Back to Question Center
0

Semalt: Si të bllokohet kërkimi i Darodar Ghost nga faqja juaj

1 answers:

Nëse herë pas here kaloni përmes Google Analytics, ju do të gjeni disa referues të trafikut që dalin jashtë. Fakti që ata vazhdojnë të rishfaqen në raportet e trafikut tregon se dikush po dërgon një trafik në këtë faqe interneti. Megjithatë, jo të gjithë referuesit përfaqësojnë njerëzit aktualë - simple text logo psdc. Ka nga ato që ju duhet të bllokoni nga faqja juaj.

Artikulli vijues, i siguruar nga Oliver King, një ekspert i lartë nga Semalt , mbulon një procedurë që heq referuesit e padëshiruar. Në këtë rast, Darodar është referuesi mashtrues, por metoda është gjithashtu efektive për referuesit e tjerë të padëshiruar.

Çfarë është Darodar

Kam vërejtur disa aktivitete të pazakonta nga një referues që shkon me emrin Darodar. Domeni i referuesit vazhdoi të shfaqej në shkrimet e mia, gjë që më bëri të vizitoja faqen dhe të shihja se për çfarë ishin të gjitha. Informacioni që gjeta aty tregoi se ishte një mjet i thjeshtë SEO. Unë supozova se ishte një servil i faqes standarde që grumbullonte informacion nga faqja ime dhe le të rrëshqiste. Pas angazhimit me disa anëtarë të një grupi në internet në temën Darodar, më dukej se problemi ishte shumë më i rëndësishëm sesa mendova.

Darodar është i njohur për zakonin e tij të njohur për dërgimin e spam-it të referimit tek shumë pronarë të faqes. Ajo supozohet se shpërndan spam duke përdorur malware që qarkullon përmes një botnet. Edhe pse nuk mund të jeni viktimë e një sulmi të tillë, është e këshillueshme që të merrni masa paraprake për të bllokuar nga faqja e juaj këtë referrál mashtrues..

Parandalimi i Darodar nga qasja në faqen tuaj

Hapi i parë për të marrë është bllokimi i të gjitha sferave të dyshimta përmes skedarit .htaccess. Çdo faqe që përdor WordPress ka këtë skedar në direktorinë rrënjë të internetit. Ju mund t'i merrni kodet nga Paul Thompson nga Buzzwords to Business. Pasi të keni kodin, hapni skedarin ekzistues .htaccess dhe ngjiteni në fund. Ruaj të dhënat e reja. Kjo do të sigurojë që faqja juaj të mos sulmohet nga domenet e listuara dhe të përdorura nga referuesit që nga atëherë. Është e rëndësishme të theksohet se referuesit mashtruese kanë shumë fusha të disponueshme dhe mund të zhvendosen në çdo kohë të caktuar. Prandaj, gjithmonë jini të kujdesshëm dhe mbani përditësimin e skedarit .htaccess.

Hapi tjetër është të siguroheni që të hiqni të gjitha gjurmët e Darodar nga Google Analytics. Është e rëndësishme për ta bërë këtë pasi siguron saktësinë e analytics GA dhe raporteve. Shanset janë që normat e fryrjes nga vizitat e shumta nga Darodari të kenë të gjitha të dhënat të shtrembëruara. Heqja e referimeve që përdorin taktika të ngjashme si bots Darodar sigurojnë që ndjekja dhe monitorimi i tregëtisë tuaj në Google Analytics nuk do t'i marrë parasysh në të ardhmen. Nuk ka rëndësi nëse atishtësia është substanciale apo jo, në asnjë rrethanë nuk duhet të bazohen vendimet e tyre në statistika të gabuara apo të pasakta.

Konkluzioni

Postimi aktual përshkruan kryesisht metoda të përdorura për të bllokuar Darodar nga faqja juaj. Lajm i mirë është se metoda punon për çdo referrer të padëshiruar që dëshironi të bllokoni nga faqja juaj. Të dy do të ndihmojnë në parandalimin e shtrembërimit të statistikave tuaja në të ardhmen.

November 29, 2017