Back to Question Center
0

Mos e humbas! Ekspertët e Semalt Expert ndajnë 7 lloje të provave SEO

1 answers:

Praktika SEO është ende e re dhe në rritje. Përkrahësit kanë parë pikëpamjen se SEO është një shkencë që rezulton në debatin mbi të cilin qasja SEO funksionon më mirë në të gjitha situatat. Ka shumë dëshmi teknike për formën dhe formën e SEO.

Nëse SEO është një shkencë, si vepron një shkencë? Shkenca mbështetet në supozimin themelor se universi rregullisht ndjek rregullat që mund të përcaktohen me anë të vëzhgimit dhe eksperimentimit përpara se të testohen çdo hipotezë. Është supozuar gjithashtu se këto rregulla janë statike vetëm duke ndryshuar shumë ngadalë madje edhe aty ku ka ndërrime paradigmë drastike - stick 50 spf. Bota e SEO është e strukturuar dhe e rregullt, por rregullat ose algoritmet për SEO ndryshojnë pothuajse në baza ditore. Çdo përpjekje për të mbështetur në vëzhgimin këtu nuk do të siguronte rezultate të sakta nëse nuk bëhet gjatë një viti kalendarik.

Nik Chaykovskiy, Menaxheri i Lartë i Suksesit të Konsumatorëve të Semalt , shqyrton 7 lloje të provave SEO dhe zbatueshmërinë e tyre për të bërë SEO një shkencë të pjekur duke përfshirë:

1. Dëshmi Profetike

Kjo vjen nga ekspertë të cilët shkruajnë algoritme ose kodet e mbështetura nga SEO. Të dhënat e tyre janë unike, siç është fakti, dhe ata ulen në majë të malit SEO si profetët biblikë. Prandaj, ne duhet të kemi mundësinë për të pajtuar deklaratat e tyre të sakta, pasi ne nuk mund të ndryshojmë kodet SEO vetë. Në fund të fundit, provat profetike i mungojnë interesat e duhura dhe nganjëherë mund të duken të fshehta.

2. Dëshmi Anekdotike

Kjo është dëshmi e përvojës personale të përdoruesit. Të gjitha shkencat fillojnë me vëzhgim dhe SEO udhëzon ndryshimet e bëra në faqet e internetit dhe analizon efektin në renditjen. Kjo dëshmi është mjaft e pranishme dhe për këtë arsye e lehtë për t'u mbledhur si pikënisje për çdo hetim shkencor në SEO. Megjithatë, në anën e rrokullisjes, përvojat e përdoruesve mund të jenë të njëanshëm nga një individ në tjetrin, kështu që një përvojë nuk mund të tregojë gjithë historinë.

3..Eksperimentimi i egër

Të gjitha shkencat janë eksperimentale. Në SEO, ne për një hipotezë se "duke shtuar fjalë kyçe në tag titullin do të përmirësojë renditjen", të bëjë ndryshime në faqet e internetit për të provuar hipoteza dhe pastaj të matur rezultatin. Formimi dhe testimi i një hipoteze përcakton shkakshmërinë e faktorëve duke e vlerësuar kështu procesin. Eksperimentimi duhet të kontrollohet ende për të shmangur komprometimin e infrastrukturës ekzistuese SEO.

4. Eksperimentimi i kontrolluar

Në këtë konfigurim, disa emra domain janë regjistruar dhe faqet e internetit të reja të ndërtuar nga toka lart. Përndryshe, faqet janë ndërtuar deri në një pikë të caktuar pas së cilës çdo vend individual paraqet ndryshimet e veta. Kjo qasje garanton kontrollin e eksperimenteve pa kompromentuar funksione të tjera. Megjithatë, faqet e krijuara në këtë mjedis mund të mos reflektojnë kompleksitetin ose realitetin e mjedisit aktual të SEO.

, 5. Dëshmia e dorës së dytë

Kjo tingëllon si thashetheme, por në realitet, të gjitha përvojat dhe eksperimentet u kryen në të kaluarën për burime të ligjshme të provave. Disa fakte mbi SEO nuk duhet të konfirmohen duke përsëritur eksperimente gjatë gjithë kohës. Në raste të tilla, provat paraqesin përfundime të besueshme të progresit shkencor.

6. Dëshmitë e Korrelacionit

Në grupe të të dhënave të mëdha, është e vështirë të ndahen variablat ose eksperimentet. Në vend, ju shikoni për korrelacion midis grupeve të të dhënave. Kjo ndihmon në zbulimin e marrëdhënieve matematikore, veçanërisht kur variabla të shumëfishta ndikojnë në të njëjtin rezultat. Megjithatë, korrelacioni nuk mund të garantojë shkakun.

7. Simulimi i Shkallës së Madhe

Modele të një universi SEO të krijuar për të testuar hipotezën në një shkallë të madhe. Testimi i këtyre modeleve paraqet konkluzione të pasigurta që çojnë në përmirësimin e modeleve. Arritja e kontrollit këtu është e mundur pasi është një lloj SEO laboratorike. Megjithatë, rezultatet në simulim janë po aq të mira sa modeli në përdorim.

November 29, 2017