Back to Question Center
0

Si të dominosh listën e shitjeve në Amazon?

1 answers:

Amazon është porti më i madh e-commerce në botë. Çdo ditë miliona njerëz bëjnë blerje në këtë platformë, duke rritur të ardhurat e shitësve individualë dhe fitimin e përgjithshëm të Amazon. Rritja e renditjes së shitjeve në Amazon në listën e rezultateve të kërkimit mund të rrisë ndjeshëm dukshmërinë tuaj të markës dhe të rritë të ardhurat. Ndoshta mënyra më e mirë për të përmirësuar renditjen e shitjeve është që të shitet produktet me pakicë në klasë për një çmim të arsyeshëm. Për më tepër, produktet tuaja gjithmonë duhet të jenë në magazinë. Faktorë të tjerë të rangut të tillë si përvoja e shkëlqyer e kërkimit të përdoruesit, anijet e shpejta dhe shpërndarja varen vetëm prej jush. Këto parime do të shërbejnë si metodat më të qëndrueshme për praninë tuaj të fortë në Amazon.

Megjithatë, jashtë katranit kryesor të tregtimit, ka disa sugjerime më shumë që duhet të keni parasysh. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë metodat që duhet të përpiqeni të optimizoni strategjinë tuaj për ngritjen e rangut tuaj të shitjeve.

  • Komunitetet marrëveshje

Nëse

ju do të dëshironi të rritni shitjet tuaja në Amazon, varianti i përsosur do të jetë përdorimi i burimeve shtesë të trafikut si komunitetet me marrëveshje. Ka shumë komunitete forume për blerësit Amazon që vlerësojnë marrëveshjet dhe u japin të tjerëve këshilla ku dhe kur mund të bëjnë një marrëveshje të mirë. Anëtarët e tillë të komunitetit janë jashtëzakonisht të mirë në gjetjen e gjërave më të mira për një çmim të arsyeshëm. Këta njerëz do të gjejnë ndonjë gabim çmimi, çdo promovim dhe mundësi. Mos e humbni shansin tuaj për shitje më shumë dhe bëhuni anëtar i një prej komuniteteve më të njohura të marrëveshjeve. Sigurohuni që zbritjet tuaja janë mjaft të rëndësishme për të bërë blerësit e marrëveshjeve t'i marrin vesh ato. Nëse produktet tuaja janë me cilësi të lartë dhe kanë një çmim të mirë, ju do të jeni në gjendje të vëzhgoni spike të konsiderueshme dhe të shpejta shitjesh.

Siç keni vënë re ndoshta, produktet më të mira të shitjes gjithmonë vendosen në faqen e rezultateve të kërkimit të TOP të Amazon. Mund të shpjegohet nga qëllimi primar i Amazon për të maksimizuar të ardhurat. Pra, sa më mirë të shesin rezultatet tuaja, aq më i lartë do të shfaqet në rezultatet e kërkimit, të cilat më pas do të çojnë në më shumë shitje. Sipas rregullave të algoritmeve të renditjes Amazon, vendi i secilit produkt në rezultatet e kërkimit llogaritet sipas termit. Pra, edhe nëse artikulli juaj renditet i lartë në kategorinë tuaj, kjo nuk do të thotë se do të vendoset në krye të kërkimit të Amazon për termat e lidhura.

Për të ndryshuar këtë situatë dhe për të ndikuar pozitivisht në ranglistën tuaj të shitjeve në Amazon në listën e rezultateve të kërkimit, ju duhet të përdorni mënyra praktike për të hackuar gradën e shitjeve. Le të diskutojmë disa prej tyre.

Aspekti kritik i fushatës tuaj të optimizimit në Amazon është kërkimi për fjalen. Duhet të gjesh fjalë kyçe të bishtit të gjatë dhe të volitshëm të lartë që blerësit përdorin për të gjetur pikërisht produktin tënd. Ju mund t'i merrni këto të dhëna duke përdorur Amazon Sales Central program ose Amazon Retail Analytics. Për më tepër, është e mundur të përdorësh Google Trends për të dhënat e kërkimit në internet si një proxy të dobët nëse është e nevojshme. Pasi të keni krijuar një listë të termave të kërkimit përkatës, duhet të kërkoni në Amazon për termat e volumit tuaj të lartë. Gjeni produktin tuaj në një faqe të rezultateve të kërkimit, klikoni në faqen e detajeve dhe blini atë. Bëni këtë pa pushim derisa nuk do të vini re përmirësimet e para. Efekti i kësaj strategjie do të varet nga faktorë të shumtë si struktura e kostos së produktit, një marrëveshje e negociuar me Amazon. etj. Ju mund të gjeni ekuivalentin e Amazon të artikujve shpesh të shitura në Amazon Coupons

. Ajo mund të shërbejë si një mjet i dobishëm për promovimin e një shumëllojshmërie arsyesh. Kuponat e Fuqisë Vendore janë të popullarizuara në mesin e konsumatorëve. Kjo është arsyeja pse ata mund të ndikojnë pozitivisht në promovimin e markës tuaj dhe gradën e shitjeve. Ju mund të përballeni me ata në kutinë e artë ose dyqanet e marrëveshjeve. Ka pak kupona gjithsej, në mënyrë që të përmirësoni ekspozimin tuaj të markës edhe me shpejtësinë e shitjeve zero.

Është e thjeshtë për t'u përdorur dhe për të menaxhuar ato si ju mund të krijoni kuponat e fuqisë së shitësit me veten në shitësin qendror. Për më tepër, mund të keni kontroll të plotë mbi buxhetimin tuaj. Kuponat çaktivizohen sapo të harxhohen buxhetet. Një përfitim tjetër është se kuponat e fuqisë së furnitorëve nuk kërkojnë investime të konsiderueshme. Ju mund të financoni zbritjet dhe të paguani një tarifë për shlyerje. Për të rritur shitjet tuaja dhe për të përmirësuar renditjen e shitjeve të produktit në listën e rezultateve të kërkimit të Amazon, thjesht mund të krijoni rrjetin tuaj

  • . Sa më shumë marrëveshje që keni, aq më i lartë do të renditni në kërkim në Amazon. Pra, mund të rrisni renditjen e shitjeve duke marrë më shumë shitje totale. Para së gjithash, ju mund të angazhoni miqtë tuaj dhe të afërmit për të blerë sendet tuaja. Ju gjithashtu mund të shpenzoni disa para me vete në artikujt dhe thjesht ua dhuroni atyre njerëzve. Duke vepruar kështu, ju do të merrni topin që përsëritet.

Platformat e mediave sociale mund të shërbejnë si burime shtesë të trafikut për prodhimet tuaja në Amazon

  • . Prandaj krijoni llogaritë tuaja në platforma sociale të njohura si Facebook, Instagram, Twitter dhe Pinterest. Këto faqe duhet të shfaqin produktet tuaja dhe të angazhohen përdoruesit në blerjen e tyre. Sigurohu që të vendosësh një lidhje në listën tënde në Amazon në kokën e faqes. Ju duhet rregullisht të përditësoni informacionin në llogaritë tuaja mediatike për të ruajtur aktivitetin e ndjekësit.

    Është e arsyeshme të krijoni një blog të rregullt kushtuar prodhimeve tuaja. Bëni veten një ekspert i njohur duke krijuar pjesë përmbajtje emocionuese dhe kërkimore. Për më tepër, mund t'i lini komentet tuaja mbi bloget e tjera të lidhura ose forumet e diskutimit. Mënyra efikase për të përmirësuar vetëdijen tuaj të markës është dërgimi i mysafirëve. Për të kursyer kohën tuaj në lansimin dhe promovimin e blogut personal, mund të bashkëpunoni edhe pse me influenca brenda kamarës suaj.

    Një mënyrë më krijuese për të zgjeruar shikueshmërinë tuaj të markës në internet është që të merrni publicitet për produktet tuaja Amazon. Ju mund të krijoni njoftime për shtyp ose artikuj dhe t'i dërgoni ato në organizatat e lajmeve në tregun tuaj të ngrohtë. Nëse keni disa kontakte me kanale të medias si TV, gazeta, etj. , ju mund t'i kërkoni që të shfaqin produktet tuaja. Përndryshe, ju mund të paguani për produktet tuaja reklamuese në mediat online me një lidhje në faqen tuaj Amazon Source .

December 22, 2017