Back to Question Center
0

Semalt: Pse komentet e spam janë të këqija dhe si t'i identifikosh?

1 answers:

Nëse keni një faqe interneti të biznesit ose një blog, shanset janë që ju të hasni problemin e komenteve të spam-it. Sa më e famshme të bëhet blogja juaj, aq më shumë komentet e spamit ka të ngjarë të marrin. Për fat të keq, nuk ka asgjë më shumë se duke u frustruar ose instalimin e disa plugins për të hequr qafe të komenteve spam.

Komente, Pingbacks dhe Trackbacks:

Para se të shkojmë më tej, Frank Abagnale, një ekspert i lartë i Semalt , shpjegon këtu dallimin mes këtyre 3 termave:

Komente - Komentet janë krijuar kur një bot ose njeri përdor zonën e komentit të ditarit tuaj për të shprehur idetë ose mendimet e tij.

Pingbacks - Pingbacks krijohen automatikisht kur një person e lidh postën tuaj në faqen e tij të internetit.

,

Trackbacks - Trackback është një njoftim manual nga spammers se ata kanë goditur blogun tuaj dhe krijoi një proces të automatizuar për të irrituar ju me komente spam

Për fat të keq, ndjekësit, pingbacks dhe komentet janë të gjitha të dëmshme për faqen tuaj te internetit, dhe ju duhet të shpëtoj prej tyre me çdo kusht - vendita gonfiabili acquatici usati.

Pse spam komentet e keqe

Disa webmasters dhe blogerët përpiqen të mbushin numrin e komenteve dhe të mbajnë miratimin e aplikacioneve të komenteve që ata gjejnë të ligjshme. Ata as nuk e dinë se komentet e spam-it kanë arritur bloget e tyre dhe do të krijojnë probleme për ta.

Google dhe motorët e tjerë të kërkimit po godasin lidhjet e këqija..Nuk përfshin faqet dhe bloget me lidhje me cilësi të ulët ose të keqe, por përfshin të gjitha llojet e faqeve që përpiqen të krijojnë lidhjet e tyre në seksionin e komenteve. Google nuk i pëlqen bloget ose faqet e internetit me shumë komente që përmbajnë lidhje të faqeve të tjera.

Komentet e Spam tregojnë mungesë të moderimit dhe të kuptuarit. Është e vërtetë që komentet e spam-it vërtetojnë që ju keni mungesë të të kuptuarit dhe nuk jeni në gjendje të moderoni komentet siç duhet. Për shembull, nëse keni një faqe të internetit të teknologjisë dhe merrni komente në lidhje me automjetet ose arsimin, shanset janë që dikush po përpiqet të lërë lidhjet e tij në zonën tuaj të komenteve dhe kjo është ajo që duhet të modifikoni.

Vizitorët tuaj do të humbasin besimin në produktet ose shërbimet tuaja. Kjo do të thotë kur dikush klikon në lidhjet në zonën e komenteve dhe është ridrejtuar në diçka jashtë kontekstit, ai mund të humbasë besimin në markën tuaj dhe nuk do të blejë produktet dhe shërbimet tuaja në të ardhmen.

Si të Identifikoni Komente Spam

Është e vështirë të identifikohen komentet e spam-it, dhe disa blogerë dhe webmasters thjesht do të miratojnë një numër të madh komentesh çdo ditë. Por mund të mbani parasysh gjërat e mëposhtme:

A dëshironi që lexuesit tuaj të klikoni në gjëra të parëndësishme? Nëse jo, atëherë nuk duhet të miratoni komentet që nuk i përkasin artikullit tuaj dhe nuk kanë të bëjnë fare me temat tuaja. Nga ana tjetër, mund t'i hiqni lidhjet në faqet e internetit në ato komente, t'i redaktoni pak dhe t'i merrni ato të miratuara.

Emri dhe email-i i vërtetë duhet të kontrollohen gjatë aprovimit të një komenti. Sigurohu që personi ka përdorur disa fjalë kyçe në koment, por nuk duhet të ketë mbushje fjalësh. Për këtë, ju mund të instaloni një plugin SEO Spammer.

A është komenti lidhur apo specifik për postin tuaj? Duhet ta kontrolloni siç duhet nëse komentimi lidhet me artikullin tuaj ose jo. Nuk ka nevojë të mbash aprovimin e një numri të madh komentesh nëse ata nuk i përkasin faqes ose blogut tënd.

Kur bëhet fjalë për ndjekjen e komenteve të spam-it, duhet vetëm të mbani parasysh pikat e mësipërme dhe duhet të jeni mirë. Disa faqe interneti dhe blogje përdorin shtojca specifike për të hequr komentet nga spam, siç është Akismet.

November 30, 2017