Back to Question Center
0

Semalt shpjegon pse është e rëndësishme për të përjashtuar një adresë IP nga llogaria e Google Analytics

1 answers:

Kur një llogari Google Analytics është konfiguruar, është e rëndësishme të siguroheni se faqja nuk është e ndotur nga të dhënat e mashtruesve, të cilat mund të varen nga vizitat në uebfaqe. Këto vizita mund të përfshijnë tuajin ose edhe ato të punonjësve tuaj nëse ka ndonjë. Prandaj, është e rëndësishme që të përjashtohen të gjitha adresat IP që nuk kërkohen për të parandaluar shfaqjen e të dhënave në llogarinë Google Analytic - 10 and 3. Bllokimi i këtyre vizitave mund të bëhet duke vizituar menunë e Admin dhe duke redaktuar opsionin Filters.

Oliver King, Menaxheri i suksesit të konsumatorëve , thotë se është e rëndësishme të theksohet se të gjithë kompjuterët që përdorin Wi-Fi të njëjtë kanë të njëjtin adresë IP dhe duhet të përjashtohen nëse këto të dhëna nuk kërkohet të pasqyrohet në llogarinë Google Analytic. Adresa IP mund të identifikohet duke vizituar këtë faqe: https://www.whatsmyip.org/; të gjitha adresat e tjera IP që duhet të bllokohen mund të identifikohen duke përdorur të njëjtën lidhje. Nëse lidhja përdoret siç duhet, rezultatet tregojnë adresën IP, emrin e strehuesit dhe agjentin e përdoruesit. Nga kjo lidhje mund të merrni informacione të tjera në rrjetin tuaj. Informacion tjetër që mund të merret nga lidhja përfshijnë:

 • Skaneri i portit
 • Kompresimi HTTP
 • traceroute
 • Ping
 • WHOIS dhe DNS
 • Renditja e internetit
 • Vendndodhja IP
 • Kreu HTTP

Duhet të theksohet se nëse Wi-Fi është shkyçur, atëherë do të krijohen adresa të ndryshme IP duke përdorur të njëjtën lidhje. IP adresa mund të merret edhe për telefona celularë dhe tabletë, të cilët përdorin kulla të qelizave për të hyrë në internet nëse nuk po përdorin Wi-Fi.

Si të përjashtoni një adresë IP nga Google Analytics

 • Gjëja e parë është të hyni në llogarinë Google Analytics.
 • Pas futjes në llogarinë e Google Analytics ju kërkohet të zgjidhni profilin.
 • Pasi të jetë zgjedhur profili, duhet të zgjidhni menunë e Adminit.
 • Në menunë Admin, opsioni All Filters duhet të zgjidhet nën opsionin e llogarisë.
 • Nën menunë e të gjitha filtrave, hapi tjetër është të klikoni në butonin Add Filter.
 • Filtri duhet të jepet një emër. Emri i Filtrit mund të jetë cilido emër i zgjedhur.
 • Lloji i filtrit duhet të mbetet ashtu siç është paracaktuar tashmë.
 • Lloji i filtrit duhet të tregojë "Përjashto + trafikun nga IP adresat + që janë të barabartë me".
 • Futni adresën IP të marrë nga lidhja e përmendur më lart.

Pas ndjekjes së procedurës së lartpërmendur, të dhënat historike të mëparshme do të mbeten ende të prekura nga adresa IP. Megjithatë, nëse procesi ndiqet në të fundit, atëherë të dhënat nuk do të intrigohen nga ajo pikë e tutje. Kjo do të sigurojë që të dhënat e raportimit nuk do të ndikohen nga të dhënat e fshehta, të cilat çojnë në statistika të rreme. Pasi vizitat e padëshiruara përjashtohen nga llogaria e Google Analytics, mund të sigurohen të dhëna të besueshme statistikore të cilat mund të përdoren për përmirësimin dhe marketingun më të mirë të faqes së internetit.

November 28, 2017