Back to Question Center
0

Semalt Ekspert: WordPress Spam Komente - 5 Teknika të thjeshta për t'u marrë me

1 answers:

Nëse faqja ose blogu juaj i WordPress-it gjithashtu po pranon komente spam, duhet të mësoni dhe përshtatni këto teknika të përcaktuara nga Jack Miller, një specialist kryesor nga Shërbimet Dixhitale Semalt .

1. Fshije komentet me spam me dorë:

Është e rëndësishme të mbani një sy në komentet tuaja dhe nga vijnë ata. Përdorimi i Akismet ose plugins të tjera të ngjashme mund t'ju sjellë shumë përfitime, por nuk ka alternativë për fshirjen manuale. Ju shpesh duhet të kontrolloni dhe të fshini komentet që duken të paligjshme ose që përmbajnë disa fjalë kyçe ose backlinks të dyshimta. Sigurohuni që e keni zbrazur plehrat pasi që komentet keqdashëse janë fshirë nga ditarin tuaj - ipad teleprompter.

2. Mbajini komentet për moderim:

Ju varet se sa kohë keni nevojë për të kontrolluar, miratuar ose refuzuar komentet. Ndërkohë, ju mund t'i mbani ato për moderim dhe mos lejoni që dikush të publikojë në mënyrë të drejtpërdrejtë komentet në postimet tuaja në blog. Preferoj më mirë të mbaj komentet për një kohë sesa të përdorni Akismetin. Unë kontrolloj çdo koment dhe sigurohuni që ajo nuk është krijuar nga një spammer ose bots. Komentet që përmbajnë lidhje të dëmshme, fjalë kyçe ose diskutime të parëndësishme nuk duhet të miratohen, por fshihen nga faqja juaj e internetit. Me fjalë të thjeshta, mund të themi që ju duhet të vendosni shënimet mbi komentet kur keni besim te secili lexues dhe le të dërgoni komentet e tij direkt dhe pa ndonjë moderim.

3. Modifiko .htaccess file për të parandaluar komentet e WordPress spam:

Dosja juaj .htaccess do t'ju ndihmojë të shtrëngoni sigurinë e WordPress blog në një masë. Linjat e shkurtra të kodeve janë shumë më të mira se linjat e gjata dhe do të zvogëlojnë numrin e komenteve të spam. Pasi të keni hyrë në skedarin .htaccess në llogarinë tuaj WordPress, duhet t'i mohoni botët me kodin e mëposhtëm:

# Mbroni nga spam dhe bots

RewriteEngine On

RewriteCond% {REQUEST_METHOD} POST

RewriteCond% {REQUEST_URI}..wp-comments-post \ Php *

RewriteCond% {HTTP_REFERER}! .yourwebsite.com. * [OR]

RewriteCond% {HTTP_USER_AGENT} ^ $

RewriteRule (. *) ^ Http: //% {REMOTE_ADDR} / $ [R = 301, L]

Bots dhe merimangat janë dëmtuesit më irritues, kështu që parandalimi i tyre me këtë kod është shumë i lehtë dhe efektiv.

4. Ndaloni adresat IP të spamuesve:

Kur një person komenton në blogun tuaj, adresa e tij IP regjistrohet në llogarinë tuaj të WordPress. Ju duhet të kontrolloni të gjitha adresat IP rastësisht dhe të bllokoni IP-të që duken të dyshimta dhe të çuditshme. Ju mund të bllokoni sa më shumë adresa IP të jetë e mundur ose mund të përdorni një plugin WordPress për të bllokuar të gjitha IP-të e dyshimta përgjithmonë. Përndryshe, ju mund të shtoni këtë kod në root.htaccess file për të bllokuar adresat IP të dyshimta.

# bllok ip

urdhër të lejojë, mohojë

mohojnë nga 192.168.44.211

mohojnë nga 224.39.163.11

mohojnë nga 172.16.7.91

5. Instaloni antenën anti-spam:

Ekzistojnë qindra e mijëra shtojca që mund të përdorni për të hequr qafe komentet nga spam. Siç ju thashë se nuk e kam përdorur Akismetin, por një herë e kisha provuar Quizin. Ky plugin është i pranishëm në dosjen Plugin të Wordpress dhe mund të instalohet pa kosto. Ky plugin ndihmon në parandalimin e spam-it të WordPress-it dhe komenteve të trollit duke i kërkuar komentuesit t'i përgjigjen disa pyetjeve.

November 30, 2017
Semalt Ekspert: WordPress Spam Komente - 5 Teknika të thjeshta për t'u marrë me
Reply