Back to Question Center
0

Semalt: Pse dhe si ta përjashtoni trafikun e brendshëm të faqes nga Google Analytics

1 answers:

Google Analytics ofron shumë avantazhe për përdoruesit e tij. Kjo ju lejon të keni akses në njohuri, të dhëna të gjera dhe vepruese, në mënyrë që të jepni një avantazh të ri për biznesin tuaj. Është e mundur për ju që të bëni më mirë dhe gjithëpërfshirës analytics Google - hospedagem para loja virtual. Për këtë, do të duhet të bëni disa ndryshime në llogarinë tuaj dhe të ndiqni disa hapa. Një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni është që të përshtatni Google Analytics-in tuaj në një mënyrë që të merrni vetëm trafikun legjitim. Ju mund të gjeneroni shumë pikëpamje dhe të udhëheq përmes këtij programi. Nuk duhet të ketë përjashtime gjatë përshtatjes së Google Analytics. Ju duhet të krijoni filtra dhe të siguroheni se trafiku juaj i internetit është me cilësi të lartë.

Jason Adler, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt Shërbimet digjitale, ofron një zgjidhje të vlefshme në këtë drejtim.

Krijo një pamje të re

Gjëja e parë që duhet të mbani mend është që ju të krijoni një pamje të re për çdo domain. Më lejoni këtu t'ju them se nuk është e mundur të ndryshoni filtrat e Google Analytics, prandaj duhet t'i krijoni ato me shumë kujdes dhe vëmendje të plotë. Ju nuk duhet të harroni se filtrat ndikojnë në të gjitha të dhënat e mbledhura në Google Analytics..Ajo mund të ndikojë drejtpërsëdrejti ose tërthorazi në pikëpamjet tuaja dhe numrin e goditjeve që merr faqja e internetit. Nëse nuk doni të filtroni të gjitha të dhënat e internetit, atëherë duhet të shkoni në seksionin e administratorit dhe klikoni në opsionin e minusit të trafikut. Pasi të keni bërë këtë, mund të klikoni butonin e krijimit të pamjes për të filluar.

Krijoni filtra të rinj

Pasi të keni vendosur pikëpamjet tuaja, hapi tjetër është krijimi i filtrave të rinj. Për këtë, duhet të shkoni te seksioni admin dhe klikoni në opsionet e filtrave. Është shumë e rëndësishme të krijohen filtra pasi kjo siguron shëndetin dhe përmirësimin e sitit tuaj. Në fillim, mund të mos jeni në gjendje të krijoni filtra përkatës, por ju mund ta bëni atë pasi të bëni një praktikë dhe të dini se si ta merrni atë në nivelin e ardhshëm. Ju nuk duhet të harroni të futni adresën IP të kompanisë suaj, kështu që nuk do të mbyllet. Ju gjithashtu duhet të specifikoni IP-të që nuk dëshironi të bllokoheni në të ardhmen. Kjo do ta bëjë punën tuaj më të lehtë, dhe ju mund të parandaloni ardhjen e pikëpamjeve dhe goditjeve të rreme.

Gëzoni të dhënat tuaja të filtruara

Pasi të keni bërë rregullimet e mësipërme, do të jetë e lehtë për ju për të shijuar suksesin. Me faqen tuaj të re ose të vjetër, ju do të korrni avantazhet e vlerësimit dhe analizimit të të dhënave që janë miqësore ndaj faqes dhe mund të mbështesin strategjitë dhe qëllimet e kompanisë suaj. Në fillim, nuk do të jetë e lehtë. Pra, do të duhet të kaloni kohë shtesë për të mësuar gjëra të reja. Të dhënat e përshtatura mund ta bëjnë të lehtë marrjen e vendimeve të duhura. Gjithashtu redukton kohën që kaloni në vend dhe mund të krijoni shumë filtra për ju. Jo vetëm kjo por edhe ju do të jeni më mirë në gjendje të kuptoni se si vizitorët dhe klientët tuaj po bëjnë përdorimin e pronave tuaja ose në faqet e internetit tuaj. Është gjithashtu e mirë për të analizuar dhe vlerësuar sa efektive janë strategjitë tuaja të marketingut. Gjëja më e mirë është se Google Analytics ju ndihmon shumë për krijimin e shikimeve dhe filtrave.

November 28, 2017