Back to Question Center
0

Arsyet themelore për të hequr lokalin nga lista referuese - Praktika Nga Semalt

1 answers:

Lisa Mitchell, Menaxheri i suksesit të konsumatorëve , thotë se kur keni një faqe interneti, ekipi juaj është i detyruar të testojë këtë dhe atë. Nëse në çdo kohë dikush nga ekipi juaj po drejton versionin e zhvillimit të aplikacionit tuaj të internetit me kodin e ndjekjes së Google Analytics, atëherë ata janë të detyruar të godasin disa gjëra të bezdisshme.

Për një fillim, localhost vazhdon të shfaqet në raportet Referrers - oculos de sol lente rosa. Së dyti, metrikat e faqes suaj siç janë norma e fryrjes, numri i shikimeve të faqeve, normat e konvertimit dhe kështu me radhë. Siç është, këto metrics do të jenë të shtrembëruar, sepse si anëtar i ekipit kryen një test në faqen e internetit, gjërat të përziera. Ju nuk do ta doni atë, a do ju?

Një rregullim i shpejtë

Ju mund ta përmirësoni këtë situatë në një mënyrë shumë të lehtë. Në fakt, ju keni tre mënyra në dispozicionin tuaj. Pavarësisht nga zgjedhja juaj, rregullimi funksionon vetëm për vizita të reja. Të dhënat ekzistuese do të mbeten të dëmtuara dhe nuk mund të bëni asgjë për këtë.

Shto një filtër përjashtimi në Google Analytics

Shtimi i një filtri përjashtimi në llogarinë tuaj të Google Analytics është mënyra më e thjeshtë dhe më e lehtë për të korrigjuar sistemin nga përzierja e metrikave të ndryshme. Ju nuk do të keni nevojë edhe ndërhyrje nga ekipi teknik. Këtu janë disa këshilla:
  • hapni llogarinë tuaj të Google Analytics pastaj zgjidhni "Admin".
  • posedojnë kolonën e pamjes 'Filtrat'
  • krijoi një filtër të ri duke zgjedhur "New Filter"
  • krijon një 'Filter të paracaktuar' të ri, i cili do të përjashtojë trafikun e internetit tek emri i hostit 'localhost'.

Vini re se ju mund të keni nevojë të ndryshoni emrin localhost në cilindo emër lokal të përdoruesit që përdor.E mirë, nëse ekipi i zhvillimit ndodh të ndajë rrjetin tuaj, atëherë mund të përjashtoni të gjithë gamën IP Në këtë mënyrë, metrics tuaja nuk do të jumbled. Thjesht vendosni filtrin tuaj për të përjashtuar 'trafikun nga adresat IP', dhe ju jeni bërë

Ndryshimi i snippetit të gjurmimit të JavaScript për të përjashtuar hostin

Kjo është një zgjedhje e arsyeshme në krahasim me messing up me filtra Google Analytics. Thjesht shkoni te fragmenti i përcjelljes dhe identifikoni ID-në e pronës që përdoret për të mbajtur skedat në analytics. Nëse mund të keni përditësuar në Universal Analytics, atëherë do të bllokoheni në diçka të tillë: ga ('create', UA-98765432-1 ',' website.com ').

Vini re se në vend të example.com, ju do të përdorni në të vërtetë domenin tuaj të vërtetë. Për fat të mirë ose për fat të keq, ju duhet të jeni të aftë në zhargon teknik. Për shembull, mund të duhet të përdorësh një deklaratë if-diku në kod. Megjithëse është përmendur që procesi është i thjeshtë, kërkon shkrim të kodit të ri.

Duke kapërcyer fragmentin JavaScript në modelin tuaj

Nëse faqja juaj e internetit përdor gjuhën PHP si rasti i WordPress atëherë ju mund të redaktoni futbollin i cili përfshin rastësisht Google Analytics snippet. Ekziston edhe mundësia që serveri juaj të lejojë që aplikacionet e uebit të funksionojnë në mënyrë të zhvillimit ose në prodhim. Cilado qoftë rasti, nuk mund të gaboni kurrë.

Duke lëvizur

Pasi të keni bërë këto ndryshime, duhet të shikoni nëse ato janë efektive apo jo. Bëni një test një ose dy ditë më vonë për konfirmim. Zgjidhni një varg të dhënash të përshtatshme, një që nuk përfshin ditët para ndryshimit.

November 28, 2017