Back to Question Center
0

Cilat janë mjetet që mund të përdoren për të kryer hulumtimin e fjalëve në Amazon?

1 answers:

Hulumtimi me fjalë kyçe është një fazë e rëndësishme e fushatës tuaj optimizuese të Amazon Search Engine. Qasja e duhur për fjalët e tua të kërkimit në Amazon mund të rritë të ardhurat tuaja dhe të përmirësojë pozicionin tuaj të gradave.

Ju ndoshta keni parë tituj mbi-optimizues të produktit të cilat përfshijnë shumë informata jo të rëndësishme fjalësh të mbushura në Amazon. Megjithatë, duhet të pranojmë se këto produkte kanë një rang të lartë në faqen e rezultateve të kërkimit të Amazon. Ju mund të pyesni veten pse përdoruesit klikojnë në tituj të tillë të gjatë që kërkojnë spamming dhe blejnë këto produkte. Në të vërtetë, përdoruesit nuk pëlqejnë natyrisht tituj të tillë, por algoritmi Amazon i gjen ato të rëndësishme dhe përshkruese. Kjo është arsyeja pse ju mund të përballeni me tituj të tillë në faqen e rezultateve të kërkimit të TOP të Amazon. Tregtarët në internet që përdorin këto tituj të gjatë e dinë se si funksionon algoritmi Amazon A9. Për të kryer tituj të mirë-optimizuar, tregtarët online kryejnë një hulumtim fjalësh për të identifikuar termat e saktë të kërkimit që ata duan të synojnë. Me mjetin unik të hulumtimit të fjalës në Amazon, ato përcaktojnë një vëllim kërkimi të fjalë kyçe të ardhshme dhe përfshijnë variacione të përshtatshme në Titullin e Produktit, Përshkrimi, Pikat Bulet, Pyetjet më të Shpeshta, Reagimet, madje edhe imazhet.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se cilat mjete ju mund të shfrytëzoni për të gjetur termat e kërkimit më të përshtatshëm për produktin tuaj dhe si mund të ju ndihmojë për të rritur renditjen dhe shitjet tuaja. Pra, le të kemi një vështrim më të afërt në mjetet profesionale dhe strategjitë praktike për të gjetur fjalë kyçe të përsosur për biznesin tuaj online.

Planifikuesi i Fjalë kyç i Google është një mjet profesional për hulumtimin e fjalëve që janë në dispozicion për audiencën e gjerë. Është falas dhe miqësore. Për më tepër, ai siguron të dhënat më të sakta. Ky mjet mund t'ju ndihmojë të vlerësoni një vëllim kërkimi për çdo fjalë kyçe dhe fraza kryesore. Për më tepër, kjo ju jep një mundësi për të gjetur fraza të tjera të ngjashme. Çdo minutë Google mbledh terabytes të të dhënave, prandaj Google Keyword Planner është vendi ku mund të marrësh një statistikë të saktë se sa kërkime merr një fjalen ose fraza të dhënë. Ju mund të ngushtoni kërkimin tuaj sipas karakteristikave gjeografike dhe audiencës (mosha, gjinia, etj. ). Është veçanërisht e dobishme nëse doni të promovoni produktet tuaja në Amazon ose në platforma të tjera tregtare.

Për të filluar përdorimin e Google Keyword Planer, ju duhet të krijoni një llogari AdWords falas. Sapo të keni llogarinë tuaj, do të gjeni "Planifikuesin e Fjalë kyçeve" nën skedën Tools. Këtu mund të filloni kërkimin tuaj me disa fjalë kyçe kryesore dhe gradualisht të shkoni në kushte më specifike të kërkimit të bishtit që përdoruesit po kërkojnë. Për të kryer këtë detyrë, duhet të hapni "Gjej fjalë kyçe të reja dhe të merrni të dhënat e vëllimit të kërkimit" dhe futni fjalen tuaj në shënjestër në skedën "Produkti ose shërbimi juaj". Së fundi, klikoni mbi butonin "Merrni ide". Si rezultat, ju do të merrni një listë të fjalë kyçe të lidhura. Sidoqoftë, duhet të siguroheni që të kërkoni nga ide me fjalë kyçe, jo nga idetë e Grupeve të Anëtarësimit.

Google Keyword Planner do t'ju ofrojë kërkime mesatare mujore për fjalë kyçe të lidhura. Një vëllim aktual i kërkimit në Amazon mund të ndryshojë nga të dhënat që do të merrni në GKP. Megjithatë, këto të dhëna do të jenë relativisht të njëjta, që do t'ju ndihmojnë të përcaktoni cilat fjalë kyçe do t'ju japin trafikun më të madh në Amazon.

Një përshkrim i hollësishëm i mjeteve të tjera të kërkimit të fjalëkalimeve Amazon ju mund të gjeni në Pyetjet dhe Përgjigjet Semalt Source .

December 22, 2017