Back to Question Center
0

Tricks Për Stop Malware Pop-Ups dhe Spam - Ekspert i Semalt

1 answers:

Pop-ups dhe spam janë një takim i zakonshëm në përdorimin e sotëm të internetit. Popups mund të vijnë nga kompani të ligjshme, të cilat kanë një shkak dhe arsye të caktuar. Megjithatë, disa pop-up mund të vijnë nga Malware ose disa lloje të tjera të Trojans, të cilat mund të jenë të pranishme në sistem. Cilado burim, ju duhet të trajtoni pop-up me kujdes. Disa prej tyre mund të përmbajnë viruse, të cilat mund të përfundojnë duke kryer aktivitete të shumta të liga për viktimën.

Në anën tjetër, Nik Chaykovskiy, menaxheri i suksesshëm i suksesit të klientëve të Semalt , thotë se spami është një problem i përbashkët me të cilin ballafaqohet shumica e përdoruesve të emailit. Mesazhet e Spam vijnë nga persona që mund të kenë qëllime të këqija ndaj viktimës. Në shumicën e rasteve, spam-i përmban Trojanë të pranishëm në email-et e tyre, si dhe lidhje të tjera të dëmshme. Në raste të tjera, njerëzit dërgojnë mesazhe që përmbajnë spam për të rrëmbyer kompjuterin e një viktime dhe manipulojnë të dhënat e tyre.

Si MalWare Pop-ups dhe Spam punon

Malware mund të jetë i pranishëm në një popup edhe të email spam. Në raste të tjera, disa malware tashmë të pranishme në kompjuter mund të shkaktojnë pop-ups të tjerë. Malware mund të jetë gjithashtu një kod që mund të jetë i pranishëm në trupin e mesazhit të email-it. Për më tepër, email spam mund të krijojë malware nga mënyra se ata ekzekutojnë sistemet e tyre. Për shembull, përdoruesit e Microsoft Outlook mund të kenë një sulm hack kur ata parapëlqejnë imazhet e pranishme në kodin e tyre.

Mënyrat për të parandaluar Malware

Është e rëndësishme të sigurohet siguri kur merret me postë elektronike. Për shembull, është e rëndësishme të mos hapni asnjë bashkëngjitje ose mesazhe me tekst nga burime të cilat nuk janë të qarta. Për më tepër, disa dërgues janë të përhershëm të njohur për ofruesit më të postës elektronike. Mos pranoni oferta të shpejta, si dhe të merrni skema të pasura të pasura. Këto janë disa nga mënyrat e lirë që këta kriminelë kibernetikë përdorin për të kapur njerëzit. Së fundi, mos klikoni lidhjet e pranishme në email-et e spamit siç janë butonat e çabonimit. Ky gabim vetëm konfirmon vlefshmërinë e emailit tuaj ndaj hakerëve, duke hapur dyert për sulme të mëtejshme.

Parandalimi i pop-ups dhe dëmtimi i tyre

Shumica e popupeve vijnë për shkak të ndikimit të disa programeve spyware. Si rezultat, është me rëndësi jetike të largohen nga disa spyware, të cilat mund të shkaktojnë pop-ups. Për shembull, shmangni klikimet e ndonjë pop-up. Mos u mundoni madje të mbyllni një popup duke klikuar butonin e tij të ngushtë. Në vend të kësaj, anuloni atë nga tabaka e sistemit.

Përditësimi i sistemit operativ, si dhe programi anti-spyware, mund të thotë shumë sukses. Për shembull, programi anti-spyware mund të mbrojë disa nga viruset e pranishme në sistem. Gjithashtu është e rëndësishme për të rritur cilësimet e sigurisë të shfletuesit. Mbulimi nga faqet e internetit, siguria e të cilave nuk është e qartë mund të shpëtojë një nga sulmet malware Source .

November 29, 2017