Back to Question Center
0

Cilat janë mënyrat për të përcaktuar rezultatin e backlinks?

1 answers:

Ky artikull është i përkushtuar për temën e cilësisë së lidhjes. Ne do të flasim për mënyrat se si Google vlerëson cilësinë e lidhjeve hyrëse dhe si mund të matni cilësinë e lidhjeve në fushatën tuaj të ndërtimit të lidhjeve. Këto aspekte të optimizimit të motorëve të kërkimit janë thelbësore për të krijuar një profil cilësor lidhjeje. Ka përfitime të shumta të marrjes së lëngjeve të lidhjes së cilësisë në faqen tuaj. Para së gjithash, ju do të rrisni autoritetin tuaj të markës në kuadër të tregut tuaj dhe në internet në përgjithësi. Për më tepër, backlinks dofollow posedojnë lëng Lidhje në faqen tuaj. Nëse vijnë nga burime të larta interneti autoritative, ato mund të rrisin gradën tuaj të faqeve web dhe të tërheqin shumë klientë të rinj.

Është thelbësore të dimë cilësinë e lidhjeve që tregojnë faqen tënde, sepse këto backlinks shërbejnë si një faktor i rangimit dhe mund ta përmirësojnë gradën tënde në faqen e rezultateve të kërkimit ose të shkatërrojnë të gjitha përpjekjet tuaja në SEO. Në ditët tona, jo të gjitha backlinks trajtohen në mënyrë të barabartë. Ka shumë spammers dhe fraudsters të cilët përpiqen të motorët e kërkimit lojë dhe për të marrë lidhje në mënyra të ndryshme jo organike. Në vend që të llogarisim vetëm numrin e lidhjeve të jashtme që tregojnë një faqe interneti, Google gjithashtu vlerëson cilësinë e lidhjeve hyrëse. Më saktësisht, Google merr parasysh autoritetin, rëndësinë, pozicionin dhe natyrën editoriale të të gjitha lidhjeve që tregojnë faqen tuaj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të shqyrtojë me kujdes lidhje perspektivat si lidhjet e keqe mund të dëmtojë reputacionin tuaj markë dhe të shkaktojë një rënie në renditjen. Google penalizon burimet e uebit që shkelin Udhëzimet e saj të Webmasterit me lidhje me cilësi të ulët, të dyshimtë. Kjo është arsyeja pse nëse ke vërejtur disa lidhje me cilësi të dobët që tregojnë faqen tënde, duhet të zbatosh mjetin Google Disavow për t'i bërë ato të padisponueshme për të dy botët e kërkimit dhe përdoruesit.

Le të diskutojmë disa metoda që Google përdor për të përcaktuar rezultatin e backlinks.

Aspektet që merren parasysh nga Google duke përcaktuar rezultatin e backlinks. Autoriteti i Domainit, Autoriteti i Faqeve dhe PageRank

Një nga faktorët më të rëndësishëm në përcaktimin e cilësisë së lidhjeve hyrëse është autoriteti i burimit të uebit nga

të cilën ata vijnë. Modeli PageRank është i bazuar në lidhjen e kapitalit dhe rrjedhës së lidhjes. Sa më i lartë të jetë autoriteti i faqes, lëngja më e vlefshme e lidhjes që ju do të merrni nëpërmjet një prapavijë.

Për të llogaritur një autorizim të faqes kryesore ose burimit të uebit, mund të përdorni Semalt Web Analyzer ose Moz Tool. Me ndihmën e këtyre mjeteve, mund të përcaktoni Autoritetin e Domenit dhe Autoritetin e Faqeve të burimit të uebit. Për çdo URL të dhënë, do të merrni një rezultat prej 1 në 100. Më të larta këto metrics janë, më e vlefshme është lidhja.

Për më tepër, mund të kontrolloni një autoritet të lidhjeve hyrëse, duke përdorur software Majestic SEO. Ky softuer do t'ju ofrojë metrika të tilla si "Fluksi i Besimit" dhe "Fluksi i Citimeve. "Në një kompleks, këto parametra do t'ju tregojnë një autoritet linku të URL-së. Më të larta të dyja këto metrics janë, më të vlefshme një lidhje nga kjo faqe do të jetë. Google bëhet më inteligjent në këto ditë dhe lehtë mund të jetë sa e rëndësishme është një përmbajtje burimesh në internet për lidhjen e ardhshme është vendosur në të. Mund të shpjegohet me qëllimin parësor të Google për të ofruar jo vetëm cilësi të lartë, por gjithashtu maksimalisht relevante për rezultatet e kërkimit të pyetjeve të përdoruesit.

Google vlerëson relevancën aktuale të burimit të uebit përmes lidhjeve të tij në hyrje dhe teksteve ankoruese të këtyre lidhjeve. Kjo është arsyeja pse ju duhet t'i kushtoni vëmendje të veçantë rëndësisë së tekstit tuaj të ankoruar. Përdorni emrin tuaj të markës ose fjalen e volumit të lartë si tekst spirancë për lidhjen tuaj. Marrja e backlinks nga burime të rëndësishme të internetit që përputhen ngushtë me temën e domenit tuaj do të rritë pozitën e rangut tuaj të faqes për terma të veçanta të kërkimit Source .

December 22, 2017