Back to Question Center
0

Semalt shpjegon se si të merrni raportet e besueshme të Google Analytics

1 answers:

Është e sigurt të thuhet se të gjithë ne dëshirojmë trafik të sinqertë dhe autentik në faqet tona dhe vetëm raportet e besueshme të Google Analytics. Ka shumë mënyra për ta bërë të mundur. Nëse përdorni adresa statike IP, lehtë mund të krijoni të dhënat tuaja duke ndjekur këtë udhëzues. Këtu, Ross Barber, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve Semalt , do t'ju tregojë se si të përdorni filtrat e adresës IP për përjashtimin e trafikut të jashtëm nga trafiku i brendshëm në Google Analytics.

Të mirat dhe të këqijat e filtrimit të adresës IP

Para së gjithash, duhet të dimë për avantazhet dhe disavantazhet e filtrimit të adresës IP - rastreamento de mercadoria pelo sedex. Google Analytics përdoret gjerësisht për të gjetur se si klientët tuaj janë potencialë dhe seriozë dhe si përdoruesit bashkëveprojnë me faqet tuaja të internetit. Kur raportet e analytics tuaj përmbajnë vizitorë të jashtëm dhe të brendshëm, atëherë është e vështirë për ju që të dalloni mes tyre. Por nuk ka asgjë për t'u shqetësuar sepse mund të ndalosh Google Analytics nga identifikimi dhe gjurmimi i vizitave të brendshme dhe të jashtme. Kjo është e mundur kur krijoni lista të ndryshme dhe futni të gjitha IP-të atje. Duhet të keni parasysh se filtrimi i adresës IP ndodh vetëm kur përdorni adresa IP statike. Një adresë IP statike është ajo që nuk mund të ndryshohet. Kjo përdoret për të ditur sa të besueshme janë të dhënat tuaja të internetit dhe të të dhënave analitike..Shumica e përdoruesve nuk kanë nevojë për whitelists në IP-të e tyre, kështu që ata mund të përdorin adresa dinamike IP, të cilat mund të ndryshohen, ndryshohen ose riemërohen me kalimin e kohës. Më lejoni këtu t'ju them se adresa juaj e IP-së kurrë nuk do të udhëtojë me ju, që do të thotë që do të duhet ta lidhësh atë sa herë që të hysh në një lidhje Wi-Fi. Të gjitha këto aktivitete do të regjistrohen automatikisht në Google Analytics.

Krijo një Filter Adresa IP në Google Analytics

Për krijimin e filtrave të adresës IP, duhet të dini gjithçka për IP-në tuaj publike dhe private. Një nga mënyrat më të lehta për ta bërë këtë është duke ditur se cilat lloje të IP-ve janë të pranueshme nga Google. Sapo të merrni përgjigjen për këtë pyetje, do të jetë e lehtë për ju që të krijoni filtra për faqet e internetit në Google Analytics. Para së gjithash, duhet të hapni llogarinë tuaj të Google Analytics dhe të zgjidhni faqen e internetit për të cilën dëshironi të krijoni filtra. Hapi tjetër është hapja e opsionit të përjashtimit dhe klikimi i llojit të filtrit. Këtu mund të futni adresën tuaj IP dhe të aplikoni filtrat në seksionin e shikimeve. Tani ju duhet të ruani cilësimet dhe të parandaloni trafikun e brendshëm nga marrja e përzier me trafikun e jashtëm në të dhënat tuaja të Google Analytics.

Një metodë alternative për filtrimin e adresës IP

Nëse nuk e kuptoni procesin e përmendur më sipër, mund të përdorni një metodë alternative për të filtruar adresën tuaj IP. MonsterInsights ju lejon të keni qasje në një numër të madh filtrash. Ju mund të zgjidhni dhe aktivizoni filtrat e zgjedhjes suaj për të ndjekur IP-në e faqes suaj të internetit. Ajo që duhet të bëni është që të përcaktoni një rol për çdo përdorues dhe të ndaloni Google Analytics nga ndjekja e aktiviteteve të tyre për disa ditë. Duke përdorur këtë mjet, mund të shihni më shumë angazhime dhe një numër të madh përdoruesish në faqen tuaj të internetit dhe është e lehtë të gjurmoni rolet, sjelljet dhe ndërveprimin e tyre me faqet tuaja të internetit.

November 28, 2017