online nga faqet e internetit të ndryshme, të tilla si Facebook, Amazon, eBay automatikisht. Octoparse është një program i shkëlqyeshëm i skrapimit që u ofron përdoruesve disa paketa të shkëlqyera për të mbledhur të dhëna dhe për ta kthyer atë në skedarë vizualë si HTML, Excel dhe TXT. Në vijim janë disa opsione të mëdha të ofruara nga Octoparse:

Ekstrakte të Dhënave nga Faqet Dynamic Web

(Octoparse) është një mjet i lehtë për t'u përdorur që ndihmon përdoruesit të nxjerrin përmbajtje nga faqja e internetit. Funksionon me faqet dinamike të uebit, duke përfshirë edhe grumbullimin e të dhënave me pagim. Për më tepër, shërbimi i saj cloud mund të marrë dhe ruajë sasi të mëdha të të dhënave. Në disa raste, kërkuesit e uebit po kërkojnë të gjejnë të dhëna specifike nga faqet e internetit, por nuk mund të gjejnë informacionin e nevojshëm, për shkak se: e një kompleksiteti të internetit ose për ndonjë arsye tjetër. Octoparse mund të gjeni dhe të nxjerrë të gjitha përmbajtjet e fshehura.

merr Përmbajtje me Infinite Scrolling

Scraping të dhëna me scrolling infinite mund të jetë një detyrë sfiduese. Hulumtuesit e uebit duhet të lëvizin poshtë në fund të çdo faqeje të faqeve që vizitojnë për të ngarkuar më shumë tekste ose imazhe. Përmbajtja do të ngarkohet vazhdimisht derisa ato të shkoni në fund të faqes.

Octoparse mund të ndihmojë përdoruesit të nxjerrin të gjitha hyperlinks postuar në një website të caktuar. Në fakt, ai u siguron përdoruesve një mënyrë të thjeshtë për të automatizuar qindra IP, dhe njëkohësisht ofron një numër opsionesh të avancuara, si Ajax Timeout, mjet i ndërtuar në XPath etj.Gjithashtu, Octoparse mund të zvarritë të dhënat për kërkuesit e uebit me kërkesa specifike dhe me sukses të dorëzojë të dhënat e strukturuara.

Për përdoruesit, është më mirë të ndahen detyrat e tyre, në rast se interneti ndërpret. Në vend që të marrin të dhënat e tyre që nga fillimi, ata mund të ndajnë një detyrë të caktuar në dy projekte.

Me Octoparse, përdoruesit e internetit mund të bëjnë shumë gjëra, si hapja e një faqeje të caktuar, regjistrimi në një llogari, imazhet e shkarkimit, futja e një teksti dhe shumë më tepër. Octoparse gjithashtu siguron përdoruesit e saj me mënyrën e avancuar për t'i ndihmuar ata të merren me të dhëna më të komplikuara. Për shembull, për të përdorur këtë regjim, përdoruesit duhet të zvarritin dhe bllokojnë blloqet brenda projektuesit të sistemit operativ për të konfiguruar detyrat e ndryshme. Modaliteti i zgjuar i siguron përdoruesve mundësinë për të kthyer çdo faqe në internet automatikisht në Excel duke shtypur vetëm një buton. Në të vërtetë, kjo mënyrë funksionon shkëlqyeshëm në tabelën e faqeve të listës, si rezultatet e kërkimit ose faqet e kategorisë Source .

December 22, 2017