Back to Question Center
0

A mund të marr backlinks të lartë nga kompanitë e shitjes së lidhjeve?

1 answers:

Sot ajo mund të duket të jetë e frikshme për shumë SEO dhe zhvillues të web-faqeve profesionale kur është fjala për një diskutim mjaft të zakonshëm për backlinks cilësorë dhe optimizimin e kërkimit. Pse? Për shkak se shumë shpesh detyra për të marrë lidhje të larta PR pa dëmtuar faqen ose blogun është një detyrë e vështirë sfiduese. Më së shpeshti, qëllimi kryesor i SEO është rritja e normës CTR, rritja e trafikut, si dhe ngritja e konverzioneve të internetit. Dhe në qoftë se doni të merrni lidhje të larta PR nga kompanitë e shitjes së lidhjeve - ka shumë prej këtyre djemve që shtyjnë "shërbimet" e tyre nëpër Web - këtu janë vetëm disa fakte të ftohta rreth ndërtimit të linkut me pagesë. Gjë është se Google mund të zbulojë herë pas here ndonjë aktivitet të dyshimtë që ndodh me faqen tuaj ose blog (i. e. , pemë masive të backlinks me pagesë të ulët të paguar, duke përdorur anchors fshehur, përmbajtje spammy, dhe çdo mjet tjetër ose skemat e ndërlikuar të Badass Black Hat dhe Gray-Hat SEO). Duke pasur parasysh skenarin më të keq kur ju merrni backlinks të lartë PR nga ofruesit shumë të paskrupullt (i. e. , drejtoritë me cilësi të ulët, abonimet e automatizuara të forumeve, fermat e lidhjeve dhe rrotat e lidhjes - a. k. një. shkëmbimet e lidhjeve) - çdo gjë mund të përfundojë me shkatërrimin. Unë do të thotë faqen tuaj mund të ndalohet nga kërkimi online një herë dhe përgjithmonë. Pra, duke marrë parasysh një rrezik kaq të rëndë më poshtë vjen gjithçka që duhet të dini për backlinks të paguara, llojet kryesore të gjobave të rangimit dhe si t'i shmangni ato më së miri, të paktën më të shpeshtat. Llojet kryesore të gjobave të rangimit

Para çdo gjëje, le të përballet me atë - disa dënime të rangut mund të dëmtojnë vetëm një pjesë të trafikut tuaj të internetit dhe pjesa tjetër e ato zakonisht vendosen në baza të gjera. Duke marrë parasysh shkeljet më standarde me blerjen ose shitjen e backlinks, ekzistojnë tre lloje të ndryshme të ndëshkimit të rangut - ndeshje e pjesshme, ndëshkimi i plotë në vend dhe eliminimi i plotë.

  • Përputhje e pjesshme - qëndron për një ndëshkim manual që ngre faqen e internetit ose blogun poshtë rezultateve të kërkimit. Shpesh ndodh kur Google zbulon një aktivitet të çuditshëm të natyrës së padukshme, që zakonisht lidhet me manipulimin me shumë fjalë kyçe dhe fjalë kyçe - vetëm për të pompuar më shumë trafik dhe pa dhënë ndonjë vlerë reale me përmbajtjen e faqes.

  • Ndëshkimi i gjërë - do të ishte një ndikim shumë serioz me pasoja mjaft të rënda. Me një aftësi të mundshme për të shkurtuar deri në gjysmën e trafikut tënd të internetit, ky lloj ndëshkimi rangimi përdoret zakonisht kur vjen puna te përdorimi i backlinksit të Gray-Hat, për shembull me ankorë të fshehura, përmbajtje thjesht jorelevante ose jo plotësisht ligjore si farmaci, tradhti bashkëshortore apo lojëra të fatit. Nëse keni të bëni me një shitës të lidhjes me cilësi të ulët duke premtuar që të merrni lidhje të larta në faqen tuaj te internetit - pothuajse në asnjë kohë - është koha për të alarmuar. Meqë me siguri do të ngresh një flamur të kuq me Google dhe do të aplikosh për një gjobë.
  • Eliminimi i plotë - flet për vete. Unë do të thotë se duke shkuar për tregtimin backlink shfrytëzuese lehtë mund të bëjë gjë edhe më keq. Unë do të thotë kursin më fatkeq të ngjarjeve kur faqja juaj ose blogu dyshohet për një abuzim të rëndë me ato truket joetike të ndërtimit të lidhjeve ose skemat tregtare - dhe thjesht përjashtohen nga indeksi i kërkimit. Më së shpeshti, një rezultat i tillë i pakënaqur po rrezikon të dyja "kompanitë" e shitjes së lidhjeve me cilësi të ulët dhe "klientët e tyre të dëshpëruar" Source .

December 22, 2017