Back to Question Center
0

Ndaloni WordPress Spam me këto këshilla Pro nga Semalt

1 answers:

Regjistrimi spam dhe spam koment janë dy problemet kryesore për WordPress blogs dhe faqet e internetit. Është e zakonshme që faqet e internetit të profilit të lartë të marrin qindra mijëra komente spam dhe regjistrime të rreme në javë. Këto lloje të spam-it mund të dëmtojnë ose shkatërrojnë reputacionin tuaj me motorët e kërkimit dhe lexuesit nëse nuk e trajtoni siç duhet. Prandaj, duhet të hasni spammers dhe të pengoni përpjekjet e spamming faqen tuaj ose blog. Fatmirësisht, ka disa këshilla për t'u marrë me spammers koment dhe spammers regjistrimit.

Nëse ju keni konfiguruar WordPress site saktë, ju mund të ndiqni këto këshilla Frank Abagnale, një ekspert i lartë udhëheqës i Semalt , për të siguruar sigurinë dhe sigurinë e sitit tuaj në internet - visual postgresql designer.

Tip # 1: Konfiguro WordPress Rregullimet e diskutimit:

Megjithëse ju mund të instaloni një numër të madh të shtojcave WordPress për t'u marrë me spam koment dhe spam të regjistrimit, ju mund të konfiguroni parametrat e diskutimit të WordPress. Ato janë të vendosura në seksionin Settings të zonës admin, si p.sh. www.abc.com /wp-admin/options-disiscussion.php. Mënyra më e lehtë dhe e plotë për të ndaluar komentet e spamit dhe spam-in e regjistrimit është që të miratoni komentet tuaja dhe të ktheheni nga regjistrimet përkohësisht me dorë. Megjithatë, një mënyrë më praktike është të instaloni shtojcat që ju lejojnë të rishikoni komentuesin dhe t'i miratoni ato automatikisht..Komentet që duken të paligjshme nuk do të publikohen në faqen tuaj. Në mënyrë të ngjashme, përdoruesit, IP-të e të cilëve kanë qenë në listën e zezë, nuk do të jenë në gjendje të regjistrohen ose të regjistrohen në gazetat tuaja.

Tip # 2: Gjithmonë rishikoni cilësimet e diskutimit:

Për të trajtuar spam-in e komenteve ose spam-in e regjistrimit, duhet të provoni dhe të rishikoni parametrat e diskutimit përpara se të miratoni ndonjë gjë në faqen tuaj te internetit. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të zvogëluar numrin e komenteve dhe regjistrimeve të spam-it që vijnë në faqen tuaj çdo ditë.

Tip # 3: Instaloni format Captcha:

Formularët Captcha instalohen nga një numër i madh njerëzish dhe punojnë si mjete të fuqishme anti-spam. Ato ndihmojnë në zvogëlimin e numrit të komenteve të spam-it dhe parandalojnë spam-in e regjistrimit në një masë. Ju duhet të instaloni menjëherë një formular captcha në faqen tuaj dhe të vazhdoni të hiqni komentet që nuk duken të ligjshme. Përveç kësaj, ju nuk duhet të miratoni një autor ose redaktor për të cilin nuk keni besim.

Tip # 4: Akismet plugin:

Akismet është një plugin i madh dhe i fuqishëm që është krijuar nga Automattic. Ai përfshin kopjet e komenteve tuaja në bazën e vet të të dhënave dhe ju ndihmon të heqni qafe komentet e spamit dhe spam-in e regjistrimit në një masë. Ky plugin mbron faqen tuaj te internetit nga spammers dhe kontrollon çdo koment dhe regjistrimin për origjinalitetin para se të miratohet. Sidoqoftë, ky plugin nuk miraton gjithmonë komentet e ligjshme dhe nuk mund të kontrollojë cilat komente janë të mira dhe cilat janë të këqija.

Tip # 5: Disable Komente mbi Postimet e Vjetra:

Një tjetër strategji e madhe është çaktivizimi i komenteve në postimet tuaja më të vjetra dhe parandalimi i regjistrimit të spammit automatikisht kur faqja juaj rritet. Spamterët nuk do të jenë në gjendje të komentojnë kur i keni çaktivizuar funksionet e internetit tuaj. Për këtë, shkoni te Settings> Area Discussion dhe kërkoni për butonin Mbyll automatikisht Mbyll. Klikoni mbi atë buton dhe rinisni dritaren / sistemin tuaj operativ.

Tip # 6: Kërkoni moderim:

Shkoni te Settings> Area Discussion ku mund të shihni lloje të ndryshme të mundësive që ofron faqja juaj e WordPress për të shkurtuar spam-in e komenteve dhe spam-in e regjistrimit.

November 30, 2017
Ndaloni WordPress Spam me këto këshilla Pro nga Semalt
Reply