Back to Question Center
0

Semalt: Si të përdorni Crawlboard Web Extraction Platform

1 answers:

Ka aq shumë mësime për DIY skrap web ing gjitha në internet. Nëse duhet të nxjerrësh vetëm një sasi të vogël të të dhënave, mësimet mund të ndihmojnë. Por në qoftë se keni nevojë të nxjerrni një vëllim të madh të të dhënave në baza të rregullta, atëherë duhet të punësoni një kompani të tretë me përvojë të scraping web. Crawlboard është një nga ofruesit e shërbimeve të tilla, dhe shumë njerëz e kanë përdorur atë për detyrën e tyre të grumbullimit të uebit. Platforma është shumë efikase. Pra, rekomandohet për njerëzit që kanë nevojë të rregullojnë një sasi të madhe të të dhënave rregullisht.

Përveç efikasitetit të tij, është gjithashtu e lehtë për t'u përdorur. Hapi i thjeshtë që kërkohet për të përdorur platformën janë përshkruar këtu.

Hapi 1:

Shkoni te faqja e kërkesës së scraping web faqes CrawlBoard duke klikuar këtë link. Plotësoni formularin e regjistrimit në mënyrë të përshtatshme. Ka fusha për emrin, mbiemrin, adresën e emailit të kompanisë dhe rolin e punës. Kur të jeni bërë, thjesht klikoni butonin e regjistrimit. Një postë automatike do të dërgohet në adresën e emailit që ju keni dhënë për verifikim. Hapni email-in dhe klikoni në lidhjen e verifikimit për të aktivizuar llogarinë tuaj të re CrawlBoard.

Hap 2:

Qëllimi kryesor i këtij hapi është të shtoni një vend për zvarritje, por ju duhet së pari të krijoni një sitegroup. Një sitegroup është një grup vendesh që kanë një strukturë të ngjashme. Kjo është për njerëzit që zakonisht kanë nevojë për të dhënat nga faqet e shumta në të njëjtën kohë.

Për të krijuar një sitegroup, klikoni në linkun "Krijo një sitegro të ri". Ajo gjendet në anën e djathtë të kutisë së përzgjedhjes Sitegroup. Pas kësaj, tani mund të shtoni të gjitha faqet që i përkasin sitegroupit njëra pas tjetrës duke klikuar në lidhjen Shto që gjendet në cepin e djathtë të lartë të faqes. Pastaj, zgjidhni faqet një nga një.

Hap 3:

Shkoni te dritarja e krijimit të sitegroup për të dhënë një emër unik të preferuar për sitegroupin tuaj. Mos harroni se të gjitha vendet në një sitegroup duhet të kenë të njëjtën strukturë ndryshe, ju nuk mund të merrni përmbajtje të saktë.

Për të kuptuar domethënien e sitegroup, merrni vende për listën e punës për shembull. Nëse detyra e kërkuar është të gërmosh punë nga bordet e punës, atëherë do të duhet të krijosh një sitegroup që të përputhet me funksionin dhe të gjitha faqet në sitegroup do të jenë vende të listës së vendeve të punës.

Hap 4:

Sipas fushave të kërkuara në këtë ekran, duhet të zgjidhni frekuencën e nxjerrjes së të dhënave, formatit të shpërndarjes dhe mënyrën e dorëzimit. Frekuencat e grumbullimit të të dhënave janë të përditshme, javore, mujore dhe me porosi.

Për formatin e shpërndarjes, mund të zgjidhni një nga XML, JSON dhe CSV. Dhe për metodën e shpërndarjes, duhet të zgjidhni midis FTP, Dropbox, Amazon S3 dhe REST API.

Hapi 5:

Ekrani është menduar për informacion shtesë. Është për përdoruesit të përshkruajnë më tej detyrën e tyre të grumbullimit të uebit. Megjithëse është opsionale, është e rëndësishme të përfshihen informata shtesë për shkak se sa më shumë që e përshkruani detyrën tuaj, aq më shumë ofruesi i shërbimit do të kuptojë pikërisht atë që dëshironi dhe do të japë një rezultat më të mirë.

Ju gjithashtu mund të kërkoni disa shërbime me vlerë të shtuar në këtë ekran. Disa prej tyre janë Indexing Hosted, shkrirja File, shkarkime Image, dhe ofrimit të përshpejtuar.

Hapi 6:

Këtu duhet vetëm të klikoni butonin "Dërgo për kontroll të fizibilitetit". Qëllimi është që ofruesi i shërbimit të kontrollojë nëse detyra juaj është e realizueshme. Ju do të merrni një email duke ju informuar nëse detyra juaj është e realizueshme apo jo. Nëse është, tani mund të shkoni dhe të bëni pagesa. Sapo të konfirmohet pagesa, ekipi CrawlBoard do të aktivizohet.

Pas pagesës, vetëm duhet të prisni të dhënat tuaja në formatin e specifikuar nga ju, nëpërmjet metodës suaj të shpërndarjes Source .

December 22, 2017