Back to Question Center
0

Cilat janë lidhjet e përshtatshme për një lidhje të fuqishme të ndërtimit të lidhjeve?

1 answers:

Ky artikull është i dizajnuar për t'ju ndihmuar të kuptoni bazat e një prej taktikave më të domosdoshme të modernizimit të search engine optimization - building link.

Backlinks janë thelbësore për krijimin e një prani të mirë të biznesit online. Webmasters dhe ndërtuesit e lidhjeve debatojnë rregullisht për metodat si të sigurojnë lidhje në hyrje, si t'i bëjnë ato në kërkim organik dhe si të gjejnë mundësi të ndërtimit të lidhjeve me cilësi të lartë. Gjë është se ju duhet të krijoni një profil të cilësisë dhe lidhjes organike duke shmangur dënimet e motor kërkimi. Ju duhet të kujdeseni për autoritetin dhe reputacionin e burimeve të internetit nga ku lidhjet tuaja po vijnë, sepse u tregon motorëve të kërkimit për reputacionin e sitit tuaj. Lidhjet tuaja hyrëse përcaktojnë rangun e faqes tuaj, prandaj ndërtimi i lidhjeve duhet të jetë një pjesë thelbësore e fushatave të marketingut dhe të optimizimit të motorëve të kërkimit.

Sot ne do të përqendrohemi në atë që janë backlinks dhe pse ata luajnë një rol udhëheqës në promovimin e faqes.

Pra, çfarë janë backlinks?

Një backlink është një hyperlink që vjen nga një vend në tjetrin. Ka dy lloje të backlinks dofollow dhe nofollow. Lidhjet Dofollow janë ato që ne kemi nevojë për profilet tona të lidhjes. Këto lidhje kanë vlerë për burimin e lidhur në internet në formën e të ashtuquajturit "lëng të lidhjes". "Google bots analizoj backlinks dofollow dhe më të lartë gradën e një faqe që u referohet. Lidhjet e Nofollow duhet gjithashtu të vendosen në profilin tuaj të lidhjes për të treguar Google që ju lidheni me burime të ndryshme të internetit jo vetëm për të marrë lëngun e lidhjes. Këto lidhje kanë një tag nofollow dhe nuk kalojnë ndonjë vlerë në burimin e lidhur. Ato nuk janë të dukshme për botët e kërkimit dhe si rregull, nuk mund të pasohen nga përdoruesit mesatar. Ata thjesht shërbejnë si markë përmend. Sidoqoftë, nëse keni një qasje të drejtë në fushatën tuaj të ndërtimit të lidhjeve, do të jeni në gjendje të zëvendësoni backlinks nofollow me ato dofollow.

Pse backlinks shërbejnë si kritere të rangut në Google?

Kur Google analizon lidhjen që tregon përsëri në faqen tuaj, ajo lidh vlerën e faqes tuaj me autoritetin e burimit të uebit në të cilin është lidhur linku. Google e tërheq atë si një votë për një faqe interneti. Nëse votimi vjen nga faqja me reputacion, mund të ndikojë pozitivisht në renditjen e faqeve të internetit dhe anasjelltas nëse vota vjen nga spam, burim web me cilësi të ulët, kjo do të ndikojë negativisht në faqen tuaj SEO. Në përgjithësi, një skemë e zakonshme e ndërtimit të lidhjeve duket në këtë mënyrë: "Nëse një burim i caktuar në internet e konsideron një pjesë të përmbajtjes të jetë mjaft e vlefshme për t'u lidhur me të, dhe ky burim është i mirë-indeksues dhe autoritativ, atëherë një website-i i lidhur duhet të jetë një website i mirë ".

Gjëja që ju duhet të konsideroni për strategjinë tuaj backlinks

Për të krijuar një profil të cilësisë së prapme, ju duhet t'i kushtoni vëmendje cilësisë së faqes së internetit ku ju do të donte të ndërtonte lidhje. Kjo është arsyeja pse në fund të fushatës së ndërtimit të lidhjes suaj ju duhet të kryeni një hulumtim gjithëpërfshirës të tregut dhe të gjeni burime të internetit që ia vlen të keni vëmendjen tuaj. Opsioni më i mirë është të kontaktoni me faqet e internetit të lartë të PageRank dhe bloget që janë të rëndësishme për industrinë tuaj.

Një nga mënyrat më të mira për të marrë backlinks është një postim mysafir. Ju mund të merrni me lehtësi backlinks në faqen tuaj duke futur një lidhje në postin tuaj të ftuar. Për fat të keq, shumë aktivitete spammy rreth kësaj teknikë lidhje ndërtimin e dëmtuar mysafir postuar reputacionin. Në vitin 2012, Google krijoi përditësimin e Penguin, i cili shkatërroi renditjen e faqeve që përdorën teknikat e ndërtimit të linkut spammy.

Kjo është arsyeja pse në ditët tona ndërtuesit e lidhjeve këshillojnë të përdorin tekstin e vetëm organik duke lidhur:

  1. Një frazë që duket e natyrshme në një tekst dhe nuk përputhet saktësisht me një fjalë kyçe të synuar.
  2. Një frazë që nuk përputhet me emrin tuaj të markës.
  3. Emri i artikullit ku po i referohemi.

Në vend të fshehjes së lidhjes suaj me tekstin e ankoruar të optimizuar SEO, jep lexuesit tuaj më shumë informacione për t'i kuptuar ata pse duhet të ndjekin lidhjen tuaj dhe se si mund të përfitojnë prej saj Source .

December 22, 2017