Back to Question Center
0

Semalt: Këshilla se si të parandaloni komentin Spam në WordPress tuaj

1 answers:

Grabbing vëmendjen tuaj audiencë dhe rritur angazhimin e përdoruesit është e një rëndësie të madhe kur është fjala për marketing. Rëndësia e seksionit të komenteve në faqen tuaj nuk mund të injorohet. Me një seksion të komenteve, mund të filloni shpejt bisedat në internet dhe të analizoni reagimet e klientëve në kohë reale.

Andrew Dyhan, një ekspert udhëheqës i Semalt , specifikon këtu atë që ju duhet të dini për Askimet.

Pas instalimit të WordPress në faqet e internetit, klientët marrin Askimin si një nga veçoritë standarde. Një numër i mirë i konsulentëve të marketingut instalon WordPress por nuk arrin të aktivizojë funksionin Askimet - top app developer sites. Bllokimi dhe parandalimi i spamboteve është një detyrë që ju mund të kryeni shpejt në tavolinën tuaj lokale.

Duke u ndeshur me spam koment në faqen tuaj nuk është e bukur. Askimet u zhvillua dhe u hartua nga themeluesit e WordPress. Askimet ndihmon konsulentët e marketingut për të shënuar dhe identifikuar komentet e spam. Pas karakterizimit dhe identifikimit të spam-it të komenteve, shërbimi i internetit "Askimet" shton komentin në emër të marketerëve. Merrni parasysh çelësin e Programit të Interpretimit të Aplikimit (API) dhe analizoni komentet tuaja të spamit në baza javore.

Bleta Antispam

Antispam bee është një nga shtojcat më të ranguara që ndihmon për të parandaluar komentin e spam në WordPress. Pas aktivizimit të bletës Antispam, nuk kërkohet asnjë shenjë. Bleta antispam përdor të dhënat anti-spam për të analizuar komentet. Bleta antispam gjithashtu kontrollon intervalet në të cilat vizitorët bëjnë koment. Nëse një klient i mundshëm shfaq një koment menjëherë pas një postimi të ngarkuar, Antispam bee termat e kaluara si një koment për WordPress spam..

Verifikimi ReCaptcha

Gjithashtu i njohur si Google Captcha, ReCaptcha ndihmon marketers të Captcha log në passwords, komente dhe kredencialet e regjistrimit. Google Captcha kërkon që përdoruesit përfundimtarë të konfirmojnë identitetin para se të kenë qasje në një faqe interneti. Kjo ka qenë një nga zgjidhjet më të mira të përdorura nga marketers për të parandaluar dhe bllokuar spamin e WordPress.

Konsideroni instalimin dhe aktivizimin e shtojcës për të vazhduar. Vërtetoni formën tuaj për të marrë rezultate të dobishme. Për të provuar nëse një koment po ngarkon në faqen tuaj të WordPress-it, dilni dhe provoni të paraqisni një koment.

Paaftësi Trackbacks në WordPress tuaj

Pak vite më parë, ndjekësit ishin përdorur zakonisht nga marketers përmbajtjes dhe blogerët për të komunikuar. Sot, spammers përdorin trackbacks për të postuar spam në faqet e WordPress. Për t'u marrë me këtë lloj të spam-it të WordPress-it, konsideroni të çaktivizoni ndjekësit në faqen tuaj.

Për të çaktivizuar trackbacks në faqen tuaj WordPress, shkoni në llogarinë tuaj 'Settings' dhe klikoni në 'Diskutim' opsion. Kliko opsionin nën 'trackbacks and pingbacks' për të çaktivizuar pingbacks dhe trackbacks nga kandidimi në faqen tuaj. WordPress spam gjithashtu mund të çaktivizohet me dorë për postë. Klikoni butonin 'Diskutime' për të çaktivizuar pingbacks në postime të veçanta.

Hiq Lidhjen Nofollow nga komentet

Nëse keni përdorur një lidhje të pa ndjekur nga komentet tuaja, merrni parasysh heqjen e tyre. Në shumicën e rasteve, webmasters dhe marketers përfundojnë duke u penalizuar nga Google për shkak të ngarkimit të komenteve me cilësi të ulët dhe Spammi.

Heqja e komenteve në postimet tuaja të vjetra

WordPress spam mund të jetë shumë i zemëruar. Nëse ke një përmbledhje të komenteve të kaluara në faqen tënde, shqyrto t'i shmangësh komentet në postimet e tua të vjetra. Hapni "Cilësimet" dhe klikoni në "Diskutim" nën parametrat e komenteve të faqes suaj për të mbyllur komentet mbi përmbajtjen që është postuar shumë vite më parë.

Për disa vitet e fundit, spam-i i WordPress ka qenë një shqetësim i rëndësishëm për webmasters dhe blogerët. Mos lejoni që spam-i i komenteve të prishë fushatën tuaj në internet. Përdorni rregullimet dhe shtojcat e WordPress për të parandaluar spam koment në faqen tuaj te internetit.

November 30, 2017