Back to Question Center
0

Semalt: Lamtumirë, Bots dhe merimangat!

1 answers:

Raporti i Google Analytics në lidhje me trafikun në internet është një avantazh ndaj një pronari të faqes. Sidoqoftë, nganjëherë mund të jetë një betejë e pafund mes të mirës dhe të keqes. Disa njerëz mund të mos jenë të vetëdijshëm për faktin se disa nga të dhënat e trafikut të përfshira në raportin e Google Analytics vijnë nga robotët. Bots online dhe merimangat janë prapa raporteve të anonuara të të dhënave në GA - como exponer correctamente en fotografia digital en. Ata kanë potencial për të ndikuar në mënyrën se si të dhënat e përshkruajnë veten, gjë që mund të jetë e dëmshme për shëndetin e fushatës së marketingut dhe vendimet pasuese.

Ross Barber, Menaxheri i suksesit të klientëve , mendon se pronarët e site-ve nuk duhet të shqetësohen shumë, sepse ka një mënyrë për të zbuluar dhe për të hequr qafe trafikun e krijuar nga merimangat dhe bots. Kjo do të thotë që informacioni i dhënë nga Google Analytics do të jetë shumë më i besueshëm pas zbatimit të këtyre detyrave.

Nuk ka ndonjë mënyrë të caktuar për të parandaluar një bot spam nga arritja e një faqe interneti. Megjithatë, ekziston një mënyrë që përdoruesit të mund të përjashtojnë trafikun e spam-it dhe të kërkoni nga raportet. Një përqindje e madhe e këtyre bots janë të ndjeshëm ndaj këtyre metodave. Pas zbatimit të suksesshëm, mund të rritet vlera dhe besueshmëria e numrit alternativ të vizitave të regjistruara.

Përdorimi i informacionit nga një raport falas bot e bën atë më të besueshëm. Gjithashtu, i lejon pronarit të vërtetojë platformat e vizitorëve. Peaks dhe troughs bëhen të dukshme dhe janë më të qarta brenda grafikëve të krijuar.

Google Analytics përdor JavaScript. Ishte e vështirë për kërkimin dhe bots spam për zvarritje JavaScript. Teksa teknologjia vazhdon të zhvillohet, kështu janë zhvilluesit e boteve. Tani, bots spam mund të vërejnë dobësitë në JavaScript, si dhe zvarritje atë për informacion. Ekzistojnë disa bots të cilat Google Analytics përjashton nga analiza e tij. Megjithatë, ekziston edhe një numër i mirë i atyre që gëzojnë faqet e internetit të spamimit dhe serverat e thyeshëm, që do të thotë se ato do të shfaqen ende në të dhënat analitike.

Si të përjashtohen botët e kërkimit në Google Analytics

Tani është e mundur që të filtrohen të dhënat e trafikut në një faqe interneti, për të parë se cili prej tyre është nga aktiviteti natyror njerëzor dhe ai që vjen nga spam-i dhe botët e kërkimit. Fuqia për ta bërë këtë qëndron brenda funksionit për të përjashtuar të gjitha goditjet nga bots të njohura dhe merimangat. Kjo është një kuti kontrolli brenda seksionit View admin në GA.

Hapat për të ndjekur për të përjashtuar të gjithë botët e njohur dhe merimanga

  • Krijo një pamje "test" në pronën e Google Analytics

I lejon një përdoruesi të bëjë ndryshimet që ai / ajo dëshiron duke ruajtur integritetin e të dhënave të tyre origjinale në pamjen kryesore. Ajo gjithashtu vepron si një burim krahasimi në mënyrë që pronari të mund të identifikojë ndryshimet që po ndodhin. Me rezultate të kënaqshme, tani përjashtoni bots nga pikëpamja kryesore.

  • Eliminimi i Bots dhe merimangat

Lundroni te seksioni Admin i mjetit të Google Analytics, zgjidhni cilësimet e shikimit dhe kontrolloni opsionin për të përjashtuar të gjitha goditjet nga robotët dhe merimangat. Pas përfundimit të kësaj, trafiku tani do të jetë i lirë nga të gjitha trafiket e kërkimit dhe spam-it, duke e bërë më të lehtë dhe më të qartë për raportimin e trafikut njerëzor.

  • Krijo Annotations

Krijo shënime në grafikët GA për të marrë parasysh ndonjë pikë të trafikut pas përjashtimit të trafikut.

Konkluzioni

Mund të vërehet pika të trafikut që varen nga sasia e trafikut të gjeneruar nga botët. Pamja e testit dhe pamja kryesore do të ndihmojnë në identifikimin e zvogëlimit të trafikut duke e bërë raportimin më të besueshëm.

November 28, 2017