Back to Question Center
0

Ekspert i Semalt: Lista e Përjashtimit të Referimit

1 answers:

Një nga çështjet më të zakonshme në auditimet analitike është se njerëzit nuk marrin një ide se çfarë është lista e përjashtimit të referimit dhe si ta shfrytëzoni më mirë atë. Para së gjithash, duhet të dimë se çfarë është lista e përjashtimit të referimit. Kur Google nisi versionin më të fundit të Google Analytics, ai pohoi që lista e përjashtimit të referimit ishte përfshirë në Analytics. Është e lehtë për çdo përdorues që të gjejë këtë listë; ju duhet ta gjeni në cilësimet e pronës. Para së gjithash, duhet të lundroni në seksionin e administratorit dhe të shkoni te informacioni për përcjelljen ku është i pranishëm lista e përjashtimit të referimit. Ju duhet të klikoni mbi butonin për përjashtimin e referimit dhe klikoni në butonin e krijimit të domain-it.

Nik Chaykovskiy, Menaxheri i suksesshëm i suksesit të konsumatorëve , thotë se ka një numër të madh problemesh që mund të zgjidhen me listën e përjashtimit të referimit. Pra, përdorni atë për të zgjidhur problemet e mëposhtme:

të vetë-Referrals

Vetë-referimet janë një nga çështjet më të rëndësishme dhe të rëndësishme në Google Analytics. Për të zgjidhur këtë problem, duhet të klikoni në raportin e referimit dhe të gjeni faqen tuaj atje. Këtu ju mund të përshtatni analytics dhe auditimet sipas kërkesave tuaja.

Mjet i Palëve të Treta

Si Ndihmon Ai

Është e detyrueshme të përdorësh listën e përjashtimit të referimit, pa atë, ju nuk mund të merrni vizitorë cilësorë për faqen tuaj te internetit. Nëse nuk doni disa lidhje për të gjeneruar trafik në faqen tuaj, atëherë duhet të çaktivizoni këtë opsion ose të përjashtoni domenin nga lista juaj e përjashtimit të referimit. Le të supozojmë se disa vizitorë vijnë në faqen tuaj nëpërmjet mediave sociale, Twitter ose Facebook, dhe ju doni që ata të lëvizin në faqet e internetit të palëve të treta. Për këtë, ju do të duhet të përfshini listën e përjashtimit të referimit në mënyrë që një sesion i ri të fillojë në asnjë kohë.

Limitations

Lista e Përjashtimit të Referimit mund të kufizojë sesionin tuaj dhe numrin e vizitorëve. Nëse doni të dini se çfarë lloj vizitorësh kanë ardhur në faqen tuaj dhe cilat janë burimet e tyre, duhet të krijoni kodet ndrkombëtare të ndjekjes dhe t'i futni ato në faqet e ndryshme të faqes tuaj. Është e rrallë kur një faqe në listën e përjashtimit të referimit nuk do t'ju lejojë të shihni se çfarë lloj vizitorësh po vijnë në faqen tuaj te internetit. Ju mund të gjurmoni dhe regjistroni aktivitetet e tyre dhe kështu të parandaloni IP-të e panjohura ose të rrezikshme për t'ju dërguar trafikun.

Për një farë kohe, mund të shihni që faqja juaj e internetit merr vizitorë, por mbërritja e tyre do të ndalet pasi të rregulloni cilësimet dhe ata njerëz nuk do të vijnë kurrë në faqen tuaj Source .

November 28, 2017