Back to Question Center
0

Semalt shpjegon Pse ju duhet të shmangni duke klikuar "Unsubscribe" në dosjen Spam

1 answers:

Ne të gjithë marrim shumë e-mail të padëshiruar dhe të bezdisshëm çdo ditë, dhe pastrimi ose filtrimi i tyre duke klikuar butonin Unsubscribe nuk është e mjaftueshme. Disa nga emailet e marra mund të përmbajnë lidhje të dyshimta që së shpejti bëhen një problem i madh për ju. Shanset janë që ju do të përfundoni duke i dhënë shumë të dhëna për spammlerët rreth jush, siç janë detajet e kartës suaj të kreditit, ID-ja e PayPal-it, emri i përdoruesit, fjalëkalimi, adresa e shtëpisë, numri i kontaktit dhe adresa e biznesit tuaj. Gjithashtu, ju mund t'u jepni atyre mundësinë për të infektuar sistemin tuaj me malware dhe viruse. Sigurisht, jo çdo person që ju dërgon një email është një scammer ose haker. Nëse e njihni personalisht dërguesin dhe besoni se ai / ajo është i besueshëm, ju mund të hapni dhe lexoni në mënyrë të sigurt e-mailin e tij në mënyrë të rregullt - bio baumwolle meterware kinder.

Këtu, Max Bell, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve Semalt ka përmendur arsyet pse abonimet nga gazetat ose email-et promocionale mund të jenë të dëmshme për ju:

, 1. Keni konfirmuar adresën tuaj të postës elektronike tek hakeri:

Shumica e njerëzve nuk e dinë se duke klikuar në atë buton Unsubscribe mund të jetë e rrezikshme për ta sepse ata i konfirmojnë hakerëve se adresat e tyre të postës elektronike janë aktive dhe të vlefshme. Për shembull, nëse një dërgues është i përfshirë në përhapjen e malware në internet dhe ju keni klikuar gabimisht lidhjen e tij / saj, ai / ajo do të mësojnë se ID juaj është aktiv dhe kontrolloni rregullisht email-et tuaja. Pjesa më e keqe është se tani ju do të merrni shumë e-mail nga spammers, të cilët duan të mashtrojnë..

2. Ju tregoni një interes në ofertat e tyre:

Sapo të klikoni në butonin Unsubscribe, ju do të lejoni që spammerët të dinë se i keni lexuar emailet e tyre dhe jeni të interesuar në ofertat e tyre. Në këtë rast, ata do të vazhdojnë t'ju dërgojnë gjithnjë e më shumë mesazhe me oferta më shumë. Leximi i emaileve të tyre dhe hapja e bashkëngjitjeve të tyre do të bëhen të nevojshme për ju. Përndryshe, ata do të kërcënojnë ju për të përhapur të dhënat tuaja private në internet. Ajo që ka rëndësi për ta është paraja juaj, dhe ata madje mund të pretendojnë të jenë një princeshë e huaj dhe t'ju kërkojnë ndihmë.

3. Ju nuk mund të merrni email nga miqtë dhe familjen tuaj:

Hakerat ose spammers mund të kufizojnë adresat tuaja të postës elektronike për mesazhet e tyre; kjo do të thotë që ju nuk do të jeni në gjendje të merrni email nga miqtë tuaj, klientët dhe anëtarët e familjes. Kjo është arsyeja pse ju duhet të mendoni tre herë para se të klikoni mbi atë buton Unsubscribe sepse shanset janë që ata t'ju dërgojnë malware, duke mashtruar ID-në tuaj të postës elektronike për të marrë emailet e tyre gjatë gjithë kohës dhe duke parandaluar ardhjen e emaileve nga rrethi juaj.

Konkluzioni

Më lejoni këtu t'ju them se duke klikuar në atë buton Unsubscribe mund të jetë mashtruese dhe adresa juaj e postës elektronike nuk do të hiqet nga lista e spammerëve. Sidoqoftë, mund t'i ndiqni këto hapa për të parandaluar irritimin e emaileve të tyre në të ardhmen: Verifikoni adresën e-mail të spammerit dhe mos klikoni në atë buton Unsubscribe nëse një email ka ardhur në dosjen tuaj Spam. Merrni masat menjëherë dhe instaloni një program anti-malware. Shkarkimi i një programi të tillë nga interneti është shumë i lehtë.

November 30, 2017