Back to Question Center
0

Semalt: Cilat janë gjuhët më të mira të programimit për të mbushur një faqe?

1 answers:

Scraping në internet, i njohur edhe si nxjerrja e të dhënave dhe vjelja e uebit, është një teknikë nxjerrëse të dhëna nga vende të ndryshme. Aksesimi i skedarëve të uebit në internet, qoftë përmes shfletuesit të internetit, ose nëpërmjet Protokollit të Transferimit Hypertext. Rrjetëzimi i uebit zakonisht zbatohet me ndihmën e robotëve të automatizuar ose crawlerëve të uebit. Ata lundrojnë nëpër faqe të ndryshme të internetit, mbledhin të dhëna dhe nxjerrin atë sipas kërkesave të përdoruesve. Përmbajtja e një ueb faqe është analizuar, riformatuar dhe kontrolluar, ndërsa të dhënat kopjohen në fletët e tabelave të përpunuara plotësisht në përputhje me udhëzimet.

Një web faqe është ndërtuar me gjuhët e tekstit me bazë teksti, si HTML, Python dhe XHTML. Ai përmban pasurinë e informacionit dhe është projektuar për njerëzit, jo për scraping web bots. Sidoqoftë, mjete të ndryshme për grerëzim janë në gjendje të lexojnë këto faqe si njerëzit dhe të marrin informacion të dobishëm në formatet CSV ose JSON.

A është Python faqja më e mirë e skrapimit të internetit?

Python është në thelb një gjuhë programimi që ofron një "shell" për të grumbulluar të dhënat në formën e një teksti të thjeshtë. Ai i ndihmon përdoruesit të nxjerrin informacione nga faqet e internetit të ndryshme. Python është i dobishëm kur marketers dixhital ose programuesit të vendosë për të korrigjuar të dhënat me dorë. Me këtë gjuhë, lehtë mund të futemi në kodin e kodit dhe të shohim se si skrapohen të dhënat. Sidoqoftë, Python nuk është gjuha më e mirë e skrapimit të faqes.

Python ka qindra opsione të dobishme të dizajnuara për të kursyer kohën tonë. Për shembull, ajo është e njohur në mesin e akademikëve dhe ekspertëve të kërkimit të të dhënave. Python na e bën të lehtë për të kërkuar të dhëna të dobishme dhe dokumente akademike në internet. Por kur bëhet fjalë për rrëzimin e uebit, Python nuk është aq efektiv sa C + + dhe PHP. Python është më i njohur për mbështetjen e tij të ndërtuar dhe ruan të dhënat në formate të zakonshme si JSON dhe CSV.

Gjuhët më të mira të programimit për scraping web:

Tani është e qartë se Python nuk është gjuha më e mirë për scraping web. Në vend të kësaj, shumë programues dhe shkencëtarë të të dhënave preferojnë C + +, Node. js, dhe PHP mbi Python.

Nyja. js:

Është mirë të grisni dhe zvarriteni vende të ndryshme. nyjë. js është i përshtatshëm për faqet e internetit dinamike dhe mbështet shpërndarë zvarritje në internet. Kjo gjuhë është e dobishme për grumbullimin e të dhënave nga faqet e internetit bazë dhe të përparuara.

C ++:

C ++ ofron performancë të shkëlqyer dhe është kosto-efektive. Kjo gjuhë është shumë më e mirë se Python dhe siguron rezultate cilësore. Megjithatë, nuk është e rekomandueshme për ndërmarrjet për shkak të kodeve të saj të komplikuara.

PHP:

PHP është gjuha më e mirë për scraping web. Ndryshe nga Python dhe C ++, PHP nuk krijon probleme gjatë caktimit të detyrave dhe grumbullimit të përmbajtjeve nga faqet e internetit të ndryshme. Është si një gjithanshëm dhe trajton shumicën e projekteve të zvarritjes së internetit dhe nxjerrjes së të dhënave në internet. import. io dhe Kimono Labs janë dy mjetet e fuqishme të skrapimit të të dhënave të bazuara në PHP. Ata kanë karakteristika të shkëlqyera dhe mund të gërmojnë një numër të madh faqesh në një ose dy orë. Për fat të keq, Supë e Bukur dhe Scrapy (të cilat bazohen në Python) nuk ofrojnë asnjë mbështetje si mjetet e nxjerrjes së të dhënave me bazë PHP.

Tani është e qartë se të gjitha gjuhët e programimit kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre. PHP, megjithatë, është shumë më i mirë se Python dhe është gjuha më e mirë e skrapimit të internetit. Ai siguron lehtësira më të mira për përdoruesit dhe mund të përballojë me lehtësi projektet e mëdha Source .

December 22, 2017