Back to Question Center
0

Eksperti Semalt: Rregullimi i çështjes së referimeve të vetave në Google Analytics

1 answers:

Ndonjëherë, sfera e dikujt mund të shfaqet në raportin e Google Analytics si pjesë e trafikut. Është një problem që zhvilluesit duhet të rregullojnë pasi mund të shkaktojnë probleme me raportimin dhe të japin të dhëna jo të besueshme. Nëse nuk e zhduk çështjen e vetë-referimit, mund të çojë në të dhëna të shtrembëruara të cilat mund të rezultojnë në marrjen e vendimeve të gabuara për fushatat e marketingut. Përveç kësaj, bëhet e pamundur për të kredituar kanalin e marketingut i cili ndihmoi në rritjen e normave të konvertimit për vendin - blue book kelly semi truck.

Në shumicën e rasteve, problemi shfaqet për shkak të dështimit të Google Analytics për të konfiguruar saktë, ose zbatimin e gabuar të pronarit të zgjerimit.

Jack Miller, menaxheri i suksesshëm i suksesit të klientëve të Semalt , përshkruan këtu faktorët shkaktues dhe si t'i korrigjojnë ato. Gjithashtu, ai ofron një analizë universale 'fix' në fund për të zvogëluar numrin e vetë-referimeve në vend.

Referrals

Trafiku i referimit është pjesa e trafikut që arrin një vend nga një burim tjetër. Mund të jetë në formën e një lidhjeje nga një tjetër fushë. Lidhjet nuk duhet të kenë ndonjë karakteristikë të fushatës, ndryshe do të thotë si spam referimi. Ndryshe nga spam, analytics zbulon automatikisht se nga vjen spam dhe tregon emrat e domeneve që gjenerojnë atë.

1. Zhvendosja e JavaScript

Migrimet nga faqet e internetit janë më të vështira se ato që shumica e njerëzve mendojnë. Për të siguruar që një mbulon gjithçka, marrja e një qasjeje të strukturuar do të ishte gjëja më racionale për të bërë. Përcjelljet e JavaScript janë të zakonshme dhe shpesh rezultojnë në vetë-referime.

Si të rregullohet: në vend të përdorimit të JavaScript-it, ridrejtimet nga ana e serverit do të funksiononin më mirë. Ata sigurohen që kodi i ndjekjes universale të ngarkojë në domenin e ri dhe duhet të verifikojë që problemi nuk vazhdon.

2. Faqet të humbur një kod ndjekës

Kur njerëzit harrojnë të shënojnë faqet e tyre, bëhet e vështirë për t'i gjetur ato..Rezultati është që njerëzit të gjejnë faqet e tyre në faqen e raporteve.

Fix: gjithmonë sigurohuni që të përfshini një kod përcjellës në të gjitha faqet në një faqe. Nëse dikush nuk është i sigurt për statusin e sitit, Inspektori Tag do të jetë i dobishëm.

3. Faqet e të Dhënave nga Cookie

Cookie Universal Analytics duhet të aplikohet gjatë hedhjes në mes të faqeve. Nëse një faqe bie cookie për disa arsye, sesioni përfundon automatikisht. Rrjedhimisht, një cookie e re fillon të krijojë një sesion të ri. Duhet të sigurohemi që ata të shqyrtojnë të gjitha faqet e uljes të mësojnë se ku vetë-referimi fillon duke përdorur mjetin e dimensionit dytësor.

Fix: Shko nëpër faqet për të ditur se ku fillon çështja dhe përse ndodh. Sapo zhvilluesi e njeh shkakun e problemit, ai bëhet më i lehtë për ta synuar. Nëse rregullimi vjen lehtë, atëherë shkoni përpara dhe rregulloni atë. Nëse është e vështirë, duhet të përfshijë një zhvillues i cili duhet të jetë i vetëdijshëm për rëndësinë e zgjidhjes së problemit dhe le ta rregullojë atë në emër të tij.

4. Kryq Domains

Disa kompani mund të posedojnë disa fusha dhe ndonjëherë kanë nevojë të lidhin aktivitetin e vizitorëve me disa prej tyre. Nëse bëhet në mënyrë efektive, ata duhet të sigurohen që cookieja origjinale të mbetet konstante. Teknikisht lidhja e këtyre fushave është rruga për të shkuar.

Fix: Sigurohuni që të gjitha cookies të mbeten të vazhdueshme në të gjithë domains.

, 5. Momenti i Sesionit Timeout

Kur një sesion skadon pas një momenti të caktuar, fillon një sesion i ri. Besohet se krijon trafik të ri të të dhënave.

Fix: Mund të vendosni afatin kohor për një seancë më të lartë dhe të shihni ndikimin që ai ka në vetë-referime.

Lista e përjashtimit të referimit është një përcaktim që ndihmon në trajtimin e drejtpërdrejtë të çështjes së vetë referimit.

November 29, 2017