Back to Question Center
0

Eksperti i Semalt-it ilustron si të rregulloni vetë-referimet në Google Analytics

1 answers:

Igor Gamanenko, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , jep këtu një udhëzues gjithëpërfshirës mbi mënyrën e menaxhimit të vetë-referimeve në Google Analytics.

Në kompaninë tonë, bëjmë një punë të madhe biznesi me Google Analytics. Si rregull, kur bëjmë analiza analitike për klientët, ne zbulojmë zakonshëm çështjet themelore të vetë-referimit.

Gjithashtu, ne kemi marrë një ton të kontakteve si vonë në lidhje me zgjidhjen e vetë-referime. Zakonisht, na duhej të shkruanim një hyrje në blog për mënyrën më të mirë për t'i zgjidhur ato. Nëse nuk na shqetësoni, na plotësoni më tej në lidhje me atë nëse ky post ju ndihmoi të trajtoni shqetësimin tuaj.

Çfarë i referohet vetë-referimit në Google Analytics?

Vetë-referime në Google Analytics është ajo ku vëreni se hapësira juaj shfaqet në raportet e referimit. Për pjesën më të madhe, është vendi ku ju mungon kodi i mëposhtëm ose keni një çështje rregullimi që e bën një mysafir të shkaktojë sesione të ndryshme kur nuk duhet të jetë vetëm një.

Në rastet e jashtëzakonshme, vetë-referimet nuk kanë nevojë të fillojnë një seancë moment për të rezultojë në një vetë-referim.

Në shansin që ju keni krijuar Google Analytics për të gjurmuar në mënyrë të tërthortë mbi sesionet mbi fusha të ndryshme dhe nëndomenë shtesë, një nivel i vogël i vetë-referimeve është normal.

Pavarësisht se ju shihni shumë vetë-referime në shkrimet tuaja, është e imagjinueshme ka problem.

Pse do të ishte e këshillueshme që ju të konfiguroni vetë-referime

Vetë-referimet në Google Analytics mund të ndikojnë në sjelljen, sjelljen dhe ndryshimin e informacionit. Kjo është në thelb pjesa më e madhe e informacionit tuaj! Ne duhet të hetojmë.

Vetë-referimet ndikojnë në përvetësimin e informacionit pasiqë në mënyrë të gabuar zgjeron seancat e qasjes, kryesisht për referime. Në situata ku nuk ka filluar një sesion momenti dhe ende ndodh një referim, një lëvizje me origjinë nga kanalet e drejtpërdrejta dhe CPC mund të shënohet me të vërtetë si trafiku me origjinë nga referimet.

Dy shoferë themelorë të vetë-referimeve në Google Analytics

Dy llojet themelore të vetë-referimeve dalin nga:

  • Krijimi bazë i gjurmimit të ndërsjellë
  • Kodi mungon pas në një platformë

Në rast se ju mungon kodi i mëposhtëm në një platformë, kjo do të bëjë një fund të sesionit dhe një sesion tjetër për të filluar pasi klienti të kapet në faqen në vijim në faqen tuaj të internetit që përfshin kodin e ndjekjes.

Update: Çështjet shtesë që rezultojnë në Vetë-referime

Pas përcaktimit të numrit të madh të problemeve tuaja të vetë-referimit, ne gjithashtu kemi theksuar dy arsye të ndryshme për vetë-referime:

  • Shfrytëzimi i dobët i etiketave UTM në lidhjet e brendshme
  • Kontrollimi i informacionit të header

Në rast se etiketoni brenda lidhjeve me faktorin UTM, ndalo me mirësi. Përkundrazi, kontaktoni me ne për ndihmë duke përdorur matjet dhe kanalet e personalizuara për të gjurmuar betejat tuaja të brendshme. Është më i aftë dhe nuk e mbivendos ku ndodhet lëvizja në fillim.

Me përjashtim të rastit që keni parë të gjitha shqetësimet e njohura dhe konsideroni se informacioni i kokës së kontrollit mund të jetë shqetësimi, kontaktoni me ne për më shumë të dhëna.

Ndarja e vetë-referimeve në Raportin e Prezantimit

Kuptimi i asaj që po shkakton vetë-referimet tuaja duhet të jetë e mundur në tri faza. Në fazën e tretë, ne ju konfiguruam një fragment të futur për tu futur në platformën tuaj të Google Analytics që do t'ju kërkojë për ekzaminim. Të tre fazat janë si në vijim:

  • Vizitoni Raportin e Prezantimit.
  • Ekzekutoni parametrin ndihmës të "Referimit të plotë"
  • .
  • Ekzekutoni segmentin e avancuar Source .
November 29, 2017