Back to Question Center
0

Eksperti i Semalt shpjegon si të përjashtojë trafikun e brendshëm nga Google Analytics

1 answers:

Njerëzit janë në kërkim të përdorin Google Analytics që është falas në internet. Google ofron shërbimin për të ndihmuar pronarët e faqeve për të ndjekur dhe monitoruar të gjithë trafikun që viziton faqet e tyre për të parandaluar pronarët nga spam-i i referimit dhe lloje të tjera të spam-it. Është e domosdoshme që njerëzit të kuptojnë se aktivitetet e tyre në vend mund të gjenerojnë gjithashtu trafikun që Google Analytics mund të marrë dhe ta përfshijë në raportet. Nëse nuk e keni bllokuar këtë trafik të brendshëm, nuk ka asnjë mënyrë për të siguruar që rezultatet e marra janë të sakta. Bllokimi i trafikut të brendshëm nënkupton që dikush e përjashton vizitën e tyre në vend, dhe punonjësit, si dhe të gjithë ata që kanë qasje në faqen nga organizata - captain jack casino live chat.

E vetmja mënyrë që një rrjedhimisht të marrë rezultate të sakta të trafikut pa skewness është duke përjashtuar trafikun e brendshëm nga zvarritjet nga analitika. Rëndësia e kësaj është se trafiku i brendshëm jo vetëm që sfidon raportet e trafikut, por edhe normat e konvertimit. Përshtatja e kësaj çështjeje është e thjeshtë dhe përdoruesit mund të zgjedhin midis dy opsioneve.

Ryan Johnson, Menaxheri i Shitjes së Lartë të Semalt , hedh një vështrim në udhëzimet që duhet ndjekur për secilën metodë sugjeruar.

Metodat për përjashtimin e trafikut të brendshëm

# 1 Asnjë Shtesa në Shfletuesin e Google Analytics

Metoda shërben si një nga metodat më të lehta të përdorura për të parandaluar trafikun e brendshëm nga organizata. Me No extension Google Analytics, nuk ka asnjë mënyrë që mjet të mund të gjurmojë aktivitetet e brendshme. Ai funksionon mirë me shfletuesin Firefox. Nëse dikush nuk është në gjendje të përdorë zgjerimin, ekziston një alternativë. Përdoruesit mund gjithashtu të përdorin shtesën shtesë të zgjedhjes së Google Analytics. Funksionon në të njëjtën mënyrë si Asnjë Google Analytics pasi pengon të gjitha trafikun që vjen nga trafiku i brendshëm. Në krahasim me të fundit, funksionon për disa shfletues. Këto shfletues janë të tillë si IE, Safari, Google Chrome, Firefox dhe Opera..Kur përdorni këto shtesa, mbani mend gjithmonë pikat e mëposhtme:

 • Shtesa funksionon vetëm me shfletuesin që përdoruesi e instalon atë. Njerëzit nuk duhet të supozojnë se funksionon për të gjithë shfletuesit vetëm sepse është në një. Nëse përdorni disa shfletues, sigurohuni që ta instaloni shtesën në secilin prej këtyre shfletuesve.
 • Gjithashtu, dizajni i zgjerimit nuk është për të parandaluar që faqet e tjera të shfaqen në raportet e trafikut. Ata vetëm kufizojnë aksesin nga Google Analytics për të gjitha faqet e brendshme.
 • Nëse dikush dëshiron të ketë akses në informacionin e Google Analytics, atëherë vetëm çaktivizoni shtesën.

# 2 Vendosni një Filter IP të Google Analytics

Metoda e bllokimit të trafikut të brendshëm është mjaft e zakonshme me njerëzit që ruajnë integritetin e të dhënave të tyre të trafikut. Kjo është arsyeja pse Google mbështet filtrat për ipv4 dhe ipv6. Duke bllokuar një adresë IP statike, atëherë është e mundur të bllokoni të gjithë trafikun që vjen nga adresa e caktuar IP. Këtu është se si të shkoni në lidhje me atë:

 • Nëse dikush dëshiron të gjejë adresën IP, ata duhet të vizitojnë faqen e internetit të CmyIP. Kopjoni ose shënoni adresën IP.
 • Hapni Google Analytics dhe drejtohuni te opsioni Admin.
 • Pastaj, Zgjidhni Filtrat nën seksionin e Llogarisë.
 • Zgjidhni filtrin e shtuar dhe jepni emrin e filtrit të ri me porosi.
 • Lloji i filtrit duhet të jetë i paracaktuar.
 • Zgjidhni për të përjashtuar nga menyja që shfaqet dhe futni IP adresën që nuk dëshironi të dhënat e trafikut.

Këta nuk marrin parasysh trafikun nga një adresë IP e veçantë. Nëse dikush synon të përjashtojë një sërë adresash IP, ndiqni të njëjtën procedurë të mësipërme. Megjithatë:

 • Zgjidhni porosi në llojin e filtrit.
 • Ekziston një fushë filtri për të plotësuar nën opsionin e përjashtimit dhe zgjidhni adresën IP.
 • Modeli i filtrit duhet të përfshijë një shprehje që përputhet me të gjitha adresat IP që dëshiron të përjashtojë.
 • Save.
November 28, 2017